<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Revunger]]>Tue, 13 Oct 2020 21:09:09 +0200Weebly<![CDATA[Månedsplan og litt oppdateringer...]]>Mon, 12 Oct 2020 10:51:38 GMThttp://livensveen.no/revunger/manedsplan-og-litt-oppdateringerHeisann!
Vi har i dag rydda litt i gangen. Og tømt de store baggene i gangen  og lagt klærne til ungene deres i kurven som står på toppen! Vi har så liten garderobeplass og trenger benkene til å sitte på for å kle av og på barna deres på, slik at vi IKKE ønsker store bagger med klær i gangen! Det tar altfor mye plass av den lille plassen vi har fra før. MEN om vi må gå over til RØD sone igjen, da må dere pakke ned klærne igjen! Men husk at vi ikke trenger 5 par sokker, men erstatte sokkene med gode og varme votter! 

Det er behov for varmere poser i vognene! Tusen hjertelig takk til dere som legger i tjukkere vognpose til oss! 

I uke 42 er det reveungene som har fjøsstellet. Om dere har middagsrester eller brødrester er dere hjertelig velkomne å ta med i barnehagen denne uka, slik at vi kan gi det til de flotte grisene våre.

Vi har fått opp bursdagskalender inne på avdelingen. Ta en titt på den blå veggen inne på avdelingen for å se på alle de gromme bestemor Skogmus.


mnd_okt20_rev.pdf
File Size: 150 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Månedsplan for oktober]]>Mon, 05 Oct 2020 07:09:18 GMThttp://livensveen.no/revunger/manedsplan-for-oktoberKlikk på linken nedenfor for å lese månedsplanen! Ønsker dere alle gode høstdager! 

Ann-Kristin og Iren
månedsplan_okt20_rev.pdf
File Size: 150 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Vi er godt i gang!]]>Mon, 28 Sep 2020 11:41:03 GMThttp://livensveen.no/revunger/vi-er-godt-i-gangVi er endelig godt i gang i barnehageåret 2020/2021. Vi har 12 av 13 barn som har startet på avdelingen vår. Den siste jenta starter hos oss senere i høst. Vi har hatt ett foreldremøte, som du kan lese referat fra her.
Vi har hatt en god oppstart og vi føler at vi i dag har 12 trygge og flotte barn på avdelingen vår. 
Vi skal etter høstferien forberede oss til foreldresamtaler, hvor samtalene er fordelt mellom Ann-Kristin og Iren. Vi tar kontakt med dere for å avtale tidspunkter. 
Det har blitt kaldere ute og vi ønsker oss varmere vognposer og varmere klær og sko på plassene deres. Som nevnt på foreldremøtet så har vi vasking av hyller hver fredag, og da skal dere voksne ta med alle klærne hjem for å fylle på og se over at shortsen har blitt bytta ut med fleece og ullklær. HUSK OGSÅ Å TA EN JEVNLIG SJEKK AV DRESSER OG YTTERTØY FOR EN VASK. VI SPISER MYE UTE OM DAGEN OG DET KAN FORT BLI MATRESTER PÅ YTTERTØY.

Vi jobber med å ta bilder av barna deres, slik at vi får nye bilder til plassene i gangen og en bursdagsoversikt inne på avdelingen. 

]]>
<![CDATA[Velkommen til nytt barnehageår]]>Mon, 17 Aug 2020 10:21:36 GMThttp://livensveen.no/revunger/velkommen-til-nytt-barnehagearSå er endelig det nye barnehageåret i gang. Vi blir kjent med de nye barna, og de blir kjent med barnehagen, oss voksne og de andre barna. Nå handler det om å bli trygg i barnehagehverdagen og kjent med de daglige rutinene. Det er viktig med god kommunikasjon mellom foreldre og barnehage, så ikke nøl med å spørre dersom dere lurer på noe. 
Barnehagens telefon er 62594110 og tast 1 så kommer du til oss revunger. 
Iren sitt telefonnummer er 95122977. Jeg tar i mot beskjeder og vidreformidler om det er noe dere vil ;) Mulig det kommer en liten oppdatering om ditt barn fra dette nummeret ;)
Legger ved ukas ukeplan, så ser dere hvordan vi har planlagt uka. 
Velkommen til oss, gamle og nye barn, store og små!
ukeplan_for_revungene_uke33.pdf
File Size: 88 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Hei alle sammen!]]>Wed, 25 Mar 2020 13:15:35 GMThttp://livensveen.no/revunger/hei-alle-sammenDet er rart å jobbe i barnehagen om dagen! Men så hyggelig å snakke med dere! Jeg og Markus har tatt på oss oppgaven og ringe rundt til dere for å høre hvordan dagene deres er og om dere er friske! Og jeg kan melde om at samtlige jeg har snakka med i dag er friske og raske og har ikke fått besøk av dette rare viruset som herjer rundt oss.  Jeg har snakka med små og store i forskjellige hjem rundt om i Løten og jeg har blitt fortalt at pappa'n hadde bursdag og jeg ringte midt i lunsjen og jeg har blitt fortalt om trampolinehopping, om tenner som har blitt borte, om traktorer og firhjulinger og masse masse mer. 

Vi har lett oss litt rundt om i internettets verden og funnet litt tips som dere kan jobbe med hjemme. Noe av det, var tenkt som påskeforbredelser vi skulle ha gjort i barnehagen sammen med ungene deres som dere skulle ha fått med dere hjem etter at dere hadde spist frokost i barnehagen siste dagen før påske. 
  • Å male med maling med gaffel er noe alle klarer i alle aldre, om dere har flytende maling hjemme. Om dere strør på litt salt på våt maling, får dette en skikkelig spennende effekt. Ikke alle hjem har ferdige øyne. Men ekstra sjarmerende blir det om arvingen får låne en tusj å tegne på øyne slik han eller hun vil
  • Kanskje de aller fleste av dere har en papptallerken liggende og med denne kan man også lage påskekyllinger.  Er du så heldig som har 2 papptallerkener hjemme kan du også bare male på den, gjerne med gul maling eller tusj, eller fargeblyant. Utrolig hva man kan få til hvis man også her tengner på ett nebb og et par øyne. 
  • Om du er med hjemme å henter ved eller hjelper til med vinterveden en gang i fremtiden kan også ett ansikt på en slik kubbe blir til ett hyggelig vesen som ønsker velkommen på trappa eller på peishylla, eller favorittplassen i stua eller kanskje på soverommet.
  • Om dere har lyst til å leke butikk er det fult mulig å rydde i kjøkkenskap å finne tom embalasje og sette opp priser sammen og lage seg fiktive penger. Det er også fult mulig å leke med liksom penger som er usynlige. 
  • Legoklosser er det som regel i ett eller anna format  i hjem rundt om. Klarer arvingen å legge legoklosser i ett gitt mønster. Ser at denne oppgaven ikke egner seg for de minste på Nystua, men barn i alle aldre kan på sin måte lage etter mønster. Og tenk så mye matematisk tenkning man får her. Kanskje man kan videreutvikle det selv og til slutt lage bokstaven sin. 
  • Salaby barnehage finner du ved å trykke inn her. Her ligger det oppgaver som er tilpassa barn fra 2 år og oppover. Hvis du klikker deg inn på fana som heter musikk, finner du mange av sangene vi synger daglig i barnehagen. 
  • Ett raskt søk på Youtube og Pudding TV finner du artige vrier av kjente og kjære barnesanger. 
  • Ta med deg lunsjen ut og spis den ute. Kanskje, når vinden løyer kan dere tenne ett bål. Når bålet er kaldt, kanskje dagen etter, kan dere ta med dere ett ark å tegne med kull fra bålet. Tenk så spennende! 
  • Gå en tur i nærområdet å se etter vårtegn i grøftekantene. 
  • finn en panke, ett tau eller kosteskaft og balanser. Ett par vedkubber kan bli punkter du løper sikksakk mellom  eller du kan holde på kubben for å løpe 3 ganger rundt. Blir du svimmel da?
Det her er noen tips og ideer som dere kan gjøre med barna deres. Vi håper at alle forholder seg til rentningslinjene som FolkeHelseInstituttet anbefaler og vi håper at vi sees rett etter påske!

Ta vare på hverandre og alt blir bra!

Iren
PS: skal forresten hilse fra alle de andre voksne i barnehagen :)


]]>
<![CDATA[MARS, ukene før påskeferien]]>Fri, 28 Feb 2020 10:11:06 GMThttp://livensveen.no/revunger/mars-ukene-fr-paskeferien​Vi har valgt å lage en månedsplan i ukene som er igjen frem til påske. Vasking av hyllene h vil ikke skje før fredag 3.april, da vi stenger til påskeferie. Så da kan dere tømmme hyllene og starte på ny frisk tirsdag 13.april. Barnehagen er stengt i dagene før skjærtorsdag og er åpen igjen tirdagen etter påske.
Maren, som har vært i mammaperm, er på plass igjen i barnehagen mandag 2.mars. Opprinnelig plan, var at hun skulle tilbake til oss Revungene. Men vi har fått sykdom blant ped.lederne og hun kommer til å være ped.leder for Tiura i en periode fremover. Hos oss vil Iren være pedagog, i tillegg så blir det lite endringer hos fagarbeiderne Ann-Kristin, Hege, Hanne G, Hege og Ida. I tillegg er Hanne S tilbake på kjøkkenet og vil i tillegg vikariere noe på avdelingen.
Vi har hatt en periode nå med masse sjukdom og fravær! Nå håper vi på en periode fremover med friske barn og voksne! Vi håper at all feber, snørr, gørr, slim og omgangssyke holder seg langt borte fra oss! I tillegg vil vi enten ha skikkelig vinter eller vår! Ikke is! Det er lite å finne på for ungene våre ute og lite sandkasselek på grunn av at sanda er frossen. Vi satser på bedre tider.
Vi ønsker også velkommen til nytt barn. Han er en gutt født i 2018 og vi ser frem til å bli kjent med deg!
Det kan være greit å fylle opp hyllene tll barna med ull, fleece og ekstra votter. Vi trenger egentlig klær til alle årstider, med unntak av shorts…
Er det noen spørsmål ta kontakt med oss. Vi kommer til å gjennomføre utviklingssamtaler etter påske, men er det ting som ønskes å ta opp før den tid, er det bare å ta kontakt med oss!
 
Ønsker dere alle en skikkelig fin vår!
 
Hanne G, Hanne S, Ida, Hege, Ann-Kristin og Iren
 
mars_hos_revungene.pdf
File Size: 222 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[February 17th, 2020]]>Mon, 17 Feb 2020 08:28:22 GMThttp://livensveen.no/revunger/february-17th-2020Heisann! 
Jeg har fått tilbakemeldinger om at månedsplanen i forrige innlegg ikke fungerer. Prøver derfor å laste opp på nytt.
Ha en fortsatt fin februar!

Iren
februar_månedsplan20.pdf
File Size: 140 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Februar]]>Mon, 03 Feb 2020 12:36:13 GMThttp://livensveen.no/revunger/februarVi har kommet oss en måned til ut i det nye året og vi ser stor fremgang hos samtlige barn. Det er kjempe stas å se at barna venter og savner vennene sine og ikke minst hvor mange store gjensynsklemmer det blir når vennene kommer tilbake. For dessverre har vi hatt den store sykdomsraiden hos oss og vi fikk Mr.Noro på besøk. Til fare for å gjenta oss selv, minner vi om at det er en fordel av barn og voksne vasker hender før de går inn på avdelingen, selv om de ikke skal inn til ett måltid!

Denne måneden skal vi ha vinteraktivitetsuke og karneval. De av dere som har gått litt på ski, kan ta de med i barnehagen, om det er føre for det… Om det er første gangen skia skal på bena ønsker vi at de er igjen hjemme, husk at voksentettheten er større hjemme enn i barnehagen. På karnevalet den  14 ønsker vi at skumle masker og våpen blir igjen hjemme, men vi ønsker gjerne at barna kler seg ut. Kanskje det er en mamma eller pappa om også har lyst til å kle seg ut når de leverer og/eller henter også!

Vi får besøk av ett nytt barn nå i februar. Det er en gutt født i 2018 og vi har ei jente født 2018 som overflyttes ned til Ekornbarna. Vi ønsker velkommen og lykke til de de begge. Mari har nå begynt i ny jobb på Hamar og Hanne S er tilbake etter permisjon i midten av denne måneden.

Hanne G, Hege, Ida, Ann-Kristin, Hanne S, Jeanette og Iren
februar_månedsplan20.pdf
File Size: 140 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Januar 2020]]>Wed, 08 Jan 2020 14:29:46 GMThttp://livensveen.no/revunger/januar-2020Beklager sen ukes og månedsplan. 
Mari er inne i sine siste dager i Livensveen og starter i ny jobb i februar. Det vil i februar være Iren som har alt pedagogisk ansvar for avdelingen frem til Maren er tilbake i mars. 
månedsplan_januar.pdf
File Size: 232 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_uke_2.pdf
File Size: 49 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Siste uka i desember]]>Mon, 16 Dec 2019 12:47:11 GMThttp://livensveen.no/revunger/siste-uka-i-desember​Denne uken bruker vi til å kose oss litt ekstra før jul og juleferie. På torsdag er det julemarked i barnehagen og vi inviterer dere alle til å komme i barnehagen for litt førjulskos. På fredag er det nissefest for alle barna i barnehagen, hvor vi håper på å se mange små og store rød og blånisser.
​Vi hører rykter om at nissen kommer denne fredagen.
Vi vil ønske dere som tar juleferie på fredag, en riktig god jul og et godt nytt år! 
Minner om at barnehagen har redusert åpningstid lillejulaften med kl08.00-16.00
ukeplan_uke_51.pdf
File Size: 590 kb
File Type: pdf
Download File

]]>