<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Revunger]]>Tue, 04 Aug 2020 02:24:09 +0200Weebly<![CDATA[Hei alle sammen!]]>Wed, 25 Mar 2020 13:15:35 GMThttp://livensveen.no/revunger/hei-alle-sammenDet er rart å jobbe i barnehagen om dagen! Men så hyggelig å snakke med dere! Jeg og Markus har tatt på oss oppgaven og ringe rundt til dere for å høre hvordan dagene deres er og om dere er friske! Og jeg kan melde om at samtlige jeg har snakka med i dag er friske og raske og har ikke fått besøk av dette rare viruset som herjer rundt oss.  Jeg har snakka med små og store i forskjellige hjem rundt om i Løten og jeg har blitt fortalt at pappa'n hadde bursdag og jeg ringte midt i lunsjen og jeg har blitt fortalt om trampolinehopping, om tenner som har blitt borte, om traktorer og firhjulinger og masse masse mer. 

Vi har lett oss litt rundt om i internettets verden og funnet litt tips som dere kan jobbe med hjemme. Noe av det, var tenkt som påskeforbredelser vi skulle ha gjort i barnehagen sammen med ungene deres som dere skulle ha fått med dere hjem etter at dere hadde spist frokost i barnehagen siste dagen før påske. 
  • Å male med maling med gaffel er noe alle klarer i alle aldre, om dere har flytende maling hjemme. Om dere strør på litt salt på våt maling, får dette en skikkelig spennende effekt. Ikke alle hjem har ferdige øyne. Men ekstra sjarmerende blir det om arvingen får låne en tusj å tegne på øyne slik han eller hun vil
  • Kanskje de aller fleste av dere har en papptallerken liggende og med denne kan man også lage påskekyllinger.  Er du så heldig som har 2 papptallerkener hjemme kan du også bare male på den, gjerne med gul maling eller tusj, eller fargeblyant. Utrolig hva man kan få til hvis man også her tengner på ett nebb og et par øyne. 
  • Om du er med hjemme å henter ved eller hjelper til med vinterveden en gang i fremtiden kan også ett ansikt på en slik kubbe blir til ett hyggelig vesen som ønsker velkommen på trappa eller på peishylla, eller favorittplassen i stua eller kanskje på soverommet.
  • Om dere har lyst til å leke butikk er det fult mulig å rydde i kjøkkenskap å finne tom embalasje og sette opp priser sammen og lage seg fiktive penger. Det er også fult mulig å leke med liksom penger som er usynlige. 
  • Legoklosser er det som regel i ett eller anna format  i hjem rundt om. Klarer arvingen å legge legoklosser i ett gitt mønster. Ser at denne oppgaven ikke egner seg for de minste på Nystua, men barn i alle aldre kan på sin måte lage etter mønster. Og tenk så mye matematisk tenkning man får her. Kanskje man kan videreutvikle det selv og til slutt lage bokstaven sin. 
  • Salaby barnehage finner du ved å trykke inn her. Her ligger det oppgaver som er tilpassa barn fra 2 år og oppover. Hvis du klikker deg inn på fana som heter musikk, finner du mange av sangene vi synger daglig i barnehagen. 
  • Ett raskt søk på Youtube og Pudding TV finner du artige vrier av kjente og kjære barnesanger. 
  • Ta med deg lunsjen ut og spis den ute. Kanskje, når vinden løyer kan dere tenne ett bål. Når bålet er kaldt, kanskje dagen etter, kan dere ta med dere ett ark å tegne med kull fra bålet. Tenk så spennende! 
  • Gå en tur i nærområdet å se etter vårtegn i grøftekantene. 
  • finn en panke, ett tau eller kosteskaft og balanser. Ett par vedkubber kan bli punkter du løper sikksakk mellom  eller du kan holde på kubben for å løpe 3 ganger rundt. Blir du svimmel da?
Det her er noen tips og ideer som dere kan gjøre med barna deres. Vi håper at alle forholder seg til rentningslinjene som FolkeHelseInstituttet anbefaler og vi håper at vi sees rett etter påske!

Ta vare på hverandre og alt blir bra!

Iren
PS: skal forresten hilse fra alle de andre voksne i barnehagen :)


]]>
<![CDATA[MARS, ukene før påskeferien]]>Fri, 28 Feb 2020 10:11:06 GMThttp://livensveen.no/revunger/mars-ukene-fr-paskeferien​Vi har valgt å lage en månedsplan i ukene som er igjen frem til påske. Vasking av hyllene h vil ikke skje før fredag 3.april, da vi stenger til påskeferie. Så da kan dere tømmme hyllene og starte på ny frisk tirsdag 13.april. Barnehagen er stengt i dagene før skjærtorsdag og er åpen igjen tirdagen etter påske.
Maren, som har vært i mammaperm, er på plass igjen i barnehagen mandag 2.mars. Opprinnelig plan, var at hun skulle tilbake til oss Revungene. Men vi har fått sykdom blant ped.lederne og hun kommer til å være ped.leder for Tiura i en periode fremover. Hos oss vil Iren være pedagog, i tillegg så blir det lite endringer hos fagarbeiderne Ann-Kristin, Hege, Hanne G, Hege og Ida. I tillegg er Hanne S tilbake på kjøkkenet og vil i tillegg vikariere noe på avdelingen.
Vi har hatt en periode nå med masse sjukdom og fravær! Nå håper vi på en periode fremover med friske barn og voksne! Vi håper at all feber, snørr, gørr, slim og omgangssyke holder seg langt borte fra oss! I tillegg vil vi enten ha skikkelig vinter eller vår! Ikke is! Det er lite å finne på for ungene våre ute og lite sandkasselek på grunn av at sanda er frossen. Vi satser på bedre tider.
Vi ønsker også velkommen til nytt barn. Han er en gutt født i 2018 og vi ser frem til å bli kjent med deg!
Det kan være greit å fylle opp hyllene tll barna med ull, fleece og ekstra votter. Vi trenger egentlig klær til alle årstider, med unntak av shorts…
Er det noen spørsmål ta kontakt med oss. Vi kommer til å gjennomføre utviklingssamtaler etter påske, men er det ting som ønskes å ta opp før den tid, er det bare å ta kontakt med oss!
 
Ønsker dere alle en skikkelig fin vår!
 
Hanne G, Hanne S, Ida, Hege, Ann-Kristin og Iren
 
mars_hos_revungene.pdf
File Size: 222 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[February 17th, 2020]]>Mon, 17 Feb 2020 08:28:22 GMThttp://livensveen.no/revunger/february-17th-2020Heisann! 
Jeg har fått tilbakemeldinger om at månedsplanen i forrige innlegg ikke fungerer. Prøver derfor å laste opp på nytt.
Ha en fortsatt fin februar!

Iren
februar_månedsplan20.pdf
File Size: 140 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Februar]]>Mon, 03 Feb 2020 12:36:13 GMThttp://livensveen.no/revunger/februarVi har kommet oss en måned til ut i det nye året og vi ser stor fremgang hos samtlige barn. Det er kjempe stas å se at barna venter og savner vennene sine og ikke minst hvor mange store gjensynsklemmer det blir når vennene kommer tilbake. For dessverre har vi hatt den store sykdomsraiden hos oss og vi fikk Mr.Noro på besøk. Til fare for å gjenta oss selv, minner vi om at det er en fordel av barn og voksne vasker hender før de går inn på avdelingen, selv om de ikke skal inn til ett måltid!

Denne måneden skal vi ha vinteraktivitetsuke og karneval. De av dere som har gått litt på ski, kan ta de med i barnehagen, om det er føre for det… Om det er første gangen skia skal på bena ønsker vi at de er igjen hjemme, husk at voksentettheten er større hjemme enn i barnehagen. På karnevalet den  14 ønsker vi at skumle masker og våpen blir igjen hjemme, men vi ønsker gjerne at barna kler seg ut. Kanskje det er en mamma eller pappa om også har lyst til å kle seg ut når de leverer og/eller henter også!

Vi får besøk av ett nytt barn nå i februar. Det er en gutt født i 2018 og vi har ei jente født 2018 som overflyttes ned til Ekornbarna. Vi ønsker velkommen og lykke til de de begge. Mari har nå begynt i ny jobb på Hamar og Hanne S er tilbake etter permisjon i midten av denne måneden.

Hanne G, Hege, Ida, Ann-Kristin, Hanne S, Jeanette og Iren
februar_månedsplan20.pdf
File Size: 140 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Januar 2020]]>Wed, 08 Jan 2020 14:29:46 GMThttp://livensveen.no/revunger/januar-2020Beklager sen ukes og månedsplan. 
Mari er inne i sine siste dager i Livensveen og starter i ny jobb i februar. Det vil i februar være Iren som har alt pedagogisk ansvar for avdelingen frem til Maren er tilbake i mars. 
månedsplan_januar.pdf
File Size: 232 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_uke_2.pdf
File Size: 49 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Siste uka i desember]]>Mon, 16 Dec 2019 12:47:11 GMThttp://livensveen.no/revunger/siste-uka-i-desember​Denne uken bruker vi til å kose oss litt ekstra før jul og juleferie. På torsdag er det julemarked i barnehagen og vi inviterer dere alle til å komme i barnehagen for litt førjulskos. På fredag er det nissefest for alle barna i barnehagen, hvor vi håper på å se mange små og store rød og blånisser.
​Vi hører rykter om at nissen kommer denne fredagen.
Vi vil ønske dere som tar juleferie på fredag, en riktig god jul og et godt nytt år! 
Minner om at barnehagen har redusert åpningstid lillejulaften med kl08.00-16.00
ukeplan_uke_51.pdf
File Size: 590 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Månedsplanen]]>Mon, 09 Dec 2019 13:23:41 GMThttp://livensveen.no/revunger/manedsplanen

I uke 49 starter vi med vår første adventssamling. Vi får ett nytt barn som
begynner hos oss den mandagen. Vi gleder oss! Vi vil fortsette med litt julehemmeligheter i desember også. Vi har ansvar for dyra på gården i uke 49 og vi vil derfor ha litt ekstra fokus på dyra i barnehagen.
Uke 50 har vi vår andre adventssamling og vi vil prøve å få ferdig de siste julehemmelighetene våre. Vi ferier Lucia i barnehagen på fredag, kun for barna i barnehagen. Vår avdeling får besøk av de eldre barna og vi spiser lussekatter.
Den siste  uken bruker vi til å kose oss litt ekstra før jul og juleferie. Det er julemarked på torsdag og nissefest på fredag. Håper vi kan få se mange små og store blå og rød nisser den siste fredagen i desember. Det ryktes også at vi får besøk av nissen denne dagen ;)

Barnehagen har sin siste åpningsdag dette året 23.desember. Da er åpningstiden 06.45-16.00. Vi åpner opp igjen 2 januar 06.45. Minner om at vi har planleggingsdag fredag 31.januar.

De beste julehilsener fra 
​Mari, Hanne, Ann-Kristin, Hege, Ida, Jeanette og Iren

månedplan_desember19.pdf
File Size: 1195 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_uke_50.pdf
File Size: 143 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Uke 48 og det er snart jul!]]>Mon, 25 Nov 2019 08:09:48 GMThttp://livensveen.no/revunger/uke-48-og-det-er-snart-julDenne uken fortsetter vi med å lage julehemmelighetene våre, og vi vil bruke god tid på dette slik at vi kan kose oss og nyte adventstiden sammen. Minner om at vi ønsker oss at barna tar med seg et rengjort glass med lokk til barnehagen, dette skal brukes til julehemmeligheter.
 Vi gleder oss til en rolig førjulstid sammen med deres håpefulle!
ukeplan_uke_48.pdf
File Size: 163 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[UKE 47]]>Mon, 18 Nov 2019 11:59:16 GMThttp://livensveen.no/revunger/uke-47​Denne uken har vi fjøsuke, og vi har ekstra fokus på dyra på gården. Vi deler oss i grupper og gir dyra mat og steller pent med dem. Grisene har blitt hentet og kaninen har reist på vinterferie, men hønene, hanen og kattene trenger fortsatt stell.

Det hadde vært fint om de av dere som ikke har hatt med seg ett tomt syltetøyglass kunne ha tatt med seg dette til barnehagen. Helst uten etikett.
ukeplan_uke__47.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Uke 46]]>Mon, 11 Nov 2019 11:19:18 GMThttp://livensveen.no/revunger/uke-46Denne uken starter vi opp med å lage julehemmelighetene våre, og vil bruke god tid på dette slik at vi kan kose oss og nyte adventstiden sammen. Minner om at vi ønsker at alle barna skal ta med seg et syltetøyglass som er vasket og uten etiketter.
​Det er fint om barna har en tynnere lue til bruk under soving i barnehagen
ukeplan_uke_46.pdf
File Size: 107 kb
File Type: pdf
Download File

]]>