<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Revunger]]>Tue, 19 Jan 2021 11:59:04 +0100Weebly<![CDATA[Januar, månedsplan]]>Mon, 04 Jan 2021 14:10:01 GMThttp://livensveen.no/revunger/januar-manedsplan
jan21rev.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[DESEMBER]]>Wed, 02 Dec 2020 13:45:25 GMThttp://livensveen.no/revunger/desemberDesember er her, og som vi gleder oss til jul i barnehagen! 2020 har vært «annerledes-året» både for oss og for dere, men vi lover at Revungene skal lage skikkelig julestemning og kose seg skikkelig i år også.

Julehemmeligheter skal lages, pepperkaker skal bakes, og vi skal spise grøt, lulelunsj, synge julesanger og pynte rundt oss. Hver uke tenner vi adventslys, og daglig vil vi ha kommer til å ha daglige samlinger hvor vi trekker pepperkaker fra kalenderen vår, og henger opp julehjerter i vinduet mens vi teller ned til julaften. Vi fokuserer på sangen "På låven sitter nissen", så syng gjerne denne sammen med barna hjemme også.

Ute er vinteren på full fart over oss, men vi skal likevel prøve å leke masse ute. Siden vi har uteomådet vårt i kjøkkenhagen, blir det for mørkt om ettermiddagen og vi prioriterer derfor utetid om formiddagene. Temperaturene svinger, så det er viktig å ha rikelig med varme klær og skift. Det er også viktig å ta med bløte klær for hjem, da disse ikke tørker når de blir hengende i barnehagen. Se over plasser og kurver daglig, fyll på ved behov. Juster gjerne på klesutvalget utifra værmeldingen. Vi anbefaler også rene inneklær hver dag mtp. smittevern.

Barna begynner å bli godt kjent med hverandre, og vi kommer å dele barna i grupper oftere nå fremover. På denne måten kan barna finne hverandre på nye måter, og vi får et godt samspill mellom barna og oss voksne. Gruppesammensetningene vil variere, men hovedsaklig deler vi etter alder. De største barna krever gjerne andre utfordringer enn de største.

Vi har også fått vikaren Johanne med på laget, en flink og hyggelig jente som dere sikkert vil møte på i ny og ne i tiden fremover.

Vi minner om at vi tar juleferie etter 23/12, og at barnehagen er stengt i romjulen.

Riktig god jul når den tid kommer!

Iren, Hanne MK, Amalie, Hanne G og Hanne S.


des20rev.pdf
File Size: 146 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[November]]>Mon, 09 Nov 2020 08:52:22 GMThttp://livensveen.no/revunger/novemberVi har kommet oss til nest siste måned av året 2020 og vi håper at vi kan fortsette resten av året på gult nivå. Men vi kan aldri være for sikre. Fort kan det snu! 

Vi opplever at de aller fleste av dere er flinke til å ha rene klær til barna deres. Klapp på skuldra til dere for det. Ytterklærne bør tas med hjem hver dag, for en tørk og tørke av det løse sandlaget som blir liggende på våte/fuktige dresser. Det dannes mye støv når gårdagens sand sitter igjen på dressene. Dette støvet puster da små og store inn når vi kler på.  Bytting av overdel inne som genser/body hver dag, kan også være lurt i disse sykdomsperiodene. snørr og annen dråpe smitte setter seg fort på disse  plaggene. 

HUSK PLANLEGGINSDAG 27.NOVEMBER! Da er barnehagen stengt og vi voksne skal kurses i barnehagen.'

HA EN FLOTT NOVEMBER! ALT BLIR BRA!!

Hanne S, Hanne G, Hanne MK, Amalie, Jeanette, Ann-Kristin og Iren

november20rev.pdf
File Size: 185 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Månedsplan og litt oppdateringer...]]>Mon, 12 Oct 2020 10:51:38 GMThttp://livensveen.no/revunger/manedsplan-og-litt-oppdateringerHeisann!
Vi har i dag rydda litt i gangen. Og tømt de store baggene i gangen  og lagt klærne til ungene deres i kurven som står på toppen! Vi har så liten garderobeplass og trenger benkene til å sitte på for å kle av og på barna deres på, slik at vi IKKE ønsker store bagger med klær i gangen! Det tar altfor mye plass av den lille plassen vi har fra før. MEN om vi må gå over til RØD sone igjen, da må dere pakke ned klærne igjen! Men husk at vi ikke trenger 5 par sokker, men erstatte sokkene med gode og varme votter! 

Det er behov for varmere poser i vognene! Tusen hjertelig takk til dere som legger i tjukkere vognpose til oss! 

I uke 42 er det reveungene som har fjøsstellet. Om dere har middagsrester eller brødrester er dere hjertelig velkomne å ta med i barnehagen denne uka, slik at vi kan gi det til de flotte grisene våre.

Vi har fått opp bursdagskalender inne på avdelingen. Ta en titt på den blå veggen inne på avdelingen for å se på alle de gromme bestemor Skogmus.


mnd_okt20_rev.pdf
File Size: 150 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Månedsplan for oktober]]>Mon, 05 Oct 2020 07:09:18 GMThttp://livensveen.no/revunger/manedsplan-for-oktoberKlikk på linken nedenfor for å lese månedsplanen! Ønsker dere alle gode høstdager! 

Ann-Kristin og Iren
månedsplan_okt20_rev.pdf
File Size: 150 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Vi er godt i gang!]]>Mon, 28 Sep 2020 11:41:03 GMThttp://livensveen.no/revunger/vi-er-godt-i-gangVi er endelig godt i gang i barnehageåret 2020/2021. Vi har 12 av 13 barn som har startet på avdelingen vår. Den siste jenta starter hos oss senere i høst. Vi har hatt ett foreldremøte, som du kan lese referat fra her.
Vi har hatt en god oppstart og vi føler at vi i dag har 12 trygge og flotte barn på avdelingen vår. 
Vi skal etter høstferien forberede oss til foreldresamtaler, hvor samtalene er fordelt mellom Ann-Kristin og Iren. Vi tar kontakt med dere for å avtale tidspunkter. 
Det har blitt kaldere ute og vi ønsker oss varmere vognposer og varmere klær og sko på plassene deres. Som nevnt på foreldremøtet så har vi vasking av hyller hver fredag, og da skal dere voksne ta med alle klærne hjem for å fylle på og se over at shortsen har blitt bytta ut med fleece og ullklær. HUSK OGSÅ Å TA EN JEVNLIG SJEKK AV DRESSER OG YTTERTØY FOR EN VASK. VI SPISER MYE UTE OM DAGEN OG DET KAN FORT BLI MATRESTER PÅ YTTERTØY.

Vi jobber med å ta bilder av barna deres, slik at vi får nye bilder til plassene i gangen og en bursdagsoversikt inne på avdelingen. 

]]>
<![CDATA[Velkommen til nytt barnehageår]]>Mon, 17 Aug 2020 10:21:36 GMThttp://livensveen.no/revunger/velkommen-til-nytt-barnehagearSå er endelig det nye barnehageåret i gang. Vi blir kjent med de nye barna, og de blir kjent med barnehagen, oss voksne og de andre barna. Nå handler det om å bli trygg i barnehagehverdagen og kjent med de daglige rutinene. Det er viktig med god kommunikasjon mellom foreldre og barnehage, så ikke nøl med å spørre dersom dere lurer på noe. 
Barnehagens telefon er 62594110 og tast 1 så kommer du til oss revunger. 
Iren sitt telefonnummer er 95122977. Jeg tar i mot beskjeder og vidreformidler om det er noe dere vil ;) Mulig det kommer en liten oppdatering om ditt barn fra dette nummeret ;)
Legger ved ukas ukeplan, så ser dere hvordan vi har planlagt uka. 
Velkommen til oss, gamle og nye barn, store og små!
ukeplan_for_revungene_uke33.pdf
File Size: 88 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Hei alle sammen!]]>Wed, 25 Mar 2020 13:15:35 GMThttp://livensveen.no/revunger/hei-alle-sammenDet er rart å jobbe i barnehagen om dagen! Men så hyggelig å snakke med dere! Jeg og Markus har tatt på oss oppgaven og ringe rundt til dere for å høre hvordan dagene deres er og om dere er friske! Og jeg kan melde om at samtlige jeg har snakka med i dag er friske og raske og har ikke fått besøk av dette rare viruset som herjer rundt oss.  Jeg har snakka med små og store i forskjellige hjem rundt om i Løten og jeg har blitt fortalt at pappa'n hadde bursdag og jeg ringte midt i lunsjen og jeg har blitt fortalt om trampolinehopping, om tenner som har blitt borte, om traktorer og firhjulinger og masse masse mer. 

Vi har lett oss litt rundt om i internettets verden og funnet litt tips som dere kan jobbe med hjemme. Noe av det, var tenkt som påskeforbredelser vi skulle ha gjort i barnehagen sammen med ungene deres som dere skulle ha fått med dere hjem etter at dere hadde spist frokost i barnehagen siste dagen før påske. 
  • Å male med maling med gaffel er noe alle klarer i alle aldre, om dere har flytende maling hjemme. Om dere strør på litt salt på våt maling, får dette en skikkelig spennende effekt. Ikke alle hjem har ferdige øyne. Men ekstra sjarmerende blir det om arvingen får låne en tusj å tegne på øyne slik han eller hun vil
  • Kanskje de aller fleste av dere har en papptallerken liggende og med denne kan man også lage påskekyllinger.  Er du så heldig som har 2 papptallerkener hjemme kan du også bare male på den, gjerne med gul maling eller tusj, eller fargeblyant. Utrolig hva man kan få til hvis man også her tengner på ett nebb og et par øyne. 
  • Om du er med hjemme å henter ved eller hjelper til med vinterveden en gang i fremtiden kan også ett ansikt på en slik kubbe blir til ett hyggelig vesen som ønsker velkommen på trappa eller på peishylla, eller favorittplassen i stua eller kanskje på soverommet.
  • Om dere har lyst til å leke butikk er det fult mulig å rydde i kjøkkenskap å finne tom embalasje og sette opp priser sammen og lage seg fiktive penger. Det er også fult mulig å leke med liksom penger som er usynlige. 
  • Legoklosser er det som regel i ett eller anna format  i hjem rundt om. Klarer arvingen å legge legoklosser i ett gitt mønster. Ser at denne oppgaven ikke egner seg for de minste på Nystua, men barn i alle aldre kan på sin måte lage etter mønster. Og tenk så mye matematisk tenkning man får her. Kanskje man kan videreutvikle det selv og til slutt lage bokstaven sin. 
  • Salaby barnehage finner du ved å trykke inn her. Her ligger det oppgaver som er tilpassa barn fra 2 år og oppover. Hvis du klikker deg inn på fana som heter musikk, finner du mange av sangene vi synger daglig i barnehagen. 
  • Ett raskt søk på Youtube og Pudding TV finner du artige vrier av kjente og kjære barnesanger. 
  • Ta med deg lunsjen ut og spis den ute. Kanskje, når vinden løyer kan dere tenne ett bål. Når bålet er kaldt, kanskje dagen etter, kan dere ta med dere ett ark å tegne med kull fra bålet. Tenk så spennende! 
  • Gå en tur i nærområdet å se etter vårtegn i grøftekantene. 
  • finn en panke, ett tau eller kosteskaft og balanser. Ett par vedkubber kan bli punkter du løper sikksakk mellom  eller du kan holde på kubben for å løpe 3 ganger rundt. Blir du svimmel da?
Det her er noen tips og ideer som dere kan gjøre med barna deres. Vi håper at alle forholder seg til rentningslinjene som FolkeHelseInstituttet anbefaler og vi håper at vi sees rett etter påske!

Ta vare på hverandre og alt blir bra!

Iren
PS: skal forresten hilse fra alle de andre voksne i barnehagen :)


]]>
<![CDATA[MARS, ukene før påskeferien]]>Fri, 28 Feb 2020 10:11:06 GMThttp://livensveen.no/revunger/mars-ukene-fr-paskeferien​Vi har valgt å lage en månedsplan i ukene som er igjen frem til påske. Vasking av hyllene h vil ikke skje før fredag 3.april, da vi stenger til påskeferie. Så da kan dere tømmme hyllene og starte på ny frisk tirsdag 13.april. Barnehagen er stengt i dagene før skjærtorsdag og er åpen igjen tirdagen etter påske.
Maren, som har vært i mammaperm, er på plass igjen i barnehagen mandag 2.mars. Opprinnelig plan, var at hun skulle tilbake til oss Revungene. Men vi har fått sykdom blant ped.lederne og hun kommer til å være ped.leder for Tiura i en periode fremover. Hos oss vil Iren være pedagog, i tillegg så blir det lite endringer hos fagarbeiderne Ann-Kristin, Hege, Hanne G, Hege og Ida. I tillegg er Hanne S tilbake på kjøkkenet og vil i tillegg vikariere noe på avdelingen.
Vi har hatt en periode nå med masse sjukdom og fravær! Nå håper vi på en periode fremover med friske barn og voksne! Vi håper at all feber, snørr, gørr, slim og omgangssyke holder seg langt borte fra oss! I tillegg vil vi enten ha skikkelig vinter eller vår! Ikke is! Det er lite å finne på for ungene våre ute og lite sandkasselek på grunn av at sanda er frossen. Vi satser på bedre tider.
Vi ønsker også velkommen til nytt barn. Han er en gutt født i 2018 og vi ser frem til å bli kjent med deg!
Det kan være greit å fylle opp hyllene tll barna med ull, fleece og ekstra votter. Vi trenger egentlig klær til alle årstider, med unntak av shorts…
Er det noen spørsmål ta kontakt med oss. Vi kommer til å gjennomføre utviklingssamtaler etter påske, men er det ting som ønskes å ta opp før den tid, er det bare å ta kontakt med oss!
 
Ønsker dere alle en skikkelig fin vår!
 
Hanne G, Hanne S, Ida, Hege, Ann-Kristin og Iren
 
mars_hos_revungene.pdf
File Size: 222 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[February 17th, 2020]]>Mon, 17 Feb 2020 08:28:22 GMThttp://livensveen.no/revunger/february-17th-2020Heisann! 
Jeg har fått tilbakemeldinger om at månedsplanen i forrige innlegg ikke fungerer. Prøver derfor å laste opp på nytt.
Ha en fortsatt fin februar!

Iren
februar_månedsplan20.pdf
File Size: 140 kb
File Type: pdf
Download File

]]>