<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Revunger]]>Fri, 22 Oct 2021 14:04:55 +0200Weebly<![CDATA[VELKOMMEN OKTOBER]]>Thu, 30 Sep 2021 18:27:09 GMThttp://livensveen.no/revunger/velkommen-oktoberSeptember er allerede overstått og vi er på vei inn i oktober. Takk til alle som kom på foreldremøte. Det er hyggelig å kunne samles. Vi fikk snakket litt om hva vi ønsker for året, og tusen takk for fine innspill fra dere! Det ligger referat ute for de som ikke kunne få med seg møte, og det er bare å komme med spørsmål og innspill fra dere også.

Første del av september har vært en måned med mye sykdom. Noen dager har vi vært under halve barnegruppa. Det er feber, hoste, snørr som er typisk for denne årstiden. Samtidig så har terskelen vært lavere for å sende hjem/holde hjemme barn med symptomer. Vi håper at alle holder seg friske videre utover høsten.

De nye barna begynner å bli kjent med hverandre, voksne, sine nye omgivelser og rutiner. Det er en fin gjeng med revunger som vi gleder oss til å bli bedre kjent med😊

Vi har blitt godt kjent med dyra våre, fulgt med hva som skjer i naturen omkring oss, lekt, smakt på bær og grønnsaker, sang og dans og skapt mange fine øyeblikk sammen. En liten tur innom Hakkebakkeskogen har vi også vært og sett og hørt litt om reven. Vi har hatt brannvernuke med brannøvelse. Noen synes det var litt skummelt da det plutselig begynte å pipe, selv om vi har trykt litt og sett på den tidligere i uka. Vi har også blitt kjent med Bjørnis. Brannbilen kommer på besøk i uke 40.

I oktober skal vi bli kjent med elgen. Vi skal arrangere høstfest torsdag 7.oktober 15.30-16.45. Her skal vi servere noe av det vi har lagd fra omgivelsene rundt oss. Vi skal la to-åringene få være med å kutte opp grønnsaker. Det blir hyggelig å kunne samle alle sammen ute på tunet igjen! Påmeldingen henger i gangen.

I uke 41 er det høstferie, da er det noen barn og voksne som har ferie. Vi starter opp med utviklingssamtaler fra uke 42. Følg med på tavla i gangen da det vil komme opp lister etter hvert.

Vi skal fortsette med utelek, men det kan være at vi har mer aktiviteter inne fremover også. Vi deler gruppa og har fokus på språk, sang, samlinger og formingsaktiviteter.  

Vi ønsker oss tomme syltetøyglass evt andre glasskrukker hvis noen har å gi bort. 

Ta en titt på den digitale bilderammen i gangen. Der er det mange fine bilder fra hverdagen vår.


Ha en fin oktober 😊

oktober_plan_.pdf
File Size: 142 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Referat fra foreldremøte for Revunger]]>Tue, 21 Sep 2021 10:23:17 GMThttp://livensveen.no/revunger/referat-fra-foreldremte-for-revunger
referat_revunger_h21.pdf
File Size: 572 kb
File Type: pdf
Download File

Vedlagt er referatet fra Revungenes foreldremøte. Under Nyheter fra Livensveen finner dere et referat over det som ble sagt felles. 
Bildet er fra et tidligere møte.
]]>
<![CDATA[Litt bilder fra de første ukene]]>Wed, 15 Sep 2021 17:02:54 GMThttp://livensveen.no/revunger/litt-bilder-fra-de-frste-ukene
]]>
<![CDATA[SEPTEMBER]]>Wed, 01 Sep 2021 17:59:31 GMThttp://livensveen.no/revunger/september
plan_for_september_.pdf
File Size: 193 kb
File Type: pdf
Download File

septemberbrev_.pdf
File Size: 96 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilvenning hos Revungene]]>Sun, 29 Aug 2021 15:59:43 GMThttp://livensveen.no/revunger/tilvenning-hos-revungeneDa har vi kommet i gang med nytt barnehageår, og vi har ønsket seks nye barn velkommen til oss :) 

Tilvenningen har gått veldig bra, men vi skal fortsatt bruke tiden på å gjøre barna trygge i sine nye omgivelser.

Denne uka som kommer nå (uke 35) er det vi som har ansvar for dyrene. Har dere noe matrester igjen hjemme kan dere ta med det så barna kan gi grisene i barnehagen. De synes det er veldig stas!  

Vi legger ut månedsplan for september i løpet av uka. 

Vi henger også opp litt lapper og info i gangen - så følg gjerne med på tavla også. 

Ha en fin uke! 
]]>
<![CDATA[VELKOMMEN TIL NYTT BARNEHAGEÅR 2021/2022!]]>Sun, 15 Aug 2021 17:44:07 GMThttp://livensveen.no/revunger/velkommen-til-nytt-barnehagear-20212022Hanne G, Hanne MK, Karen, Ilva og Maren vil ønske velkommen til ett nytt barnehageår hos revungene. Hanne G og Hanne MK fortsetter på revungene dette barnehageåret. Karen er ny som barnehagelærer i Livensveen, men har arbeidet flere år i barnehage i Ottestad. Velkommen til henne også! Maren kommer fra "Bjørnungene" på gamlestua. Maren er borte på onsdager, da vil Ilva være sammen revungene.

Vi har seks revunger som fortsetter på avdelingen, samtidig som vi skal ta imot sju nye revunger i løpet av høsten. Tilvenningen starter for noen allerede mandag 16.august. 

Vi kommer til å bruke resten av denne måneden som tilvenning, men kommer til å dele gruppa. De nye skal få bli trygge på oss voksne i barnehagen og  i de nærmeste omgivelsene. De største trenger andre utfordringer, samtidig er det flere av dem som har hatt lengre ferie og vil kanskje bruke litt tid på å føle seg trygg i barnehagen igjen. Det blir derfor ikke lagt ut plan for de to neste ukene. Vi bruker tiden godt sammen med barna og blir kjent, får inn rutiner og følger barnas initiativ. 

Vi har fått to griser i barnehagen som vi besøker og synger om, vi skal se til de nye kyllingene våre og går en tur nedi veien og ser på kalver. Skogen er full av blåbær så vi må dit en tur og smake på også! 

Kom til 8 hvis du skal spise frokost i barnehagen (ha med selv). Vi fortsetter med tursekk mandag, tirsdag og onsdag. På torsdag og fredag serverer vi brødmat til lunsj i barnehagen. Varmmat ca kl 14 serveres hver dag. 

Bare spør hvis det er noe dere lurer på! 
maren@livensveen.no 

Vi ønsker alle en fin uke :) ]]>
<![CDATA[Juni]]>Tue, 01 Jun 2021 09:17:52 GMThttp://livensveen.no/revunger/juniDet har endelig kommet sol og varme! Vi har ett ønske at alle barn er ferdig smurt med solkrem når de kommer i barnehagen. Ha solkrem lett tilgjengelig på plassen, så smører vi i løpet av dagen! Vi passer også på at måltider blir spist i skyggeområdene våre eller inne, slik at barna får seg en god pause fra sola. 
17.juni feirer vi Bamses fødselsdag, og vi oppfordrer til at barna pynter seg til fest. Vi skal også ha en sammenkomst med foreldrene denne våren, men enda ikke landa dato på grunn av ustabilitet rødt/gult nivå. Vi sier i fra så fort vi vet noe angående dette!
Dette er barnehageårets siste månedsplan. Og vi sees igjen til nye planer med nye grupper i august. Frem til da, håper vi at vi kan ha feriesamarbeide med de andre avdelingene.
Gjengen som har tilbrakt masse tid sammen med disse gromunga vil også takke for dette barnehageåret. Noen av oss bytter avdeling, noen starter på nye utfordringer og mens andre fortsetter sammen med nye kollegaer.

Ann-Kristin, Hanne G, Hanne MK, Amalie, Ilva, Johanne og Iren
juni21.pdf
File Size: 157 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Mai hos revungene]]>Thu, 06 May 2021 13:20:16 GMThttp://livensveen.no/revunger/mai-hos-revungeneDet skjer mye på våren, både ute i naturen og med barna på småbarnsavdelingen. Her øves det på å kle på seg selv, tisse på do og turene i skog og mark blir litt lenger for hver turdag. Nå har vi fokus på kunst, kultur og kreativitet - vi maler, tegner, bruker farger, finner naturmateriale vi former. Vi synger og danser og snart skal vi feire 17.mai på forskudd. Vedlagt er månedsplanen for mai.

mai_revunger.pdf
File Size: 339 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[April 2021]]>Wed, 07 Apr 2021 09:07:32 GMThttp://livensveen.no/revunger/april-2021Da kommer vi oss ett steg nærmere sommeren og ett håp om litt lettere bekledning for barna våre. Det er vanskelig å gå når man akkurat har lært seg å gå med masse polstring rundt seg. Gudskjelov hadde det skjedd mye på lekeplassen mens vi hadde påskeferie, slik at vi gikk unna masse klin og gjørme. Men oppfordrer alle foreldre til å se over dresser etter dagens slutt om å børste av det som evt har festet seg på dressen eller tørke lett av med en våt klut. Fremover nå vil vi spise mer og mer ute og det kan være lurt å ikke sende med youghurt da dette lett setter seg i dressene.  Og om utetøy, votter og sko er bløtt, må det hjem for å tørke!
Det har kommet oppdatert smittevernveileder for barnehager, jmf Korona restriksjonene. Her legges det mer vekt på allmenntilstand. Og vil nok en gang minne om at almenntilstand hjemme og i barnehagen kan oppleves forskjellig.  Selve smittevernveilederen i sin helhet kan dere selv lese om her. Vi er fremdeles på gult nivå og minner om at vi helst bør være maks 2 foreldre i gangen samtidig. Vent ute på trappa til de før deg blir klare, og derfor bruk minst mulig tid inne på avdelingen. 
Minner om at Iren har ett planlagt fravær i denne perioden og vi setter opp til frivilling utviklingssamtale når hun er tilbake. Om det er noe dere vil ta opp undervegs, ta det med en på avdelingen eller Ane Cecilie. Det blir satt inn vikar og dere vil nå se mer av Ilva og Johanne.  Ellers er Hanne G, Hanne MK, Amalie og Ann-Kristin trygge voksne på avdelingen.

Ha en fin april!!

​Iren
april21.pdf
File Size: 151 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Mars]]>Wed, 03 Mar 2021 12:22:56 GMThttp://livensveen.no/revunger/marsDa har vi kommet oss over den kalde fine tida og kommet oss over til den tida på året man kan ta med seg flere skift fra innerst til ytterst samt flere par sko. Eneste som er sikkert er at shorsten og utesandaler kan vente litt hjemme. Litt usikker på alt det andre! Veldig vanskelig for unger, personal og dere foresatte i denne tida! Men om dere er flinke til å ta med hjem til vask/tørk etter hver barnehagedag kommer vi oss nok i mål denne gangen også!
Minner om at vi holder stengt dagene før skjærstorsdag og åpner igjen tirsdag 6.april.

Iren

mars21.pdf
File Size: 271 kb
File Type: pdf
Download File

]]>