<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Revunger]]>Tue, 09 Apr 2024 12:53:59 +0200Weebly<![CDATA[April 08th, 2024]]>Mon, 08 Apr 2024 08:29:47 GMThttp://livensveen.no/revunger/april-08th-2024Håper at dere alle har hatt en fin påskeferie 😊
I april skal vi gjøre mye spennende. Vi sår solsikker, disse skal vi vanne og stelle godt med slik at de vokser seg store til vi kan plante de ute. Vi skal gå på turer i nærmiljøet og være på jakt etter vårtegn. Kanskje vi finner hestehov langs vegen? Vi må også følge med trekkfuglene, dukker det opp noen andre fugler på fuglebrettet nå?

I barnehagen har vi satt i gang egg til ruging i rugekasse, disse blir det veldig spennende å følge med på. Kan vi se eggene røre på seg? Kan vi høre at det piper inni eggene? I begynnelsen av uke 17 håper at vi kan se små kyllinger som karrer seg ut av eggene.

Tirsdag 30.april er vi bedt opp i Nordbygda til en familie i barnehagen, hvor vi skal hilse på lamungene. Vi gleder oss masse til gårdsbesøk og til å hilse på lammene. Vi griller pølser der, før vi setter snuta hjemover til barnehagen. Mer informasjon om denne turen kommer senere.
I løpet av april kommer vi også til å ta noen turer til biblioteket.

Fra uke 17 skal vi (barn født -21) ha samarbeidsgrupper med ekornbarna. Dette for at vi skal bli kjent med andre omgivelser og det blir mer samarbeid med disse til høsten, men usikkert enda hvordan gruppesammensetningen blir.

 • Hanne MK er tilbake i en periode, vi ønsker velkommen
 • Tursekkene skal inneholde både mat og drikke
 • Fyll på med klær og skift til all slags vær

Vi håper på gode vårdager og ser frem til joggeskoføre 😊


Sanna, Hanne MK, Camilla, Hanne G og Ann-Kristin
rev_plan_april24.pdf
File Size: 3918 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[March 05th, 2024]]>Tue, 05 Mar 2024 14:24:28 GMThttp://livensveen.no/revunger/march-05th-2024Mars regnes som den første vårmåneden og vi ser frem til litt varmere dager. Selv om vinteren henger godt i er det spennende med all snøen som nå smelter og gleden er stor når det dukker opp leker vi ikke har sett siden tidlig vinter/høst. Vi gleder oss til å tilbringe mer tid i skogen på de fine turplassene våre. Vi skal også besøke Høgholen og hilse på kuer og kalver og innvie det nye fjøset. Påsken står for tur og det gjøres påskeforberedelser. Vi pynter avdelingen og gjør klart til påskefrokost sammen med dere foreldre 22.mars, invitasjon kommer. Velkommen! Sett av denne morgenen!
Februar besto av mye sykdom i hele barnehagen og vi takker for at dere viser forståelse og at dere holder barna hjemme til de er ordentlige friske
VIKTIGE BESKJEDER:
 • Tursekken skal inneholde matpakke og drikke flaske. I tillegg kan dere også ta med varmt/temperert drikke i en termos.
 • Fyll på med skift i kurven, regnklær er viktig å ha i riktig størrelse og med hele strikker som kan tas under beina.
 • Foreldremøte 20.mars kl.18-20
 • Daniel er en ny vikar som vil være hos oss noen dager fremover.
 • Påskefrokost 22.mars. Hver familie tar med seg ett pålegg til felles bord. Barnehagen holder drikke, rundstykker og eggesalat. Ta med egen termokopp med lokk til varmt drikke!
Vi ønsker dere en fin mars og riktig god påske.
Camilla, Sanna, Daniel, Hanne G og Ann-Kristin
mars_rev.pdf
File Size: 92 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Februar - kropp, bevegelse, mat og helse]]>Fri, 02 Feb 2024 09:56:21 GMThttp://livensveen.no/revunger/februar-kropp-bevegelse-mat-og-helse​Så ønsker vi februar velkommen og håper at vi er ferdig med den verste kulda og at vi får mange fine dager ute. Denne måneden skal vi gjøre mye spennende. Vi fortsetter med Løtenhallen de to første tirsdagene i februar. Dette er ett fantastisk tilbud som vi ser barna gleder seg veldig til. En stor takk til SU som gjør dette mulig for oss.
6.februar skal vi markere Samefolkets dag, da blir det aktiviteter ute og vi avslutter med Bidos på bål til varmmat.
I uke 8 er det Livensveen vinterleker, vi starter mandag med åpningsseremoni, I løpet av uka blir det forskjellige aktiviter som for eksempel aking og skiskyting (med og uten ski) Hvis barnet ditt har ski og øvd litt hjemme, kan dere ta med skia til barnehagen. Vi avslutter fredagen med en storslått avslutningsseremoni, kanskje vanker det en liten premie også.
I løpet av februar skal vi kose oss med formingsaktiviteter og samlingsstunder.
Vi gleder oss oss til karneval 15.februar. Barna kan kle seg ut som det de vil, men la masker, svard og våpen være igjen hjemme. Dere trenger ikke kjøpe nye kostymer. Vær kreativ og lag noe hjemme.
Månedens tema er nå «kropp, bevegelse, mat og helse» Og det viktig for oss å gi barna ett godt utgangspunkt med gode matvaner i tidlig alder Gjennom arbeid med fagområdet skal barna få mulighet til å sanse, oppleve, leke , lære og skape med   kroppen som utganspunkt . Barnehagen store utearealer som er tilrettelagt for fysisk aktivitet. Barna har tilgang på ulike aktiviteter som stimulerer finmotorikken og grovmotorikken. I dette fagområdet skal barnehagen bidra til at barn opplever trivsel, glede og mestring ved allsidige erfaringer med bevegelse, inne og ute, året rundt.  Barnehagen skal legge til rette for at barna får utvikle motoriske ferdigheter og kroppsbeherskelse, blant annet ved å tilrettelegge for mestring av kroppslige utfordringer. Ved å være en arena for daglig fysisk aktivitet, kan barnehagen bidra til å fremme bevegelsesglede og motorisk utvikling.
VIKTIGE BESKJEDER:
 • Thea er hos oss på mandager og Camilla tirsdag til fredag. Sanna er hos oss hver dag i tillegg til Hanne G og Ann-Kristin
 • Se over kurver hver mandag, fyll på med det som trengs av klær til både kaldt og mildere vær. Ett par cherrox kan være fint å ha på de varmeste dagene med bløt snø.
 
Thea, Camilla, Sanna, Hanne G og Ann-Kristin
revunger_februar24.pdf
File Size: 168 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Januar- Hva skjer?]]>Mon, 08 Jan 2024 10:50:42 GMThttp://livensveen.no/revunger/januar-hva-skjerHei!
Riktig godt nyttår! Håper alle har hatt en fin og fredfull juleferie!
Da er vi i gang igjen og januar startet veldig kaldt, men håper og tror det blir en kort periode! 
Vi vil jo være mer ute:)
Da har jeg skrevet månedsplan for januar. Viktig at alle tar en titt på den og ser hva jeg har skrevet. Det er litt info der det er greit å vite. 
Er det noe som er uklart så ta kontakt med en av oss på avdelingen eller ring på avdelingstelefonen. 
Så håper vi på en fin januar måned:)
mvh Markus
mndplan_januar24.pdf
File Size: 221 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Desember- adventstid]]>Tue, 12 Dec 2023 10:53:31 GMThttp://livensveen.no/revunger/desember-adventstidaHei!
Beklager litt lite oppdatering her i det siste, men nå er vi midt i desember og det telles flittig ned til selveste julaften.
Revungene har hatt samling hver dag i advent. Og vi har bilder av barn dere vi trekker hvem som er det heldige som skal ha med seg egen pepperkake hjem. Det er like spennende hver dag å se hvem som stikker av med pepperkaken sin.
Vi tenner også lys og sier versa til "Så tenner vi ett lys...".
 Revungene er glad i å synge, så vi synger "Musevisa", "På låven sitter nissen", "Jeg gikk med over sjø og land" og "Julekveldsvisa". Og da er det ekstra stas når Markus spiller gitar til sangene også.
Vi har også brukt et lite nisseregle som heter "Nisse blå og Nisse rød". Barna synes at dette er ett morsom nisseregle.
Eller så har det vært noen dager det har vært godt over -20 grader, disse dagene har vi måttet vært litt mer inne på formiddagen. Men da har vi delt opp gruppa i smågrupper og gjort forskjellige aktiviteter. Revungene har laget julehemmeligheter. Og vært flittige bakere løpet av desember. 
Men utetid må vi ha og de eldste har vært ute en liten tur når det var kaldere, men nå er vi mer ute igjen med hele gjengen. 
Eller så har vi hatt noen hyggelige felles adventsamlinger hele barnehagen og det er en fin anledning og samle alle sammen å ha en fin samling sammen. Fint for både barn og voksne.
Vi tilslutt ønske dere alle en riktig fin juleferie og riktig godt nyttår. 
Fint å få ladet batteriene og så er vi alle klare for 2024!:)
Ps. planen for desember henger opp i gangen, og så ligger den her nå.
månedsplan_revunger_desember.pdf
File Size: 281 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[November her her!]]>Mon, 30 Oct 2023 09:51:55 GMThttp://livensveen.no/revunger/november-her-herHei dere!
Da er månedsplan for november klar. Ta en titt!
Minner om at vi skal gjennomføre foreldresamtaler i løpet av november. Skriv dere på listen som henger på ytterdøren på avdelingen.
mndplan_november23.pdf
File Size: 237 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Ett lite tilbakeblikk på september]]>Sun, 15 Oct 2023 09:04:39 GMThttp://livensveen.no/revunger/ett-lite-tilbakeblikk-pa-septemberBedre sent en aldri, men tenkte det vill være fint å fortelle litt hva revungene har gjort i løpet av september og litt hva vi har fokus på hos revungene.
September har vært en fin høstmåned i barnehagen. Det har vært mye utetid. 
Det er litt ulikt tempo på de eldste revungene og de yngste revungene. Men det skal sies at de eldste revungene er veldig omsorgsfull og gir ut mange gode koser til de yngste revungene. Dette er noe vi selvfølgelig støtter opp under og roser ved å si: " Det var en god klem eller det var fint gjort". Vi synes det er fint å se at revungene viser hverandre omsorg og empati.
Tilbake til tempoet som jeg nevnte over, de eldste revungene er veldig aktive med kroppen. Løping, hopping, høye lyder etc. er bare noen ingredienser som vi ser løpet av dagene i barnehagen. Og dette er absolutt ikke unormalt, det er slik det skal være. De uttrykker seg igjennom kropp og bevegelse. 
Derfor er det ekstra godt å være ute slik at man får brukt kroppen sin uten at man føler noen er i veien eller tar fra deg noen leker som man kanskje føler på enda mer inne på de kvadratmeterne inne.
Revungene har blant annet vært på blåbærturer og hilst flere ganger på kalvene på jordet nedenfor barnehagen. Alltid stas å hilse på og si "møø" til kuene og se om de responderer.
Inne hos revungene er vi opptatt av at barna skal få prøve selv, lære seg å sette ord på hva man vil ha( for de som nå prater i hvert fall). Men vi er flinke til å prate med ungene og sette ord og navn på det vi ser eller det som de forklarer til oss. 
Under måltidene så ønsker vi at barna skal spise det de har startet på og så få mer etter hvert. Skorper er også mat! 
Vi er tilstede sammen med barna, vi sitter på gulvet sammen med dem og deltar i samtaler og lek som de har med andre barn og vi veileder underveis om det oppstår uenigheter eller om man vil ha noe som er "opptatt" etc.
Legger med noen bilder som er fra september.
]]>
<![CDATA[Oktober er her!]]>Mon, 02 Oct 2023 08:29:26 GMThttp://livensveen.no/revunger/oktober-er-herHei!
Da er månedsplanen for oktober klar, så da kan dere ta en titt på hva revungene skal ha fokus på løpet av denne måneden. Endringer kan forekomme, så planen er et utgangspunkt!
Vi har hatt en fin september med masse utetid, revungene har vært i skogen i nærområdet, hilst på kalvene og gitt dem mat og det ble også en liten tur til biblioteket for noen av revungene. 
Husk å merk 5.oktober i kalenderen deres, da er det klart for høstfest i barnehagen. Vi gleder oss til å vise fram det barna deres har laget og de ulike smaksprøvene det er å få ute på tunet. 
Jeg skal legge ut noen bilder og en liten tekst på et lite tilbakeblikk på september her på hjemmesiden løpet av de første ukene.
Vi håper å en fin og fargerik oktober!
mvh Markus
mndplan_oktober23.pdf
File Size: 250 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September- ny månedsplan]]>Fri, 01 Sep 2023 05:56:50 GMThttp://livensveen.no/revunger/september-ny-manedsplanHei!
Da ligger månedsplan for september ute. Ta en titt! Endringer kan forekomme så være forberedt på dette.
Vi håper vi får en fin september måned der vi kan være masse ute. 
Vi vil ha ekstra fokus på å forberede å gjøre klar til høstfesten som er i starten av oktober.
Minner om foreldremøte 19.september kl. 18.00-20.00. Ta med egen termokopp til varm drikke og så vil dere serveres noe enkelt attåt.
Riktig god helg fra oss revungene!
mndplansept.pdf
File Size: 279 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen til et nytt barnehageår!]]>Mon, 21 Aug 2023 11:24:24 GMThttp://livensveen.no/revunger/velkommen-til-et-nytt-barnehagearHei alle sammen!
Da er hverdagen i full gang og den er fin den også. Håper alle har hatt en fin sommerferie med familie og venner!
Som dere vet så er vi fullt i gang med tilvenning på nye barn hos revungene. 
I samarbeid med dere foreldre så ønsker vi at tilvenningen skal bli positiv og at vi lærer å kjenne hvert enkelt barn og deres behov slik at barnehage hverdagen skal bli best mulig.
Derfor er det ønskelig at det ikke blir for lange dager for de som nettopp har startet opp. Det er masse nye inntrykk og mye nytt på en gang, så det er lurt å tilrettelegge for dette de første ukene.
Vi er fortsatt tolv revunger, seks som har vært her tidligere og så starter det seks nye som starter opp litt spredt utover høsten. 
I år er det fire gutter og åtte jenter hos revungene.
Den første tiden vil vi være mest på lekeplassen og inne på avdelingen. Etter hvert som de nye blir mer trygge så vil vi kunne dele gruppen og utforske skogen i nærområdet med de eldste revungene. Plukke blåbær og utforske i skogen.
Det er i år litt ny sammensetning i personalet. Så i år er det Ann-Kristin, Hanne G, Andrine( barnehagelærer) og Markus( pedagogisk leder) som er hos revungene. Sanna vil også være hos oss, utgangspunktet på mandager. Da Andrine og Markus har halv dag hver og resten plantid. Så er det noe dere lurer på angående deres barn så ta kontakt med en av oss på avdelingen når dere ser oss eller om dere vil prate på avdelingstelefonen til revungene.
Det vil komme en månedsplan for september. Der vil det stå litt hva vi skal gjøre fremover og litt annen info. Legger ut her på hjemmesiden og henger opp i gangen på avdelingen.
Dagsrytme:
 1. Frokost i barnehagen varer fram til kl.08.00. Kommer man etter dette så skal barnet være ferdig spist.
 2. Lek inne/ute. Kjernetid fra 09.30-14.00. Alle må være på plass innen den tid. Om ikke noe spesielt annet er avtalt.
 3. Lunsj mellom 10.30-10.45
 4. Soving
 5. Varmmat fra kl.13.30-14.00
 6. Lek
 7. Hentetid
Er det noe dere lurer på så er det bare å spørre! 

mvh Markus


]]>