<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Bjørnunger]]>Thu, 03 Nov 2022 01:09:58 +0100Weebly<![CDATA[November]]>Mon, 31 Oct 2022 13:03:10 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/november​I november må vi snakke om de ulike værendringene i naturen. Kanskje lærer vi oss hva værmelding, termometer, regnmåler og minusgrader betyr? Vi lager oss en værkalender og funderer over de ulike værtypene. «Hvilken dag er det i dag?? Hvilken dag er det i dag? Er det mandag…?» Rammeplanen for barnehager sier :  «Gjennom arbeid med fagområdet skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse og et mangfold av kommunikasjonsformer. I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekter gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster fra samtid og fortid. Barnehagen skal bidra til at barn leker med språk, symboler og tekst og stimulere til språklig nysgjerrighet, bevissthet og utvikling. I barnehagen skal barna få mulighet til å erfare ulike formidlingsmåter av tekster og fortellinger, som kilde til estetiske opplevelser, kunnskap, refleksjon og møter med språk og kultur.» Kanskje vi leser bøker på engelsk og underes litt over det.

Det henger liste til utviklingssamtaler i gangen. Ta en titt og skriv dere opp dersom dere ønsker en samtale nå. Alle skal ha en samtale i løpet av barnehageåret og de av dere som ikke skriver dere opp nå, må sette dere opp til våren.

Det er mye rart av klær på plassene til barna om dagen! La sommertøy være igjen hjemme og fyll opp med ullundertøy, strikkeklær, fleece, ekstra lue, buff, 3-4 par med votter, ullsokker (gjerne også strikkesokker) og skoskift. Husk klær etter vær! Spør oss om noe er uklart!

I løpet av måneden tar vi også adjø med Grise og Nøffe som kommer tilbake som mat til oss. Vi under oss rundt det.

Det nærmer seg jul og vi ønsker at alle barn har med seg ett tomt og rent syltetøyglass uten etikett, for vi skal lage julehemmeligheter 😊Vi skal bake og pynte pepperkaker og tar med oss gode og gamle baketradisjoner inn i mot jul.  Barnehagen har bakeforkler og dere trenger ikke å tenke mer på dette😉 Vi ber dere sette av tirsdag 13.desember til Luciafeiring og julemarked. Dette arrangementet er på ettermiddagen og nærmere informasjon kommer.
MINNER OGSÅ OM AT BARNEHAGEN ER STENGT FREDAG 26.NOVEMBER, DET ER DA PLANLEGGINGSDAG FOR BARNEHAGENSPERSONALET 😊
 
Nina har sin siste arbeidsdag hos oss fredag 18.november og ønsker henne lykke til med nye utfordringer! Samtidig ønsker vi Marius velkommen tilbake  fra mandag 21.november
 
Nina, Ann-Kristin, Stian, Sanna og Iren
november.pdf
File Size: 257 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September 29th, 2022]]>Thu, 29 Sep 2022 09:28:30 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/september-29th-2022​Hei alle sammen – og takk for september
 
Nå går vi over i Oktober og høsten har virkelig meldt sin ankomst. September har gitt oss noe deilige varme dager, og noen kalde dager med ruskevær. Vi har vært mye på tur. Både sammen og i gruppene våre. Ungene stortrives på tur – både de i nærområdet og de litt lenger unna. Vi har vært så heldige å både plukket blåbær, tyttebær og bringebær. Vi har sagd på store stokker, og øvd litt på å kløve ved. Vi har klatret, krabbet og utforsket alle steiner, trær og busker og brukt de lekeapparatene som er blitt bygd i skogen. Vi har sett både sau, ekorn og ugle. Og jammen har ikke Stian kommet «hjem» med litt fangst fra jakta også. Tiurfot er en overraskende morsom leke for de små.
Månedens store happening var nok at Bjørnis og Stian kom med brannbilen til barnehagen. For enda snakkes det om og vi synger Bjørnis-sanger på repeat. God lærdom for store og små, og en liten oppfriskning på hva vi skal gjøre når det brenner.
Alt dette tar vi med oss når vi går over i Oktober. Og vi gleder oss. Det første vi ser frem til er høstfest. Da vi i September har produsert ulike varer som vi vil vise til dere. DATO: 6.Oktober 15.30-16.45.
I Rammeplanen for barnehagen står det at barnehage skal bidra til at barna bruker språk til å skape relasjoner, delta i lek og som redskap til å løse konflikter. Når man vet at språket er så viktig for relasjoner og lek, må vi gi barna det beste utgangspunktet her i barnehagen. Derfor skal vi rette fokuset enda mer på språk denne måneden ved å lese, synge, snakke sammen i grupper, reflektere over hvordan vi vil være mot hverandre og hva man ser på som en god venn. På denne måten gir vi barna bedre forutsetninger for å lykkes i møte med ulike situasjoner i løpet av dagen. Videre står det også i Rammeplanen at barnehagen skal bidra til at barna utforsker og gjør seg erfaringer med ulike skriftspråkuttrykk, som lekeskrift, tegning og bokstaver, gjennom lese - og skriveaktiviteter. Vi skal derfor lese mer bøker, høre mer bøker, leke med ord gjennom rim og regler. Og vi skal se litt nærmere på alfabetet og bli kjent med bokstaven vår.
Sånn videre har vi bare lyst til å gi en vennlig påminnelse om å ha alt av klær og utstyr til en hver tid. Spør hvis dere lurer på noe.
Takk for en fin september med det kjæreste dere har – vi er heldige!
Ann-Kristin, Stian, Sanna, Iren og Nina
mndsplanokt.pdf
File Size: 430 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September 01st, 2022]]>Thu, 01 Sep 2022 13:08:17 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/september-01st-2022​Viktige datoer og beskjeder:
• Nytt av året er at barna skal kun ha med matpakke i sekken mandag og tirsdag. Frokost tas med hver dag, om den skal spises her. Det er også ønskelig at alle barn har sekken med seg hver dag, slik at når vi er på tur på gruppedagene kan barna være med å bære noe i sekken sin, som drikkeflaske, klær og bleier etc..
 • Vi ønsker en egen vannflaske som står i barnehagen, denne blir vasket og fylt med nytt vann hver dag. En egen tas med i sekken ved turdag – og evt. egen TEMPERERT drikke.
• 2018 barna på Bjørnungene skal besøk Berg gård 2.september (i forbindelse med pultost-dagene i Løten)
• Foreldremøte torsdag 22.september kl.18-20!
 • Uke 38 er det brannvernuke i barnehagen
MERK TORSDAG I UKE 40, da arrangeres det HØSTFEST i barnehagen for søsken og foreldre
 
Nå har vi endelig fått kommet oss litt inn i det nye barnehageåret, og det har vært veldig fint å få være sammen med barna deres. Vi har brukt tiden på å bli enda bedre kjent, og på å dele oss i mindre grupper. Nå fremover kommer vi til å fortsette å dele i grupper og har opprettet faste primærgrupper. Vi har ikke landet på hvor lenge vi beholder gruppene slik de er satt nå, men vurderer fortløpende.
Vi skal gå nærmere inn på Nærmiljø og Samfunn som er et overordnet tema fra Rammeplanen. I rammeplanen står det blant annet: «Barnehagen skal bidra til at barna: oppmuntres til å medvirke i egen hverdag og utvikler tillit til deltakelse i samfunnet». Dette vil vi gjøre ved å sette opp egne dager for barnesamtaler hvor barna skal få lov til (i sine grupper) å medvirke til hvordan hverdagen i barnehagen kan bli. Hva vil dere gjøre mer av fremover? Hva er gøy? Hva er spennende? Og hva er litt skummelt? På denne måten håper vi at barna kan bli utfordret og kanskje få oppleve mestring på et annet nivå enn ellers.
Videre i Rammeplanen står det: «Barnehagen skal bidra til at barna: utforsker ulike landskap, blir kjent med institusjoner og steder i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdes trygt». Vi er jo ute i naturen og nærområdet til barna hver eneste dag, men vi ønsker denne måneden å ta dette litt lenger. I tillegg ønsker vi å lære om trafikksikkerhet og hvordan vi forholder oss i trafikken.
Videre må vi ta i bruk høstens ressurser, og vi vil se nærmere på både tyttebær og potet.
Ser frem mot en spennende høst sammen med det mest verdifulle dere har!
Ann-Kristin, Stian, Iren og Nina
 
 
september.pdf
File Size: 164 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Oppstart hos Bjørnungene]]>Tue, 23 Aug 2022 10:57:22 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/oppstart-hos-bjrnungeneVelkommen til nytt barnehageår og nye utfordringer hos Bjørnungene i Gamlestua.
Vi har kommet oss i gang med innkjøring og for denne høsten har vi også fått med oss nye voksne, Nina og Sanna. Nina er barnehagelærer og skal jobbe i Marius sin foreldrepermisjon. Sanna er vikar på huset og kommer til å jobbe på alle avdelingene. I tillegg finner du Stian som barneveileder,  Ann-Kristin som barne og ungdomsarbeider og Iren som pedagogisk leder. Utpå høsten kan det hende at også Heidi titter innom oss.

Ny avdeling betyr nye rutiner og vi er nå tilbake til enkelte rutiner vi hadde før pandemien, så derfor ønsker vi oss en drikke flaske i to deler (kork med flaske) som skal stå i barnehagen. Denne flaska blir vasket i barnehagen og fylt med nytt vann og påfyll etter behov hver dag. 
Hver morgen frem til utpå høsten starter vi dagen med frokost i det gule Sommerhuset eller ute ved bordene på lekeplassen. Kle ditt barn etter vær, slik at det er klart for å leke rett etterpå.
Inne i gangen henger det en soveliste, som dere som har "sovebarn" kan ta en kikk på for å se hvordan ditt barn har sovet eller hvilt denne dagen.
Planer kommer fra september. Frem til da blir dagene fylt med grupper som vi rullerer og vurderer gruppesammensetningen på. Her finner vi nye lekevenner og koser oss sammen med en voksen. 
Sykler kan stå parkert på parkeringsplassen, til de av dere som ønsker det. Men husk da også tilhørende HJELM!

På mandager og tirsdager skal alle barn i barnehagen ha med seg en tursekk med matpakke og tilhørende drikke. På mandager utover høsten og vinteren kan det også være godt med en termos med temperert drikke i tillegg til drikkeflaska. Fra onsdag og ut uka har vi smøremåltider i barnehagen, så på disse dagene trenger dere ikke å ta med annet måltid enn frokost. Dette gjelder fra uke 35.

Fredag 2.september skal de eldste hos oss, født 2018, være med barna som er født 2017, Tiura, på besøk til Berg gård i regi av Pultost- og akevittdagene. Dette gleder vi oss til!!

HUSK FORELDREMØTE 22.SEPTEMBER kl18-20

Er det noen spørsmål, ta kontakt med en av oss!! 

Nina, Stian, Ann-Kristin og Iren

]]>
<![CDATA[juni og vårens siste månedsplan]]>Mon, 06 Jun 2022 08:51:34 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/juni-og-varens-siste-manedsplanDet er sommer og ferietid for små og store. Noen har kortere og lengre ferieperioder i denne tiden. 
Fredag 10.juni skal vi ha sommerfugl fest! Vi skal feire at lille larven blir en sommerfugl. Kanskje vi finner sommerfugler og larver i nærområdet vårt også. 
Husk å sette av onsdag 15.juni til sommeravslutning i barnehagen. Invitasjon kommer!
juni22.pdf
File Size: 90 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[April Mai]]>Mon, 18 Apr 2022 07:26:39 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/april-maiPeriodeplanen for April/Mai er nå klar. 
periode_april_mai.pdf
File Size: 249 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Periodeplan frem til påske]]>Wed, 09 Mar 2022 09:34:21 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/periodeplan-frem-til-paske​Allerede fredag 11.mars er det Bamses fødselsdag! Og vi viser til utsendt SMS, hvor vi oppfordrer til å kle seg i temaet Hakkebakkeskogen. Tenk gjenbruk og det dere har hjemme, skal ikke være slik at dere skal kjøpe noe eller føle på noe kjøpepress. Være kreative og fin noe hjemme. Vi ønsker også at barna har meg seg en bamse hjemmefra denne dagen som kan være med oss på bursdagsfeiringen. Husk navn!!!
Nå har vi levd i ett samfunn med strenge restriksjoner i noen år og vi tar full sats og inviterer til påskefrokost slik vi gjennomførte før pandemien. Dermed ønsker vi velkommen til påskefrokost i barnehagen siste fredag før påske, 8.april. Alle tar med seg ett pålegg til felles bord og vi serverer rundstykker, knekkebrød, melk, juice, kaffe og te (ta også med egnet termokopp til varmt drikke)
I denne perioden skal vi legge vekt på kapitlene «Kunst, kultur og kreativitet» samt «Kropp, bevegelse, mat og helse» fra Rammeplanen. Vi har funnet frem nye formingsaktiviteter som er lett tilgjengelige, deriblant småperler som også er en fin aktivitet for finmotorikken. Her har den store hitten vært å lage snurrebasser. Vi skal også male litt frem til påske og så litt karse. Vi har ett ønske om at dere tar med dere 2-3 ferdig utblåste egg i egnet beholder til barnehagen. Vi skal kose oss med påskeaktiviteter. Når det gjelder det andre temaet skal vi snakke om sunne og usunne matretter. Hanne lager masse mat med god variasjon på matrettene og vi oppfordrer barna til å smake på maten før de uttrykker at de ikke liker. Vi har varierende resultat på akkurat dette, men vi ser en progresjon.
Årsplanen skriver om at vi nå i denne perioden skal reise på Skogmuseet på besøk. Skogmuseet har vanligvis gode opplegg lagt til rette for barnehagebarn. Vi følger med på deres plan og kommer tilbake til når vi reiser til Elverum. Om vi ikke finner ett egnet program, drar vi på tur på egenhånd for å se på området, inne og ute.
Som dere har sett har vi Malin i praksis hos oss. Hun skal være på avdelingen vår på tirsdager og torsdager i en periode og hun kommer godt overens med alle barna. Ta godt i mot henne!
Vi ønsker dere alle en frisk og fin vår. Vi håper vi får kosa oss masse i vårsola. Husk å sende med solbriller og solkrem
Marius, Ann-Kristin, Stian, Malin, Ilva og Iren
mars_paske.pdf
File Size: 461 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[March 07th, 2022]]>Mon, 07 Mar 2022 13:25:26 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/march-07th-2022
Her er ett lite knippe med bilder fra den siste tiden. Planen kommer i løpet av uke 10 og minner om utsendt SMS angående Bamses fødselsdag på fredag! Velkommen!!!

Marius, Ann-Kristin, Stian, Ilva og Iren
]]>
<![CDATA[FEBRUAR]]>Wed, 02 Feb 2022 12:44:48 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/februar5223475​KROPP, BEVEGELSE, MAT OG HELSE er ett tema vi skal være innom som tema i Rammeplanen. Rammeplanen sier: «Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk psykisk helse». «Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetinger» «Barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med kroppen sin og utvikler bevissthet om egne og andres grenser» dette er temaer vi skal innom i denne perioden. Da skal vi se nærmere på hvordan kroppen fungerer. Hvordan ser vi ut innvending, hva er smaksløker? Hvorfor fungerer kroppen med nok mat? Og hva skjer med kroppen om vi spiser for lite mat? Hvem bestemmer over din kropp? Hva har vi lov til å gjøre med andres kropp? Mange spørsmål vi kan undre oss om.
Med Livensveens olympiske leker ønsker vi at barna skal oppleve mestring i vinteraktiviter. Det er selvfølgelig vær og føre som bestemmer hva vi får gjort de ulike dagene. Vi vil avslutte med en egen premieseremoni for tiurene den 18.februar. Da vil de få et diplom eventuelt en annen premie får vel gjennomført OL Livensveen. Planen er også å servere hamburger stekt på ute på grill denne dagen.
Vi har Malin på utplassering i Gamlestua på tirsdager og torsdager. Malin går på Løten Ungdomsskole og skal være her i tidsrommet hu skulle ha vært på skolen.
 
Marius, Ilva, Stian, Ann-Kristin og Iren
februar_22.pdf
File Size: 223 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Januar]]>Mon, 03 Jan 2022 12:48:31 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/januarVelkommen til 2022 og vi starter på gult nivå, igjen. I første omgang frem til 14.januar. Det vil si at vi kan være sammen med samarbeidende kohort, Tiurgruppa. Innetiden tilstreber vi så langt det lar seg gjøre at vi er kun en avdeling, men vi må enkelte tider som tidlig morgen eller ettermiddag samles for at åpningstid kan opprettholdes. Utetiden kan vi være sammen med Tiura
Vi skal ha ekstra fokus på «Antall, rom og form» denne måneden. Rammeplanen sier at «Fagområdet handler om å oppdage, utforske og skape strukturer og hjelper barna til å forstå sammenhenger i naturen, samfunnet og universet». Dette får vi raskt implementert i vår aktivitet inne og ute.
Barna skal igjennom hverdagslige aktiviteter bli kjent med ulike begreper som stor/liten, tung/lett, lang/kort og enkle telle og tallbegreper. De skal presenteres for ulike former som sirkler, kvadrater, rektangler og trekanter. Vi bruker dette i hverdagssituasjoner som måltider, garderobe og stelle situasjoner. Vi ønsker at barna skal bli mer oppmerksomme på tall og telling,, former og farger. De voksne skal bruke konktreter som figurer og bilder gjennom regler og enkle fortellinger i Hakkebakkeskogen og Geitekillingen.
Vi håper vi ser mer til sola og at vi får gode vinterdager ute. På kort varsel kan vi pakke sekken og dra på turer til Rokosjøen, Mosjøen og Budor.

Velkommen til 2022!

Marius, Ann-Kristin, Stian, Heidi og Iren
januar22.pdf
File Size: 104 kb
File Type: pdf
Download File

]]>