<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Bjørnunger]]>Sat, 24 Oct 2020 16:54:12 +0200Weebly<![CDATA[Plan for uke 44]]>Fri, 23 Oct 2020 08:10:37 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/plan-for-uke-44Forrige fikk vi besøk av vinteren, dette var stos stas for barna. Vi fikk en liten forsmak, og den kommer vell forhåpentligvis igjen! Mye bløte klær og skift. Så det er fint hvis dere går over kurver og fyller opp igjen. 

- Truser og ullsokker (tykke og tynne)
- Ullundertøy (overdel og underdel)
- Mellomlag (Fleece/ull) 
- Lue, buff og votter 
- Ekstra dress/jakke/bukse 
- Sko 

Det er veldig dårlig tørkekapasitet i gangen vår, derfor er det viktig at dere tar med alle bløte klær hjem til tørk. Sjekk på plassene, det er ikke sikkert vi alltid har fått lagt alt i poser. 

Denne uka skal vi bli bedre kjent med Mikkel rev. Vi skal lese, lage rever og kanskje det blir et teater i slutten av uka? Ellers skal vi synge, leke, være på tur, stelle med dyrene våre og dele oss i grupper! 

Ønsker alle en god helg og ei fin uke :) 

uke44.pdf
File Size: 224 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Plan for uke 43]]>Fri, 16 Oct 2020 10:47:07 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/plan-for-uke-43Nok en uke er over, og vi går inn i kaldere tider. Dere er flink til å ta på barna godt med klær fra morgenen, og dem har godt med skift! 
Vi begynner å komme oss i nye rutiner, og vi har en plan å ta utgangspunkt i. Likevel vil vi prøve å være impulsive og å følge barna. Vi deler oss i grupper og har ulike steder vi gjør aktiviteter og spiser. 

Følg med i gangen, da det vil komme opp tidspunkter for foreldresamtaler. Det blir Maren som har alle samtalene i høst. 

uke43.pdf
File Size: 183 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[October 08th, 2020]]>Thu, 08 Oct 2020 18:24:47 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/october-08th-2020
uke42.pdf
File Size: 248 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Oktober...]]>Wed, 30 Sep 2020 19:39:12 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/oktober8959055Takk for godt oppmøte på foreldremøte, det var veldig hyggelig! Jeg har lagt ut ett lite referat av hva vi snakket om. Hvis det er noe som er litt uklart, så bare spør. 

Har lagt ved månedsplan for oktober. Det vil komme mer detaljerte ukeplaner fra uke 42. Denne måneden fortsetter vi med kapittel 2 i "Hakkebakkeskogen". 

Ha en fin høstferie for de som skal ha det :) 
foreldremøte.pdf
File Size: 86 kb
File Type: pdf
Download File

oktober.pdf
File Size: 242 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Oppstarten av barnehageåret 2020/2021]]>Mon, 21 Sep 2020 18:54:31 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/oppstarten-av-barnehagearet-2020202117 spente barn hadde sin første dag på Gamlestua for en måned siden - og den måneden - den gikk fort den! Noen hadde vært revunger, noen var ekornbarn og en hadde til og med vært med tiurgruppa. Det meste var nytt for både små - og store. 
Vi har brukt tiden godt, og blitt kjent med hverandre og områdene rundt barnehagen. Men vi har også fått vært på biltur og besøkt Koiedalen, Hølmyrkoia og Savalsetra. En aktiv, kreativ og leken gjeng som passer godt på hverandre. Vi har gjort oss kjent med «Dyrene i Hakkebakkeskogen», som vi fortsetter med ut året. Barna har inntatt rollene, og vi ser at dette blir videreført i leken.
Det er synd at vi mister Marius og Ida på gruppa vår, men vi ønsker Hanne G og Turid velkommen til oss. Frem til nå har det vært månedsplan på avdelingen, men fra uke 42 blir det lagt ut ukeplaner her på hjemmesiden.
På mandager har vi fastsatt turdag. Denne dagen spiser vi begge måltidene på tur. Vi lager varmmat på bål til lunsj, og matpakkene til 13.30 måltidet. Vi vil tilberede ulike type retter ute og ønsker at barna kan få smake litt forskjellig. Derfor er det fint med skål og skje i sekken. Vi skal prøve å få lagt ut på planen hva som er tenkt til mat disse dagene. Vi prøver å være tilbake i barnehagen til 14.30.
Håper vi ses på foreldremøte tirsdag 29. september kl 18 😊
]]>
<![CDATA[Håper alle har det bra:)]]>Mon, 30 Mar 2020 08:59:18 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/haper-alle-har-det-braHei!
Det var veldig fint å kunne få prate med alle sammen over telefonen, ut i fra omstendighetene så har alle det bra og alle er friske og raske. Og dere foreldre blir ekstra kreativ i denne perioden;)
Flere av dere som forteller at barna synes det er rart og ikke være i barnehagen og ikke minst å skjønne hvorfor man ikke kan leke sammen med flere sammen eller få masse besøk i sitt eget hus. 
Regner med dere foreldre har forklart i korte trekk hvorfor det er som det er akkurat nå, trenger ikke store og lange utbroderinger, men kanskje en liten forklaring.
Er det noen av barna som ønsker å prate med noen andre barn på gruppen, så er det mulighet for at dere kan utveksle mobilnummer og prate over telefonen/facetime:) kan være morsomt for barna å fortelle hva man gjør om dagene og dele noen erfaringer dere foreldre også:)

I telefonsamtalene jeg hadde med dere, så fortalte jeg at jeg skulle legge ut noen tips/ideer på hva man kan gjøre sammen med barna både inne og ute.
Det var også ønskelig med noen sanger som vi ofte synger i samlingstunder i barnehagen, så jeg legger med noen tekster med det også. Fint om dere tar i bruk dette litt hjemme når dere leker sammen med barna eller er i skogen osv. 

Er det noe dere lurer på eller ønsker bare å prate, ikke vær redd for å sende en melding eller slå på tråden. Dere kan bruke det telefonnr jeg ringte i fra(91302792), men ikke ring etter kl.17.00:)

Så håper jeg dere får en fin påske sammen, og nyt hverdags øyeblikkene og hverandres selskap.
God påske når den kommer:)

Markuslek_med_ord.pdf
File Size: 180 kb
File Type: pdf
Download File

sanger.pdf
File Size: 72 kb
File Type: pdf
Download File

Her er link til forskjellige sider man kan sjekke ut for aktiviteter både inne og ute:
https://no.pinterest.com/
https://aktivitetskassen.no/
https://www.forskerfabrikken.no/
Anbefaler pintrest, der er det mange gode tips/ideer man kan gjøre hjemme eller ute i skog og mark. Man kan gjøre sin greie, man trenger ikke å "kopiere" alt sammen. Men lov å være kreativ sammen med barna, og ta med barna i tenke/ ide prosessen! Da får barna mer eierforhold til det og synes det er interessant fra starten av.

Sjekk også ut gode tips Iren og Maren har lagt ut under sine "avdelinger"
]]>
<![CDATA[Mars- kommer snøen nå da?]]>Sun, 01 Mar 2020 08:45:51 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/mars-kommer-snen-na-daHei!
Da har jeg lagt ut månedsplan for mars, ta en titt og les over det jeg har skrevet der!
Vil ønske Maren velkommen tilbake hos oss, hun vil være med tiurene en stund framover, og jeg skal fortsette å være med tiurene på onsdagene og to dager i uka når Stian har vakt-uke. Marius vil være ned med Hanne de onsdagene jeg er hos tiurene.
Vi er nå ti ekornbarn nede, så nå er det fylt opp, vi kommer til å dele opp en god del i grupper framover og kommer til å tilbringe mye tid ute.
Ukes menyen ligger hjemmesiden, under egen "fane" så fint om dere tar en titt der også.

​mvh Markus
månedsplan_mars_2020.pdf
File Size: 164 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__mars_uke_10.pdf
File Size: 271 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__mars_uke_11.pdf
File Size: 282 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Februar er her- velkommen]]>Mon, 03 Feb 2020 17:48:16 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/februar-er-her-velkommenHei på dere!
Januar er over, den har vært preget av mye ustabilt vær, noe som har gjort at det til tider har vært vanskelig å bevege seg ute ettersom det har vært speilblankt flere plasser og lite snø. Så derfor har man måtte finne på litt andre ting og prøve å gjøre det beste ut av disse forholdene. 
Ekornbarna har i løpet av januar vært i løtenhallen og lekt i basishallen der, det er full fres hele den timen som vi er der, og da er det ekstra godt å spise lunsjen der å være klar til å leke seg ute etterpå. Det er stas å kjøre de to bilene som barnehagen har til rådighet ned til hallen.
Eller så er inne-leken hos ekornbarna preget av mye roll-lek for tiden, men det er også populært å leke med biler og bygge med små- og store klosser.
Vi har også hatt litt ekstra fokus på hva som er "bra" og "dårlig" mat for tennene våre og kroppen vår, i den forbindelse har vi også lest boka om "Karius og Baktus", vil også presisere at vi har fortalt at dette er ett eventyr og at "Karius og Baktus" ikke finnes.
Vi har også hatt fiske-uke i løpet av januar, da har vi blitt litt ekstra kjent med noen fiskearter som finnes både i saltvann og ferskvann, barna har malt eget hav og så har vi limt på fikser  i havet.
Ekornbarna er også glad i sangsamlinger så det har i nesten hver dag også.

mvh Markus
månedsplan_februar_2020.pdf
File Size: 199 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__februar_uke_6.pdf
File Size: 160 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__februar_uke_7.pdf
File Size: 197 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__februar_uke_9.pdf
File Size: 263 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Heihei  Januar!]]>Sun, 05 Jan 2020 09:40:06 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/heihei-januarHei!
Godt nyttår til alle sammen!
Vi er i gang med Januar og i den forbindelse så har jeg skrevet en rykende fersk månedsplan, ønsker at alle tar en titt på den og videre det jeg har skrevet der!
Så gleder vi oss til å ta fatt på en ny måned og ett nytt år:)

mvh Markus
månedsplan_januar_2020.pdf
File Size: 182 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__januar_uke_2.pdf
File Size: 238 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__januar_uke_3.pdf
File Size: 197 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__januar_uke_4.pdf
File Size: 220 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__januar_uke_5.pdf
File Size: 152 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA["Hade" November- og "Hei" Desember]]>Sun, 01 Dec 2019 14:45:06 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/hade-november-og-hei-desemberHei!
Da har jeg laget siste månedsplanen for dette året, så ta en titt og se hva ekornbarna skal gjøre fram til julferien:)
November har vært en innholdsrik måned for ekornbarna, mye utetid, der vi har vært i skogen, det har vært mye lek på "jordet" og mer skal det bli.
Inne-tiden har vært preget av mye rollelek, der "mor, far og baby" er mye lekt, kjøring av biler, både små og store har vært populært, og mer konstruksjonslek har blitt mer spennende for mange, bygge tårn, både høye og lave, smale og brede, vi teller hvor mange klosser som man bruker når man bygger,, hvilken former og farger, så det er mye læring i dette også. 
Vi deler i mindre grupper, der vi har ulike aktiviteter og det er fint å kunne være i mindre grupper til tider, både for små og store.

Da vil jeg også ønske dere en riktig god jul og ett godt nyttår:)

Markus
månedsplan_desember_19.pdf
File Size: 208 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__desember_uke_49.pdf
File Size: 138 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__desember_uke_50.pdf
File Size: 201 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_ekornbarna__desember_uke_51.pdf
File Size: 196 kb
File Type: pdf
Download File

]]>