<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Bjørnunger]]>Fri, 17 Sep 2021 16:00:47 +0200Weebly<![CDATA[REFERAT FRA FORELDREMØTET]]>Mon, 13 Sep 2021 10:44:01 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/referat-fra-foreldremtet
 • Kort presentasjon av oss ansatte, vi fortalte kort hjem Iren, Stian, Jeanette og Heidi er. Hanne S og Ann- Kristin var ikke tilstede og vi fortalte kort hvem de er og når vi voksne er på avdelingen. Vi fortalte også at Marius Holt skal jobbe sammen med oss fra oktober.
 • Barnegruppa består av 7 4åringer født 2017 og 11 3åringer født 2018. 6 jenter og 12 gutter.
 • Hvordan er uka vår?
  Åpningstid 06.45-16.45
  Hver dag begynner vi med frokost i Sommerhuset frem til kl08. Kom da ferdig påkledd til å være ute. Vi går ut på lekeplassen rett etter endt frokost.
  Mandag, TURDAG. Matpakke fra hjemme og gjerne litt temperert drikke i en termos.
  Tirsdag, GRUPPEDAG. Matpakke fra hjemme.
  Onsdag, Matpakke fra hjemme
  Torsdag, smøremåltid med melk i barnehagen
  Fredag, Smøremåltid med melk i barnehagen Torsdager og fredager er smøremåltids dager. Vi begynner nå fremover å la barna smøre sjøl på brødskiva si her i barnehagen. Vi oppfrodrer også at det øves på å smøre hjemme også.
 • Hvorfor jobber vi i grupper? Her har vi muligheten til å se hvert enkelt barn i små gruppe og muligheten til å bli kjent med hvert enkelt barn 1 til 1. Vi kan her tilrettelegge for at interesse og utviklingsnivå er dekket til barnets beste. Og hva gjør vi i grupper? Denne høsten deler vi 4åringer og 3 åringer. 4 åringene jobber hver tirsdag sammen med 4 åringene som har sitt tilholdsted hos Tiura. Dette for at vi ungene skal leke med jevnaldrende og koble de sammen som en gruppe, da de dette året er fordelt på to avdelinger, som igjen har ett tett samarbeid. Det er stort sett Hege og Heidi som har ansvaret for denne gruppa.
3åringene kan deles opp i mindre grupper igjen, da vi er flere voksne som har ansvaret for denne gruppa. Det største fokuset her er nå å bli kjent og vi har lekt mye inne i Gamlestua for å bli kjent der. De voksne som har ansvaret for denne gruppa er Iren, Stian og Ann-Kristin.
 • Livensveen er en del av Løten kommunes HOPP prosjekt. Vi fronter her fysisk aktiviteter og ett sunt kosthold. Vi anbefaler vann på drikkeflaska, vi ser at noen barn har saft på flaska si opp til flere dager i uka. Og oppfordrer til å begrense saft kun en eller ingen dag. Til varmmat i barnehagen jobber Hanne med å servere et sunt og variert mattilbud med frukt til dessert
 • Merking av klær er det mange som har en jobb å gjøre! Vi er en gjeng som er «nye på jobb» om dagen og oppfordrer at dere merker klærne med ditt barns navn/etternavn. Vi ser at det er mye arveklær (som forøvrig er veldig bra) men det er ikke oppdaterte navn/navnelapper på plaggene.
 • Husk at vi nå trenger klær til alle årstider i barnehagen. Alt fra fingervotter og pannebånd, ullklær til lettere tskjorter og shorts… Og når vi først er inne på klær… Oppfordrer vi til at det også øves på av og påkledning også hjemme.
 • Årsplanen -  Vi skal lese Hakkebakkeskogen, synge sangene og ta  for oss dyra. Vi leser korte fortellinger og håper på at vi ser god lek i etterkant. Vi skal lage kostymer og lage oss ett hefte med fotavtrykk av barnet og spor og sportegn av dyra vi finner rundt oss og fra dyra i Hakkebakkeskogen.
I tillegg skal vi følge den lille bonde gjennom årstidene på småbruket.
 • Foreldresamtaler kommer etter høstferien i uke 42. Iren føler hu trenger bedre tid til å bli bedre kjent med barna.
 • Det er satt brannvernuke i uke 38 hvor vi lærer litt om brannvern og avholder brannøvelse. Kjekt om innesko er på plass innen den tid. Brannbilen håper vi kommer i uke 40
 • Stian forteller litt om dyrestellet i barnehagen og foring på helg. Småbruket består av 2 griser, 2 katter, 7 høner (håper at det er færrest mulig haner…) og Gordonsetteren Zelda. Det er liste som man kan skrive seg opp på bak på krysselista til Tiura, slik at man kan ta på seg foring i barnehagen på helg.
 • Det er etter planen at dersom atte hvis om atte, smittetrykket tillater det, skal vi avholde Høstfest torsdag 7.oktober. Hvor vi baker og lager matretter med ingredienser fra kjøkkenhagen og nærmiljøet vårt. Og har en enkel servering på ettermiddagen. Dette er Livensveens svar på foreldrekaffe.
 • HUSK HÅNDVASK NÅR DERE KOMMER I BARNEHAGEN! Det gjelder fremdelses, selv om vi er på grønt nivå.
 • Alle barn og VOKSNE må være hjemme med nyoppståtte forkjølelesessymptomer! Vi ringer også om det skjer her i barnehagen. Vi kan også ringe om vi lurer på formen i løpet av dagen og rådfører oss sammen med dere foreldre. Husk også å ta kontakt med coronatelefonen for evt testing, for det har oppstått smitte med ukjent smitteveg i Løten. Voksne som leverer og henter i barnehagen MÅ være friske! OmBarnehagen har egen beredskap om det oppstår smitte i barnehagen. Noe vi blir kontakta av smittesporingsteamet i området.
  Alle barnehagebarn skal ha første testen sin på teststasjonen, og ikke ta selvtest! Der vil de foresatte få veiledning om videre testing og oppfølging, derfra.
  Det har kommet med en oppfordring fra kommuneoverlege Yvonne Hagerup om at vi nå må dra rett hjem og ikke mingle på vegen. For å hindre videre villsmitte
]]>
<![CDATA[August er over og vi tar fatt på en ny måned]]>Thu, 02 Sep 2021 08:52:45 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/august-er-over-og-vi-tar-fatt-pa-en-ny-manedFor en herlig gjeng og for en flott innkjøring vi har hatt disse ukene. Nye bestevenn vennskap har blitt opprettet og alle har funnet sin plass på avdelingen. Vi har hatt noen tårer og vi grått. Men det har sklidd fort over når en trygg hånd eller ett ekstra fang har blitt tilbudt av oss voksne. Og det har vært mest tårer akkurat i det vi sier "hadet" til mamma eller pappa. 
Vi har øvd masse på å stå i kø, men det er jo så kjeeeeedlig!! Disse ungene er skapt for full fart og action, så det er mye artigere å løpe rundt.
Vi har tatt i mot nye griser og kyllinger og det er selvsagt stor stas når kyllingene endelig har blitt store nok til å trippe ute i hønsegården. Om noen har lyst er det lov til å ta med seg gammelt brød eller matrester for å gi til grisene våre. 
Vi har sett oss rundt i nærområdet vårt for å bli kjent! Og det ble konstantert at vi nå faktisk var i Skogbygda! Vi var jo på ett nytt sted og de synes vi gikk langt. Vi gikk ikke lengre enn til skogtappen ved Høgholen, men det ble en forandring fra de vanlige turplassene våre innover almenninga.
Stian har fiksa oss nye lekeapparater. Det var skikkelig stas! Og de blir flittig brukt i den tida vi er på lekeplassen. Og veldig stas at lekeplassen også har blitt utvida. 
Kjøkkenhagen vår har bydd på mange gode grønnsaker som vi har kokt suppe på. Og vi lagde blomkålsuppe med sprøstekt grønnkålchips og bacon fra fjorårets griser. 

Vi gleder oss til å se hva september kan by oss!

Ann-Kristin, Stian, Ilva, Jeanette, Hanne S og Iren
]]>
<![CDATA[Månedsplan for august og september]]>Wed, 18 Aug 2021 11:58:24 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/manedsplan-for-august-og-septemberVelkommen så mye til nytt barnehageår, velkommen til nye barn, barn som har skifta avdelinger og ikke minst barn som allerede har ett års erfaring som Bjørnunge. Nytt av året er også at samtlige voksne byttes ut på avdelingen. Men vi kjenner barna godt og lover å passe godt på dem!  Vi har også tidligere jobbet sammen på ulike team, slik at vi også kjenner hverandre.
Vi har klubbdager for alle på tirsdager.  Det vil da si at vi deler inn grupper etter alderstrinn.. I år har 4 av 4åringene, født 2017, fått sitt tilholdssted sammen med skolestarterne i Tiurgruppa. Dette gjør at Markus holder egen klubbdag for barna født 2016.  Hege og Heidi har ansvaret for barn født 2017. Iren, Ann-Kristin og Stian har ansvar for barn født 2018. Dette gleder vi oss veldig til og er her muligheten til å dele i ytterligere grupper og har derfor mulighet til å se barnet og legge til rette for interessante økter.
Det er fortsatt viktig å vaske hender når dere kommer til barnehagen. Vær så snill og følg barnet inn for håndvask før dere følger barnet til lekeplassen. Og dere må være snille å holde barnet hjemme ved nyoppståtte forkjølelsessymtomer, vi vet dette er vanskelig å vurdere.
Vi har fra dette året bestemt at dere har med lunsj i tursekk mandag, tirsdag og onsdag. Torsdag og fredag serveres lunsj i barnehagen. I tillegg kan dere ha med medbrakt frokost som kan spises før kl08, om barnet ikke har spist hjemme. Frokosten spises i det gule sommerhuset eller på lekeplassen, frem til dere får ny beskjed. Barnehagen serverer varm mat hver dag ca kl13.45.
Åpningstid for dette barnehageåret er kl06.45-16.45
Vi er en del voksne som stikker innom Gamlestua og Bjørnungene. Grunnbemanningen er Stian, Ann-Kristin , Heidi, Hanne S og Iren frem til Marius Holt kommer tilbake fra permisjon i oktober. Men innimellom har vi behov for vikarer og  da kan du se Herman, Ilva og Jeanette som er faste, stabile og kjente vikarer i barnehagen.
Er det noen spørsmål, ta kontakt med en av oss. Vi gleder oss til å ta fatt på nytt barnehageår!
 
Heidi, Ann-Kristin, Stian, Hanne S og Iren
august_september.pdf
File Size: 172 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[JUNI HOS BJØRNUNGENE]]>Tue, 29 Jun 2021 19:56:15 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/juni-hos-bjrnungeneHer ligger litt bilder fra hva vi har gjort i juni. En innholdsrik måned – utrolig hvor mye som kan skje når vi «tar det litt som det kommer». Vi lager minner sammen og tar for oss det som interesser oss der og da.

Vi hadde en fin tur til Mattisrud, alltid like hyggelig med en sommertur dit. Vi blir tatt veldig godt imot og barna synes det er veldig stas.

Det er også mye dyreliv i Livensveen. Vi har fått to lamunger som er veldig glad i mat og kos. Hønene har vi fulgt opp fra de var kyllinger. Vi har tatt flere turer og tittet i fuglekassene rundt omkring – der har det gått i fra egg til små fugleunger. Noen er snart flyve klare og noen er nyklekt. Vi har også sett en annen side av dyrelivet – når noen er dø. Vi lærer om at noen dyr kan bli syke og kan dø. Men det er også sånn at noen dyr lever av å spise andre dyr. Sånn som katten – som tok både ekorn og mus. Mye spørsmål rundt dette og vi snakker og reflekterer.

Vi har fått til noen turer. Noe i skogen rundt oss hvor vi har sett til turplassene våre. Vi har også tatt en tur på Klevfoss og Løtenhallen. Vi har syklet litt, lært litt om trafikkregler (selv om det er lite skilt og trafikklys hos oss) og vi fikk besøk av «Naffen».

Vi har vært kreative, noen har lagd insekter. Marihøne, veps og edderkopper ble noe av det. Regnbuen har vi også malt – vi har snakket om mangfold. På alle ulike måter, men alle er like mye verdt! Tenk hvor mye vi kan lære av hverandre... 

 
Da er det faktisk sånn at vi nærmer oss slutten av barnehageåret 2020/2021. Tusen takk for alle de fine minnene vi har fått med barna deres! Virkelig noen herlige «Bjørnunger» som vi har blitt veldig glad i! Heldigvis så sees vi alle på tunet til høsten også, selv om noen små og store skifter avdelinger. 

ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG GOD SOMMER! 

STOR SOMMERKLEM FRA PERSONALET PÅ GAMLESTUA 
]]>
<![CDATA[SOMMER!]]>Fri, 04 Jun 2021 10:46:45 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/sommerVedlagt ligger plan og informasjon om hva som skjer hos oss i juni. 
juni_plan.pdf
File Size: 165 kb
File Type: pdf
Download File

junibrev.pdf
File Size: 193 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbake til gult nivå..]]>Sun, 30 May 2021 16:54:42 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/tilbake-til-gult-nivaAlt var litt usikkert før vi gikk inn i helgen, men vi er tilbake på gult nivå.  Det er derfor fritt fram mellom 6.45 og 16.30. Vi ønsker at dere kommer til "kjernetid" som er fra 9.30. 

 Vi utsetter aktivitetene for sykkeluka til uke 23, men hvis noen ønsker å ha sykkelen i barnehagen denne uka er dette helt greit. Månedsplanen kommer i løpet av uka.
 
Ønsker alle en fin uke 😊

uke22.pdf
File Size: 148 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[SYKKEL-UKE]]>Fri, 21 May 2021 11:23:59 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/sykkel-ukeIngen tvil om at det er mange som gleder seg til denne uka. Endelig kan ha med sykkel i barnehagen. Ikke alle synes det er like stas med sykkel - og det er helt greit. Om barna ikke ønsker å ha med sykkel den første dagen er det greit, kanskje dem heller ser de andre og vil ha med neste dag? Vi tilpasser så alle får en fin uke - med og uten sykkel :) 
uke21_-_sykkeluke_.pdf
File Size: 194 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen mai..]]>Fri, 30 Apr 2021 09:30:36 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/velkommen-maiDa er vi klare for mai og flere fine vårdager. Vedlagt ligger månedsplan og månedsbrev. Alt av info står der, så viktig at dere leser det. 

Legger med litt bilder av hva vi har gjort i april. 
maibrev_.pdf
File Size: 132 kb
File Type: pdf
Download File

mai2021.pdf
File Size: 157 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[UKE 17]]>Sun, 25 Apr 2021 17:46:22 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/uke-17Vedlagt ligger ukeplan for kommende uke. 
Vi fortsetter med mye utelek og jakt på vårtegn. 
uke17.pdf
File Size: 165 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Uke 15]]>Fri, 09 Apr 2021 15:18:38 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/uke-15Fra og med mandag 12.april starter vi dagen ute. Vi spiser frokost i sommerhuset. Tiurene starter dagen sammen med oss. 

Kom til sommerhuset/lekeplassen ferdig påkledd. Husk håndvask. 
uke15.pdf
File Size: 100 kb
File Type: pdf
Download File

]]>