<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Bjørnunger]]>Fri, 24 Mar 2023 20:07:16 +0100Weebly<![CDATA[Mars]]>Mon, 06 Mar 2023 12:08:05 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/mars​Rammeplanen for barnehagen sier dette rundt teamet: «Kunst, kultur og kreativitet -Opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid. I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon. Barna skal støttes i å være aktive og skape egne kunstneriske og kulturelle uttrykk. Barnehagen skal legge til rette for samhørighet og kreativitet ved å bidra til at barna får være sammen om å oppleve og skape kunstneriske og kulturelle uttrykk.»  Vi ønsker å male på egg og skape gode påsketradisjoner rundt dette. Om det kommer maling på klærne skal all maling barnehagen har, kunne vaskes fra klær uten å sette merker. Mulig vi også boltrer oss videre som kunstnere og kanskje kommer det flere kunstverk å pynte opp med til påske.
Rammeplanen sier videre rundt temaet «kropp, bevegelse, mat og helse - Vaner og handlingsmønstre tar form allerede fra tidlig alder. Gode vaner som tilegnes i barnehagealder, kan vare livet ut. Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse. Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger. Barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med kroppen sin og utvikler bevissthet om egne og andres grenser»
Gjennom arbeid med dette fagområdet, skal barna få mulighet til å sanse, oppleve, leke, lære og skape med kroppen som utgangspunkt. Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse. Vi skal lage lapskaus på bål for hele barnehagen og være med på hele prosessen fra å kutte opp til å observere koking av maten og tilslutt smake på retten. Vi skal også snakke om gode følelser og vonde følelser og hva disse gjør med oss.
I årsplanen står det at Bjørnungene skal besøke Skogmuseet i Elverum i denne perioden, men museet holder dessverre stengt på grunn av høye driftskostnader på strøm. Så da utsetter vi det til etter påske, uten å fastsette dato for denne turen.
Vi ønsker oss sekker i barnehagen HVER dag i løpet av ei uke. Mandager skal det være tursekk med matpakke, drikkeflaske og kanskje en termos med temperert drikke om været tilsier det. Tirsdager matpakke med drikkeflaske og de andre dagene ønsker vi å ha en sekk tilgjengelig i barnehagen. Mandager er vår faste turdag og det kan være at vi er på turer hvor vi ikke er tilbake i barnehagen før kl14.30. Så hvis dere trenger å hente før det på mandager, si i fra til oss eller vent til vi er tilbake.
Om det er noen som har mange tomme og rene bæreposer hjemme, kan dere ta de med til oss. Vi antar at det blir en tid fremover med mye skift av klær som må hjem til tørking. Husk å fylle opp plassene med nok skift innenfra og ut, sko og votter. Ett pannebånd kan også være en erstatter for lue nå fremover når sola tar tak. Solbriller er også en fin ting å ha liggende i barnehagen nå fremover.
Ønsker dere alle en fin påskeferie!
 
 
Marius, Ann-Kristin, HanneS, Sanna, Stian og Iren
 
mars_i_gamlestua.pdf
File Size: 295 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[FEBRUAR]]>Fri, 03 Feb 2023 13:55:31 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/februar8865076
  • VI OPPLEVER AT FLERE BARN HAR MED SEG VARMT DRIKKE BÅDE MANDAG OG TIRSDAG. VI OPPFORDRER DERE TIL Å SENDE MED VARM SAFT/KAKAO TIL EN AV DAGENE, ALLER HELST TURDAGEN PÅ MANDAG. HUSK OGSÅ Å SMØRE SUNNE MATPAKKER. FYLL MATPAKKA OPP MED BRØDSKIVER MED VARIERT PÅLEGG OG FRUKT I STEDET FOR EI LITA BRØDSKIVE, KJEKS, KAKER OG ANDRE SØTSAKER
  • 17.februar er det duket for karneval i bhg. Vær kreative og bruk noe dere har hjemme! Trenger ikke å gå i innkjøp av noe nytt! Temaet er valgfritt, men vi lar våpen og andre skarpe gjenstander blir hjemme. Og vi minner om at ting som blir med i barnehagen kan bli ødelagt.
Ute er det masse snø og vi boltrer oss i dens unike muligheter. Sparkturer, skiturer, skøyter og aking! Vi ønsker at barna skal bli glade i å være ute i all slags vær og sette pris på de ulike årstidene.
Vi er så heldige som har fått lånt basishallen i Løten hallen nå i februar og frem til uke 12, og her er det en fin måte å bli bedre kjent med kroppen sin på. Vi snakker om hvem som eier kroppen vår, og hva vi har lov til å gjøre med andres kropper. Vi kjenner på hjertet og pulsen. Hva skjer med pulsen vår når vi løper? Hva hvis vi går sakte eller kanskje sover? Hva skjer når vi spiser eller kanskje ikke spiser? Hvordan kan vi best ta vare på kroppen vår?
Vi satser på at vinteren gir oss mulighet til å reise til Budor, vi setter ikke opp noen fast dato på akkurat denne turen. Her kan det komme beskjed på kort varsel og vi ser ann vær og føre forhold. Håper på forståelse for dette!
I uke 8 arrangerer vi Livensveen vinterleker. Uke kan endres etter vær og forhold. Vi skal ake, gå på skøyter, leke og tulle.
«Kropp, bevegelse, mat og helse» «Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse» Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger» (rammeplan s.49)
Gjennom dette fagområdet ser vi at aktivitetene i denne perioden lett gjennomføre. Vi skal snakke om følelser og vi skal snakke om hvordan vi snakker til hverandre og inkluderer hverandre i leken og aktiviteten.
Vi gleder oss til å fordype oss i februar! La oss kjenne på vårsola!
 
Marius, Ann-Kristin, HanneS, Sanna, Stian og Irenfeb_gs23.pdf
File Size: 155 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Januar]]>Mon, 02 Jan 2023 14:19:43 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/januar6296656Da har vi kommet oss til 2023 og vi ser fremover mot en ski-, ake og snøsesong i barnehagen. Noen ganger kan vi hive oss på spontane turer, som ett besøk på Rokosjøen eller opp til Budor. Noen ganger alene, noen ganger i samarbeid med andre avdelinger.
Årsplanen vår sier at vi nå skal jobbe med Rammeplanens fagområde «Antall rom og form» og rammeplanen sier følgende om dette emnet: «Barnehagen skal synliggjøre sammenhenger og legge til rette for at barna kan utforske og oppdage matematikk i daglivet, i teknologi, natur, kunst og kultur og ved selv å være kreative og skapende. Arbeidet med fagområdet skal stimulere barnas undring, nysgjerrighet og motivasjon for problemløsning» (Rammeplanen s. 53)  Dette vil si at vi teller og ser på mattematiske former som sirkel, rektangel, kvadrat og trekanter. Vi skal synge tellesanger og ellinger med tall og tallrekker.
Vi skal også passe på at fuglene våre ute får mat og stell. Og de aller fleste har lagd seg en «mamma dompapp» eller «pappa dompapp» i garn som henger inne på avdelingen. Her lærer vi at det er forskjeller på huer og hanner og vi ser etter forskjellene. Vi hører på lydene til dompappene, men slike fulgelyder er vanskelig å lære seg!
Vi håper på at kuldegradene kryper nedover igjen og vi ønsker å lage is og snøskulpturer. Vi håper på kram snø for å lage snølykter og snømenn i ulike fasonger.
 
MINNER OM PLANLEGGINGSDAG FREDAG 3.FEBRUAR! DA HAR ALLE BARNEHAGENE I LØTEN KURS.
 
Marius, Hanne S, Ann-Kristin, Stian, Sanna, Hege og Iren
jangsmndplan.pdf
File Size: 170 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[DESEMBER]]>Wed, 30 Nov 2022 12:02:17 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/desember​Vi fortsetter med litt julehemmeligheter i desember også slik at vi får ferdigstilt det vi har begynt på, og slik at alle barna får med seg sine julehemmeligheter hjem til jul.
I desember vil også «Kunst, kultur og kreativitet» og «Etikk, religion og filosofi» være de fagområdene vi jobber mest med. Vi er kreative med julehemmeligheter og vi snakker med barna om adventstiden og julen. Vi ønsker å være med på gi barna den gode følelsen som er knyttet til desember. Vi lar barna bli kjent med ulike tradisjoner som luciafeiring, julemarked og selvfølgelig nissefest med nissebesøk. Julestemningen er noe vi merker med sansene våre, og vi vil lage stemninger hvor vi kan kjenne på roen gjennom bruk av lys og musikk. I tillegg til all julekosen innendørs vil vi også kose oss masse ute i barnehagen, blant annet med aking i den flotte akebakken vår.
Den 13. desember er det Lucia feiring i barnehagen. Bjørnunger og Tiurer skal gå i Lucia tog og vi trenger hviteklær utenpå ytterklær. Ta gjerne med dette i god tid. Denne dagen skal det også være julemarked i barnehagen, og her vil det bli solgt ulike produkter som avdelingene i barnehagen har vært med på å lage. Husk kontanter og at det er barn som sitter i kassa!
Vi vil ønske dere alle sammen en riktig god jul og ett godt nytt år!
Hilsen Ann-Kristin, Sanna, Marius, Stian, Heidi og Iren 
desembergs.pdf
File Size: 397 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[November]]>Mon, 31 Oct 2022 13:03:10 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/november​I november må vi snakke om de ulike værendringene i naturen. Kanskje lærer vi oss hva værmelding, termometer, regnmåler og minusgrader betyr? Vi lager oss en værkalender og funderer over de ulike værtypene. «Hvilken dag er det i dag?? Hvilken dag er det i dag? Er det mandag…?» Rammeplanen for barnehager sier :  «Gjennom arbeid med fagområdet skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse og et mangfold av kommunikasjonsformer. I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekter gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster fra samtid og fortid. Barnehagen skal bidra til at barn leker med språk, symboler og tekst og stimulere til språklig nysgjerrighet, bevissthet og utvikling. I barnehagen skal barna få mulighet til å erfare ulike formidlingsmåter av tekster og fortellinger, som kilde til estetiske opplevelser, kunnskap, refleksjon og møter med språk og kultur.» Kanskje vi leser bøker på engelsk og underes litt over det.

Det henger liste til utviklingssamtaler i gangen. Ta en titt og skriv dere opp dersom dere ønsker en samtale nå. Alle skal ha en samtale i løpet av barnehageåret og de av dere som ikke skriver dere opp nå, må sette dere opp til våren.

Det er mye rart av klær på plassene til barna om dagen! La sommertøy være igjen hjemme og fyll opp med ullundertøy, strikkeklær, fleece, ekstra lue, buff, 3-4 par med votter, ullsokker (gjerne også strikkesokker) og skoskift. Husk klær etter vær! Spør oss om noe er uklart!

I løpet av måneden tar vi også adjø med Grise og Nøffe som kommer tilbake som mat til oss. Vi under oss rundt det.

Det nærmer seg jul og vi ønsker at alle barn har med seg ett tomt og rent syltetøyglass uten etikett, for vi skal lage julehemmeligheter 😊Vi skal bake og pynte pepperkaker og tar med oss gode og gamle baketradisjoner inn i mot jul.  Barnehagen har bakeforkler og dere trenger ikke å tenke mer på dette😉 Vi ber dere sette av tirsdag 13.desember til Luciafeiring og julemarked. Dette arrangementet er på ettermiddagen og nærmere informasjon kommer.
MINNER OGSÅ OM AT BARNEHAGEN ER STENGT FREDAG 26.NOVEMBER, DET ER DA PLANLEGGINGSDAG FOR BARNEHAGENSPERSONALET 😊
 
Nina har sin siste arbeidsdag hos oss fredag 18.november og ønsker henne lykke til med nye utfordringer! Samtidig ønsker vi Marius velkommen tilbake  fra mandag 21.november
 
Nina, Ann-Kristin, Stian, Sanna og Iren
november.pdf
File Size: 257 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September 29th, 2022]]>Thu, 29 Sep 2022 09:28:30 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/september-29th-2022​Hei alle sammen – og takk for september
 
Nå går vi over i Oktober og høsten har virkelig meldt sin ankomst. September har gitt oss noe deilige varme dager, og noen kalde dager med ruskevær. Vi har vært mye på tur. Både sammen og i gruppene våre. Ungene stortrives på tur – både de i nærområdet og de litt lenger unna. Vi har vært så heldige å både plukket blåbær, tyttebær og bringebær. Vi har sagd på store stokker, og øvd litt på å kløve ved. Vi har klatret, krabbet og utforsket alle steiner, trær og busker og brukt de lekeapparatene som er blitt bygd i skogen. Vi har sett både sau, ekorn og ugle. Og jammen har ikke Stian kommet «hjem» med litt fangst fra jakta også. Tiurfot er en overraskende morsom leke for de små.
Månedens store happening var nok at Bjørnis og Stian kom med brannbilen til barnehagen. For enda snakkes det om og vi synger Bjørnis-sanger på repeat. God lærdom for store og små, og en liten oppfriskning på hva vi skal gjøre når det brenner.
Alt dette tar vi med oss når vi går over i Oktober. Og vi gleder oss. Det første vi ser frem til er høstfest. Da vi i September har produsert ulike varer som vi vil vise til dere. DATO: 6.Oktober 15.30-16.45.
I Rammeplanen for barnehagen står det at barnehage skal bidra til at barna bruker språk til å skape relasjoner, delta i lek og som redskap til å løse konflikter. Når man vet at språket er så viktig for relasjoner og lek, må vi gi barna det beste utgangspunktet her i barnehagen. Derfor skal vi rette fokuset enda mer på språk denne måneden ved å lese, synge, snakke sammen i grupper, reflektere over hvordan vi vil være mot hverandre og hva man ser på som en god venn. På denne måten gir vi barna bedre forutsetninger for å lykkes i møte med ulike situasjoner i løpet av dagen. Videre står det også i Rammeplanen at barnehagen skal bidra til at barna utforsker og gjør seg erfaringer med ulike skriftspråkuttrykk, som lekeskrift, tegning og bokstaver, gjennom lese - og skriveaktiviteter. Vi skal derfor lese mer bøker, høre mer bøker, leke med ord gjennom rim og regler. Og vi skal se litt nærmere på alfabetet og bli kjent med bokstaven vår.
Sånn videre har vi bare lyst til å gi en vennlig påminnelse om å ha alt av klær og utstyr til en hver tid. Spør hvis dere lurer på noe.
Takk for en fin september med det kjæreste dere har – vi er heldige!
Ann-Kristin, Stian, Sanna, Iren og Nina
mndsplanokt.pdf
File Size: 430 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September 01st, 2022]]>Thu, 01 Sep 2022 13:08:17 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/september-01st-2022​Viktige datoer og beskjeder:
• Nytt av året er at barna skal kun ha med matpakke i sekken mandag og tirsdag. Frokost tas med hver dag, om den skal spises her. Det er også ønskelig at alle barn har sekken med seg hver dag, slik at når vi er på tur på gruppedagene kan barna være med å bære noe i sekken sin, som drikkeflaske, klær og bleier etc..
 • Vi ønsker en egen vannflaske som står i barnehagen, denne blir vasket og fylt med nytt vann hver dag. En egen tas med i sekken ved turdag – og evt. egen TEMPERERT drikke.
• 2018 barna på Bjørnungene skal besøk Berg gård 2.september (i forbindelse med pultost-dagene i Løten)
• Foreldremøte torsdag 22.september kl.18-20!
 • Uke 38 er det brannvernuke i barnehagen
MERK TORSDAG I UKE 40, da arrangeres det HØSTFEST i barnehagen for søsken og foreldre
 
Nå har vi endelig fått kommet oss litt inn i det nye barnehageåret, og det har vært veldig fint å få være sammen med barna deres. Vi har brukt tiden på å bli enda bedre kjent, og på å dele oss i mindre grupper. Nå fremover kommer vi til å fortsette å dele i grupper og har opprettet faste primærgrupper. Vi har ikke landet på hvor lenge vi beholder gruppene slik de er satt nå, men vurderer fortløpende.
Vi skal gå nærmere inn på Nærmiljø og Samfunn som er et overordnet tema fra Rammeplanen. I rammeplanen står det blant annet: «Barnehagen skal bidra til at barna: oppmuntres til å medvirke i egen hverdag og utvikler tillit til deltakelse i samfunnet». Dette vil vi gjøre ved å sette opp egne dager for barnesamtaler hvor barna skal få lov til (i sine grupper) å medvirke til hvordan hverdagen i barnehagen kan bli. Hva vil dere gjøre mer av fremover? Hva er gøy? Hva er spennende? Og hva er litt skummelt? På denne måten håper vi at barna kan bli utfordret og kanskje få oppleve mestring på et annet nivå enn ellers.
Videre i Rammeplanen står det: «Barnehagen skal bidra til at barna: utforsker ulike landskap, blir kjent med institusjoner og steder i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdes trygt». Vi er jo ute i naturen og nærområdet til barna hver eneste dag, men vi ønsker denne måneden å ta dette litt lenger. I tillegg ønsker vi å lære om trafikksikkerhet og hvordan vi forholder oss i trafikken.
Videre må vi ta i bruk høstens ressurser, og vi vil se nærmere på både tyttebær og potet.
Ser frem mot en spennende høst sammen med det mest verdifulle dere har!
Ann-Kristin, Stian, Iren og Nina
 
 
september.pdf
File Size: 164 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Oppstart hos Bjørnungene]]>Tue, 23 Aug 2022 10:57:22 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/oppstart-hos-bjrnungeneVelkommen til nytt barnehageår og nye utfordringer hos Bjørnungene i Gamlestua.
Vi har kommet oss i gang med innkjøring og for denne høsten har vi også fått med oss nye voksne, Nina og Sanna. Nina er barnehagelærer og skal jobbe i Marius sin foreldrepermisjon. Sanna er vikar på huset og kommer til å jobbe på alle avdelingene. I tillegg finner du Stian som barneveileder,  Ann-Kristin som barne og ungdomsarbeider og Iren som pedagogisk leder. Utpå høsten kan det hende at også Heidi titter innom oss.

Ny avdeling betyr nye rutiner og vi er nå tilbake til enkelte rutiner vi hadde før pandemien, så derfor ønsker vi oss en drikke flaske i to deler (kork med flaske) som skal stå i barnehagen. Denne flaska blir vasket i barnehagen og fylt med nytt vann og påfyll etter behov hver dag. 
Hver morgen frem til utpå høsten starter vi dagen med frokost i det gule Sommerhuset eller ute ved bordene på lekeplassen. Kle ditt barn etter vær, slik at det er klart for å leke rett etterpå.
Inne i gangen henger det en soveliste, som dere som har "sovebarn" kan ta en kikk på for å se hvordan ditt barn har sovet eller hvilt denne dagen.
Planer kommer fra september. Frem til da blir dagene fylt med grupper som vi rullerer og vurderer gruppesammensetningen på. Her finner vi nye lekevenner og koser oss sammen med en voksen. 
Sykler kan stå parkert på parkeringsplassen, til de av dere som ønsker det. Men husk da også tilhørende HJELM!

På mandager og tirsdager skal alle barn i barnehagen ha med seg en tursekk med matpakke og tilhørende drikke. På mandager utover høsten og vinteren kan det også være godt med en termos med temperert drikke i tillegg til drikkeflaska. Fra onsdag og ut uka har vi smøremåltider i barnehagen, så på disse dagene trenger dere ikke å ta med annet måltid enn frokost. Dette gjelder fra uke 35.

Fredag 2.september skal de eldste hos oss, født 2018, være med barna som er født 2017, Tiura, på besøk til Berg gård i regi av Pultost- og akevittdagene. Dette gleder vi oss til!!

HUSK FORELDREMØTE 22.SEPTEMBER kl18-20

Er det noen spørsmål, ta kontakt med en av oss!! 

Nina, Stian, Ann-Kristin og Iren

]]>
<![CDATA[juni og vårens siste månedsplan]]>Mon, 06 Jun 2022 08:51:34 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/juni-og-varens-siste-manedsplanDet er sommer og ferietid for små og store. Noen har kortere og lengre ferieperioder i denne tiden. 
Fredag 10.juni skal vi ha sommerfugl fest! Vi skal feire at lille larven blir en sommerfugl. Kanskje vi finner sommerfugler og larver i nærområdet vårt også. 
Husk å sette av onsdag 15.juni til sommeravslutning i barnehagen. Invitasjon kommer!
juni22.pdf
File Size: 90 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[April Mai]]>Mon, 18 Apr 2022 07:26:39 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/april-maiPeriodeplanen for April/Mai er nå klar. 
periode_april_mai.pdf
File Size: 249 kb
File Type: pdf
Download File

]]>