<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Ekornbarn]]>Mon, 08 Apr 2024 17:07:44 +0200Weebly<![CDATA[APRIL]]>Wed, 03 Apr 2024 15:44:28 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/april5695020Vi har kommet frem til en vårmåned hvor fagområdet «Natur, miljø og teknikk» gjenspeiler seg i uteleken og det at det våres i naturen rundt oss. Utelekene vår består av mye vann. Vi er anleggsarbeidere alle sammen og undrer oss over hvordan vann ikke blir værende akkurat i den demningen av sand som vi bygde, eller hvordan vannet selv lager seg sine egne veger. Vi får også erfare hvordan våte klær har innvirkning på oss, blir vi kalde. Eller har vårsola kommet så godt frem at vi kan begynne å kle av oss noen tjukke klær. Vi høster erfaringer med kulde og varme, bløtt og tørt og ikke minst erfaring på hvordan vi skal sette ord på hva vi føler. Husk å fylle opp med tørre klær på plassene og ta med bløte klær hjem til tørk.
Hvilke endringer skjer i skogen nå? Hva heter de ulike vårblomstene som titter fram? Vi skal også klargjøre fuglekassene slik at de er klar for nye fuglereder og egg som kan klekkes der. Kanskje vi lager noen flere fuglekasser. Og vi skal klargjøre mer på småbruket vårt, til dyra våre og grønnsakshagen. «Barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider». (.s 52 rammeplanen) «Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring». (s.52 rammeplanen) Forhåpentligvis så skal rugemaskinen opp å gå igjen. Da blir det spennende følge med utviklingen og se hvor mange kyllinger som vil titte frem etter hvert. Vi skal også klargjøre flere av turplassene slik at vi kan bruke de mer framover.
Inne på avdelingen vår har vi satt i gang en rugemaskin med 20 egg i. Hver dag stikker vi innom for å se hvordan det går og hver dag tar vi en kikk på nedtellingsplakaten vår. Vi har laget til en nedtellingsplakat ala adventskalender for å telle ned til at kyllingene skal klekkes. Hver dag har vi også litt informasjon om hva som skjer inni egget akkurat denne dagen. Så så langt har det blitt bestemt om det blir hane eller høne kyllinger, nebbet har blitt hardt og fosteret har ett hjerte som banker og det har fått øyne.
Så +/- 23.april kan vi håpe at det kommer noen gule små nøster.
Frokosten og hverdagen vår starter nå med frokost(kl06.45-08.00) i Sommerhuset og vi ønsker at barna er kledd etter vær og føre til å gå direkte ut i lek på lekeplassen. Det er ikke dermed sagt at vi ikke er inne, for enkelte grupper og perioder i løpet av dagen går vi inn i på avdelingen vår eller andre inneområder som vi har i barnehagen.

Tider for foreldresamtaler kommer, og jeg ønsker at alle som skal være med på 4års kontroll 22.april gjennomfører en samtale. Gjelder 6 stykker, de resterende 4 kan velge selv om de setter seg opp til samtale eller ikke.
Fredag 26.april skal vi til Nordbygda for å hilse på lamungene som har kommet der. Det gleder vi oss masse til!

​Vi ønsker dere alle en fin vår også håper vi at all sjukdom ble lagt igjen i vinter.
Hanne S, Stian, Hege og Iren

april24_ekorn.pdf
File Size: 3942 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[March 07th, 2024]]>Thu, 07 Mar 2024 13:17:14 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/march-07th-2024​Rammeplanen for barnehagen sier dette rundt teamet: «Kunst, kultur og kreativitet -Opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid. I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon. Barna skal støttes i å være aktive og skape egne kunstneriske og kulturelle uttrykk. Barnehagen skal legge til rette for samhørighet og kreativitet ved å bidra til at barna får være sammen om å oppleve og skape kunstneriske og kulturelle uttrykk.»  Vi ønsker å male på egg og skape gode påsketradisjoner rundt dette. Om det kommer maling på klærne skal all maling barnehagen har, kunne vaskes fra klær uten å sette merker. Mulig vi også boltrer oss videre som kunstnere og kanskje kommer det flere kunstverk å pynte opp med til påske.
Rammeplanen sier videre rundt temaet «kropp, bevegelse, mat og helse - Vaner og handlingsmønstre tar form allerede fra tidlig alder. Gode vaner som tilegnes i barnehagealder, kan vare livet ut. Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse. Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger. Barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med kroppen sin og utvikler bevissthet om egne og andres grenser»
Gjennom arbeid med dette fagområdet, skal barna få mulighet til å sanse, oppleve, leke, lære og skape med kroppen som utgangspunkt. Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse. Vi skal lage lapskaus på bål for hele barnehagen og være med på hele prosessen fra å kutte opp til å observere koking av maten og tilslutt smake på retten. Vi skal også snakke om gode følelser og vonde følelser og hva disse gjør med oss.
I årsplanen står det at Ekornbarna skal besøke Skogmuseet i Elverum i denne perioden, men museet men vi velger å dra til Elverum litt senere på våren. Vi kommer tilbake til dato. Dere vil få beskjed.
I barnehagen opplever vi lyse og varmere dager! Ta med godt med skift fra innerst til ytterst. Ta med ekstra skoskift, luer/pannebånd og ikke minst votter.  Vi kommer til å tilbringe dagene våre mer ute og vi går ofte ut rett etter frokost kl08. Etter påske starter vi dagene våre ute sammen med Tiur og Bjørnunger. De har allerde startet i Sommerhuset og de av dere som opplever at vi ikke er tilstede hos Ekornbarna, vil finne noen vokse i Sommerhuset.
Sett av fredag 22.mars til felles påskefrokost med foreldre og barn i barnehagen. Her serverer barnehagen drikke, rundstykker og eggesalat. Vi ønsker at dere tar med dere ett pålegg til ett felles bord. Ta også med egen termokopp med lokk til varmt drikke
Minner om at barnehagen holder stengt i dagene før skjærtorsdag og vi møtes igjen i barnehagen etter en god påskeferie 2.april. Husk å komme ferdig påkledd og ta med frokosten din i Sommerhuset, om du skal spise, dit. Vi starter ute nå!
Ønsker dere alle en riktig god påske!!
 
 
Hanne S, Stian, Hege og Iren
mars_ekorn.pdf
File Size: 296 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Februar]]>Mon, 29 Jan 2024 11:25:03 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/februar8767737Vi kan krysse av januar på kalenderen og vi er klare for å ta fatt på februar. Vi kan nå eventyret om «Geitekillingen som kunne telle til ti» veldig godt og det har blitt en stor suksess inne på avdelingen. De gangene vi har hatt besøk av Bjørnunger/Tiurer til samling har det vært stor stas å vise frem fortellingen, som vi har laget på vår måte. Det kan hende vi drar eventyret med oss videre inn i februar også, da dette gir oss mange unike muligheter.

Månedens tema er nå «kropp, bevegelse, mat og helse» Og det viktig for oss å gi barna ett godt utgangspunkt med gode matvaner i tidlig alder. Vi snakker om hva vi har som pålegg på lunsj bordet og hva som serveres til varmmåltidet
Mestringsfølelse gir trygghet og stimulerer til å prøve mer. Det fysiske miljøet i Livensveen er godt tilrettelagt for utfordringer på ulike nivåer. Uteområdet innbyr til variert aktivitet med naturlig ulendt terreng og spennende skiløyper og utfordringer i akebakken. I tillegg går vi turer i skogen, arrangerer turer til Basishallen, aketurer, skiturer mm. Barnehagen store utearealer som er tilrettelagt for fysisk aktivitet. Barna har tilgang på ulike aktiviteter som stimulerer finmotorikken og grovmotorikken. I Livensveen legger vi vekt på sunne matvaner og god hygiene. Måltider skal ha en sentral plass, og gi barna “grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner”(Rammeplanen). Barna smører maten sin selv, og får servert variert lunsj, varmmat hver dag, frukt og grønnsaker hver. I tillegg har vi ost og kjeks, smoothie eller fruktsalat med kesam når vi feirer bursdager. Under gjennomføringen av måltidene legger vi stor vekt på ett sosialt fellesskap og den gode samtalen med barna.

I dette fagområdet skal barnehagen bidra til at barn opplever trivsel, glede og mestring ved allsidige erfaringer med bevegelse, inne og ute, året rundt. Barna skal bli kjent med og evne å uttrykke egne behov. De skal bli kjent med menneskekroppen og utvikle gode vaner for hygiene og variert kosthold. Barnehagen skal legge til rette for at barna får utvikle motoriske ferdigheter og kroppsbeherskelse, blant annet ved å tilrettelegge for mestring av kroppslige utfordringer og risikofylt lek. Her er de voksne sammen med barna for å støtte og oppmuntre til å oppnå mestring. Ved toalett besøk understreker vi viktigheten med håndhygiene og vi oppfordrer de av barna som bruker bleie til å gå en tur innom do. Rammeplanen for barnehager (2017) beskriver hvordan barnehagen kan tilrettelegge for  helsegunstig adferd og mer aktivitet. For eksempel sier rammeplanen at “barnas fysiske og psykiske helse skal fremmes i barnehagen”. Ved å være en arena for daglig fysisk aktivitet, kan barnehagen bidra til å fremme bevegelsesglede og motorisk utvikling.
Inne i garderoben vår er det trangt og vi oppfordrer alle til å bruke kurver og kroker som er navnet til ditt barn. Vi ønsker at dere rydder ut av poser dere har med klær til/fra barnehagen og en stor takk til alle dere som ikke pakker klærne i skiftekurven uten poser. Det er mye raskere for oss i en hektisk hverdag å lete i en kurv hvor klærne ligger løst enn å åpne diverse poser.

Viktige hendelser denne måneden
              LØTENHALLEN 6 og 13.februar. Vi har da vært i vegen 5 ganger som SU har betalt. Tusen takk for at dere gir oss muligheten til å reise ned dit.
               HA MED DAG 9.februar – ta med deg en leke fra hjemme som du vil leke med i barnehagen, gjerne navnet. Det kan hende at den kan bli ødelagt og barna må kunne dele leken sin med de andre barna på avdelingen
               BAMSESYKEHUS 14.februar-Ta med deg en bamse hjemmefra som har litt vondt. Eller bare trenger litt ekstra kos.
               KARNEVAL 15.februar- kle deg som du vil, men la våpen og skumle masker være igjen hjemme.
               LIVENSVEEN VINTERLEKER i uke 8 – ta gjerne med deg ski, slik at vi kan øve ute på jordet.
Ta kontakt med oss om det er noe dere lurer på!
Hanne S, Stian, Hege og Iren
februar_24.pdf
File Size: 234 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen januar, velkommen nytt år]]>Thu, 21 Dec 2023 09:55:11 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/velkommen-januar-velkommen-nytt-ar​Takk for en flott halvår som Ekornbarn. Vi koser oss, små og store! Vi hadde en god førjulstid og håper at de håpefulle klarte å holde på hemmeligheter frem til julaften.

Geitekillingen som kunne telle til ti er eventyret vi vil fordype oss i måneden som kommer. Geitekillingen har egenskapen å kunne telle, noe som skaper både redsel og utfordringer for dyra i fortellingen. I forbindelse med eventyret skal barna få varierte opplevelser og erfaringer med tall og telling. Ulike temaer er å finne i fortellingen og vi vil trekke dem inn i våre ukentlige grupper og aktiviteter -både inne og ute. «Gjennom telling får barna verdifulle telleerfaringer, men hans motivasjon ser ut til å være at selve aktiviteten gir glede, pur telleglede. Barna er som de fleste barn, nysgjerrig og utforskende… Temahefte om Antall, rom og form»
Videre sier temaheftet «…Matematikk i barnehagen skal som alt annet være bygd på barnas og lekens premisser, noe som utfordrer oss voksne til å sette gleden og leken i sentrum i arbeidet også med dette fagområdet. Dette er også understreket i rammeplanen: Målet er ikke å gjøre barna voksne fortest mulig, men å gjøre barndommen rikest mulig på spennende opplevelser og utfordringer, også innenfor det matematiske området. Også for framtiden …opplever glede over å utforske og leke med tall og former. Kunnskapsdepartementet, 2006 s. 42 Styrke barnas nysgjerrighet, matematikkglede og lyst til å utforske matematiske sammenhenger. Kunnskapsdepartementet, 2006 s. 42»

Barna trives på avdelingen, leken er god og gruppedynamikken barna imellom er slik vi ønsker den å være -vi er alle heldige som får være en del av livet hos Ekornbarna. I tiden framover fortsetter vi med å jobbe med barnas sosialkompetanse og deres ferdigheter med å omgås andre på en positiv måte. Leken er initiert av barna, innholdsrik, mangfoldig, inkluderende, kreativ, aktiv og ikke minst morsom for liten og stor å være en del av – la oss leke! Fordi det er i lek, barn opplever det gode liv.
«Barns fysiske og psykiske helse skal fremmes i barnehagen. Barnehagen skal bidra til barnas trivsel, glede, mestring og følelse av egenverd og forebygge krenkelse og mobbing… Rammeplanen». Hvordan vi organiserer dagen er med på å gi barna en hverdag som ivaretar deres psykiske og fysiske helse -og derfor er bruken av smågrupper som metode ekstra viktig i vårt arbeid, som vi nå ønsker å ta opp igjen, etter at vi ikke hadde mye gruppeaktiviter i førjulstida. Barna deles i løpet av uken inn i ulike grupper både inne og ute. Det er med på å gi en økt ro, kontinuitet og muligheter for å mestre selv i hverdagen. Målet vårt er jo barn som mestrer seg selv og sine omgivelser på en positiv måte, samtidig som de opplever å være en del av et fellesskap. Når barna opplever mestring, harmoni og at de er delaktige i eget liv vil det for dem oppleves positiv for egen psykiske helse.

VIKTIGE DATOER:
  • 2.januar – PLAN.DAG, barnehagen er stengt
  • 5.januar – NYTTÅRSBALL, pynt dere gjerne litt og vi koser oss med noe godt til lusnj
  • 19.januar – HA MED DAG, ta med den en leke fra hjemme som du vil leke med i barnehagen. Sett gjerne på navn. Vi snakker om at vi kan låne fra hverandre. Ta gjerne en snakk om dette hjemme også.
Vi ser frem til videre samarbeid 😊
Hege, Stian, Hanne S og Iren
januar24ekorn.pdf
File Size: 4018 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Desember hos Ekornbarna]]>Mon, 04 Dec 2023 13:06:04 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/desember-hos-ekornbarna
Endelig er desember her, og den spennende ventetiden frem mot jul kan begynne.

Hos Ekornbarna er vi allerede godt i gang, og vi har klippet, limet, saget, banket, bakt, syltet, og slaktet, og kommer til å fortsette med artige juleaktiviteter og masse førjulskos i måneden som kommer.

Den 13. desember er det klart for årets Lucia-feiring og julemarked i barnehagen. Vi håper så mange som mulig er klare for det fine Luciatoget vi skal gå i og at det blir en skikkelig fin ettermiddag. Se egen invitasjon for detaljer.

20. desember er det nissefest i barnehagen. Ta gjerne på nisselue, for vi skal kose oss med nissestreker, nisseleker, nissemusikk, og kanskje kommer selveste julenissen på besøk? Vi gleder oss!

Vi er inne i den kalde, fine tida, så nå er det viktig å ha rikelig med varme klær tilgjengelig. Godt med votte- og sokkeskifte er bra, samt ull både innerst og som mellomlag. Skikkelig vintersko er det eneste som duger i kulda, så forede støvler og cherrox kan bli hjemme når det blir mange minusgrader.

Vi ønsker alle riktig god juleferie fredag den 22. desember, og velkommen tilbake til et nytt år i 2024.
 
             Stor juleklem fra oss på Ekornbarna! 
]]>
<![CDATA[November hos Ekornbarna]]>Wed, 01 Nov 2023 12:51:01 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/november-hos-ekornbarnaTiden flyr avgårde, og vi er allerede i november.

For Ekornbarna betyr dette at vi snart skal ta imot vinteren i barnehagen og vi venter på masse deilig snø vi kan boltre oss i veldig snart. Men først og fremst betyr november i Livensveen juleforberedelser!
Vi ønsker oss en fredfull og rolig førjulstid i desember, og derfor starter vi forberedelser tidlig. Med oss på lasset har vi også månedens fagområde Etikk, religion og filosofi.

Rammeplanen sier:
Barnehagen skal la barna få kjennskap til fortellinger, tradisjoner, verdier og høytider i ulike religioner og livssyn og erfaringer med at kulturelle uttrykk har egenverdi. Barnehagen skal skape interesse for samfunnets mangfold og forståelse for andre menneskers livsverden og levesett. Gjennom å samtale om og undre seg over eksistensielle, etiske og filosofiske spørsmål skal barn få anledning til selv å formulere spørsmål, lytte til andre, reflektere og finne svar. Slik skal barnehagen bidra til å legge grunnlag for kritisk tenkning og dømmekraft.

Ekornbarna skal forberede på god gammeldags jul på gården, og vi skal legge til rette for fine samtaler rundt juletradisjonene våre. Samtidig skal vi snakke litt om ulike kulturer, hvordan andre har det, og lære å sette pris på mangfoldet og ulikhetene våre. Vi skal også begynne å foreberede julekalenderen vår, så ikke bli overrasket om det lukter pepperkaker på avdelingen i ny og ne.

Julehemmeligheter skal produseres, så hvis noen av dere har tomme glass (syltetøy/pastasaus/tomatpure o.l) å avse, så ønsker vi oss det på avdelingen.

Fredag 17.11 kjører vi pysjamasparty på avdelingen, kom gjerne i pysjen om du har lyst. Vi koser oss litt ekstra, med musikk, lek og dans.

Grisene våre Fru Cafè og Herr Gulrot har reist avgårde til slakt, og vi skal foredle grisekjøttet og gjøre dette klart for bruket i året som kommer. Ungene får ta del i dette, og vi vil informere mer når vi vet mer om eksakt tidspunkt.

Ekornbarna koser seg med felles frokost på avdelingen om morgenen, og vi kommer til å fortsette med dette utover vinteren. Barn som blir levert før kl. 7 leveres på Gamlestua, men går ned for å spise frokost rett etter kl. 7. Matbokser og klær kan derfor ligge igjen i hylla til barna. Etter frokost leker vi litt inne før vi har felles samling, setter opp dagtavle med dagens aktiviteter i forkant av oppstart av aktiviteter kl. 09.30. Vi koser oss sammen som gruppe, og alle barna har funnet seg til rette på avdelingen sin.

Vi har mange som øver flittig på å slutte med bleie, kle av og på seg selv, smøre maten sin og vise gode holdning og skikk mot hverandre. Vi blir glade om dere foreldre er med oss på laget for å skape trygge, selvstendige og robuste barn som opplever mestring.

Fredag 24. november reiser alle barnehagens ansatte på felles kurs med resten av barnehagene i Løten, Hamar og Stange. Barnehagen er stengt denne dagen.

Ta kontakt med oss om dere lurer på noe!
Iren, Hege, Hanne S, Stian og Sanna.
]]>
<![CDATA[Oktober hos Ekornbarna]]>Mon, 09 Oct 2023 11:00:14 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/oktober-hos-ekornbarnaOktober godt i gang, og Ekornbarna hilser høsten velkommen!

Denne månedens fagområde er språk, tekst og kommunikasjon.

Rammeplanen sier:

«Gjennom arbeid med fagområdet skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse og et mangfold av kommunikasjonsformer. I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekter gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster fra samtid og fortid. Barnehagen skal bidra til at barn leker med språk, symboler og tekst og stimulere til språklig nysgjerrighet, bevissthet og utvikling.»

For Ekornbarna betyr dette at vi skal bruke høsten, naturen, dyra, småbruket og omgivelsene rundt oss mens vi synger, rimer, og forteller historier og eventyr. Vi skal legge til rette for gode samtaler og leke oss med språket vårt og kommunikasjonen med hverandre og de rundt oss.

Vi fortsetter med å dele opp i smågrupper (rød, gul og blå gruppe) som skal få bryne seg på og kose seg med ulike typer aktiviteter i løpet av måneden. Vi skal boltre oss både inne og ute, med ekstra fokus på sang, fortelling og språk.

Høstens store begivenhet, Livensveens høstfest, går av stabelen torsdag 5. oktober, og vi håper å se mange som mulig av foreldre og søsken. Barna har i løpet av hele barnehageåret forberedt seg på «høstonna». Vi startet allerede i fjor høst med å forberede årets avlinger i kjøkken- og grønnsakshage, og har gjennom hele våren og sommeren sådd, dyrket, vannet, luket, plukket og høstet for å kunne lage til en stor fest med alt det gode vi har jobbet for å fremstille. Vi gleder oss!

Grisene våre Fru Cafè og Herr Gulrot har funnet seg godt til rette i barnehagen. De får masse deilig mat, og vi koser oss og blir bedre kjent for hver dag som går. Ekornbarna har ansvar for dyr og fjøsstell i uke 41 og 42. Vi oppfordrer alle foreldre til å sette seg opp på foringslista som ligger hos Bjørnungene. Ta gjerne med familien på en koselig dag i barnehagen i løpet av en helg i høst.

Etter høstferien starter Ekornbarna opp med frokost inne. Vi samarbeider med Tiur- og Bjørnungegruppa på morgenen.
Dette betyr:
  • De Ekornbarna som kommer før kl. 07.15 leveres da på Gamlestua hos Bjørnungene/Tiura.
  • Alle Ekornbarn som skal ha frokost i barnehagen spiser sammen nede hos Ekornbarna fra kl. 07.15 frem til kl. 08.00. Matbokser og sekker kan derfor ligge igjen nede hos Ekornbarna selv om barna leveres på Gamlestua.
  • Barn som kommer etter kl.  08.00 skal ha spist frokost hjemme.
Det vil gjennomføres foreldresamtaler i månedsskiftet oktober/november, og det skal også være 4-årskontroller i barnehagen i løpet av høsten. Mer informasjon om dette kommer.

Vi er så heldige å ha fått to flotte og kjempeflinke vikarer med oss på lasset i barnehagen i høst. De heter Lone og Marlene, og dette er ansikter dere sikkert kommer til å bli bedre kjent med i tiden fremover. Vikarene Markus S og Herman har dere sikkert hilst på allerede, med dette er også dyktige karer dere sikkert vil treffe på i løpet av høsten.

Ekornbarna håper oktober vil bringe med seg mye sol, friske morgener, deilige sølepytter og masse moro for Ekornbarna. Vi er selvsagt mye ute, så pass på velfylte hyller med både ytter- og innerklær.

Ta kontakt med oss om dere lurer på noe!
Ekornbarnas telefonnummer: 94140285

Høsthilsen fra Hege, Iren, Hanne S, Stian og Sanna.
]]>
<![CDATA[September hos Ekornbarna]]>Mon, 04 Sep 2023 12:06:10 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/september-hos-ekornbarnaVi er godt i gang hos Ekornbarna, og det har vært en fin oppstart i august.
 
Vi har begynt å bli bedre kjent med hverandre som avdeling, og skal jobbe videre med å bli enda bedre kjent med hverandre, nye rutiner og nærmiljøet  vårt i løpet av høsten. Det gleder vi oss til! 

Vi starter opp med grupper denne måneden, og deler Ekornbarna inn i 3 grupper som skal utforske, bedrive aktiviteter på formiddagen før lunsj. Vi skal også bli bedre kjente med vennene våre hos Bjørnungene, og er sammen med dem på tirsdager. 

Denne måneden kommer endelig grisene til gårds, og vi skal bli kompis med dem i løpet av tiden som kommer. Det bugner også av bær og grønnsaker rundt oss på bruket, så vi skal bruke tid på plukke og høste, og ikke minst forberede høstens høydepunkt: Livensveens høstfest! 

Ped.leder Iren er delvis sykemeldt de neste ukene, men avdelingen er godt ivaretatt av resten av våre flotte ansatte. Huk tak i oss om dere lurer på noe! 


Månedsplan for september

]]>
<![CDATA[Juni]]>Wed, 07 Jun 2023 20:04:11 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/juniBeklager sen månedplan.... 

Vi er i juni, og den håper vi blir fin, masse sol og masse liv på småbruket. Det har ankommet 2 lamunger i hamninga i tillegg til at det går 9 kalver i den nederste delen av hamninga. Det vokser og gror i kjøkkenhagen og vi må huske på å vanne, om det ikke regner. Vi må luke og ta bort ugress. Vi blir møkkete under neglene og vi snakker om hvor viktig det er å vaske de rene.
Syklene kan gjerne stå i barnehagen og vi sykler opp og ned gutua. Og de mest drevne som er trygge uten støttehjul tar seg en litt lengre tur innover Mosjømarka. Husk hjelm!
HUSK Å SETTE AV 13.JUNI! Da er det sommerfest i barnehagen. Ta med egen mat og drikke til egen familie. Bord og stoler kan også med fordel tas med, da det er begrensa av hvor mye vi har i barnehagen. Åpne VIPPS appen din eller ta med kontanter, for SU skal selge lodd til inntekter til unga i Livensveen. Husk, i vinter sponsa de oss 10 turer til Basishallen på Løten. Ta med besteforeldre, om de vil være med!
I juli samarbeider alle avdelingene frem til nytt barnehageår. Mer informasjon om hvordan vi starter opp igjen 16.august, kommer i løpet av sommeren! Husk at vi har planleggingsdager 14 og 15.august!
 
Nyt sommeren og ferie, da den tid kommer!
Takk for at vi har fått tatt del av barndommen til barna deres dette barnehageåret!
Stian, Ann-Kristin, Hanne S, Marius, Markus S og Iren
juni23gs.pdf
File Size: 54 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[May 06th, 2023]]>Sat, 06 May 2023 09:10:24 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/may-06th-2023Planen for mai er spikret, men endringer kan komme på kort varsel. Viktige beskjeder blir hengt som ett oppslag på tavla eller på ytterdøra. Ta gjerne en titt innom i løpet av dagen, det kan være det er beskjeder og skiftposer på plassene.
«Kunst, kultur og kreativitet» «I arbeidet med fagområdet skal personalet stimulere barnas nysgjerrighet, utvide dere forståelse og bidra til undring, undersøkelser, utprøvinger og eksperimentering». (rammeplanen s. 51) I den forbindelse å skal vi lage litt 17.mai pynt som vi kan pynte med i barnehagen og vi skal også lage ulik kunst av det vi finner rundt oss i naturen. Vi kan også male ute i skogen eller vi kan bruke naturen inn i våre prosjekt på gården.

Fra nytt barnehageår blir det Tiurbarn og Bjørnunger i Gamlestua. Og nede i Nystua blir det 3 av 4åringene sammen med neste års 3 åringer og vil bli værende Ekornbarn. Vi begynner så smått med overganger og snakker om hva som skal skje. Vi bruker fredagene fremover til samarbeid med de nye gruppene. Dette for å skape og lukte på den «nye» gruppe følelsen

HUSK DUGNAD FOR FORELDRE 11.MAI KL.18-20

Det kommer tilbud om foreldresamtaler i slutten av måneden. Alle skal ha 1 samtale i løpet av barnehageåret og de aller fleste av dere hadde en samtale i høst. Alltid like hyggelig med slike samtaler. Følg med på oppslagstavlene i gangen for mer informasjon.

Fra uke 22 kan dere ha med sykler og hjelm. Tiur gruppa har fra uka før. Og vi håper at dere respekterer at de har med seg først og får sin EGEN uke, slik at vi kan følge på uka etter. Så om dere ser at det er sykler her i uke 21 og barna deres gjerne vil ha med seg denne uka, så vent ei lita uke til! Vi håper å se sykler på to hjul, tre hjul  og støttehjul. Men synes du sykkel er litt skummelt, har du kanskje en sparkesykkel. Alle som sykler MÅ ha hjelm!

 

Vi håper på mange fine mai dager
 
Marius, Ann-Kristin, Hanne S, Stian, Herman og Iren
mai_hos_bjornungene.pdf
File Size: 229 kb
File Type: pdf
Download File

]]>