<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Bjørnunger]]>Wed, 26 Jan 2022 16:41:11 +0100Weebly<![CDATA[Januar]]>Mon, 03 Jan 2022 12:48:31 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/januarVelkommen til 2022 og vi starter på gult nivå, igjen. I første omgang frem til 14.januar. Det vil si at vi kan være sammen med samarbeidende kohort, Tiurgruppa. Innetiden tilstreber vi så langt det lar seg gjøre at vi er kun en avdeling, men vi må enkelte tider som tidlig morgen eller ettermiddag samles for at åpningstid kan opprettholdes. Utetiden kan vi være sammen med Tiura
Vi skal ha ekstra fokus på «Antall, rom og form» denne måneden. Rammeplanen sier at «Fagområdet handler om å oppdage, utforske og skape strukturer og hjelper barna til å forstå sammenhenger i naturen, samfunnet og universet». Dette får vi raskt implementert i vår aktivitet inne og ute.
Barna skal igjennom hverdagslige aktiviteter bli kjent med ulike begreper som stor/liten, tung/lett, lang/kort og enkle telle og tallbegreper. De skal presenteres for ulike former som sirkler, kvadrater, rektangler og trekanter. Vi bruker dette i hverdagssituasjoner som måltider, garderobe og stelle situasjoner. Vi ønsker at barna skal bli mer oppmerksomme på tall og telling,, former og farger. De voksne skal bruke konktreter som figurer og bilder gjennom regler og enkle fortellinger i Hakkebakkeskogen og Geitekillingen.
Vi håper vi ser mer til sola og at vi får gode vinterdager ute. På kort varsel kan vi pakke sekken og dra på turer til Rokosjøen, Mosjøen og Budor.

Velkommen til 2022!

Marius, Ann-Kristin, Stian, Heidi og Iren
januar22.pdf
File Size: 104 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[DESEMBER og den store ventetida]]>Wed, 01 Dec 2021 09:55:27 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/desember-og-den-store-ventetidaNå har vi kommet til desember og dette blir en måned fylt med masse god stemning og mye kos. Vi skal ha adventsamling hver dag hvor vi skal tenne adventslysene våre og snakke litt rundt dette. Vi har også laget oss en pepperkakekalender som henger inne på avdelingen. Vi skal hver dag trekke ut et barn som får med seg sin pepperkake hjem. Vi fortsetter med litt julehemmeligheter i desember også slik at vi får ferdigstilt det vi har begynt på, og slik at alle barna får med seg sine julehemmeligheter hjem til jul.
I desember vil også «Kunst, kultur og kreativitet» og «Etikk, religion og filosofi» være de fagområdene vi jobber mest med. Vi er kreative med julehemmeligheter og vi snakker med barna om adventstiden og julen. Vi ønsker å være med på gi barna den gode følelsen som er knyttet til desember. Vi lar barna bli kjent med ulike tradisjoner som luciafeiring, julemarked og selvfølgelig nissefest med nissebesøk. Julestemningen er noe vi merker med sansene våre, og vi vil lage stemninger hvor vi kan kjenne på roen gjennom bruk av lys og musikk. I tillegg til all julekosen innendørs vil vi også kose oss masse ute i barnehagen, blant annet med aking i den flotte akebakken vår.
Den 13. desember er det Lucia feiring i barnehagen. Bjørnunger og Tiurer skal gå i Lucia tog og vi trenger hviteklær utenpå ytterklær. Ta gjerne med dette i god tid. Denne dagen skal det også være julemarked i barnehagen, og her vil det bli solgt ulike produkter som avdelingene i barnehagen har vært med på å lage. Husk kontanter og at det er barn som sitter i kassa!
Vi vil ønske dere alle sammen en riktig god jul og ett godt nytt år!

Vi ser at barna trenger mye varme og romslige klær ute i kulda nå! Vennligst fyll opp hyllene, slik at uteopplevelsen for barna blir en hyggelig opplevelse uten for mye kalde kropper, tær og fingre

Hilsen Ann-Kristin, Marius, Stian, Heidi, Jeanette og Iren 

des21.pdf
File Size: 710 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[November alt!]]>Thu, 04 Nov 2021 11:40:01 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/november-altDa har vi kommet oss til November og vi setter snart nesa mot jul og juleverksted. Det går fort i svingene og heng deg på! Beklager sen månedplan, kommer mer detaljer i neste uke!

​HUSK UTVKLINGSSAMTALER! Om det ikke er avtalt noe annet, sitter vi i stua på Gamlestua! Velkommen!
nov21gs.pdf
File Size: 96 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Oktober]]>Wed, 06 Oct 2021 09:33:56 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/oktober6602224​Da har vi kommet oss til oktober og vi har blitt godt kjent med gruppa.
Vi har lest litt i Hakkebakkeskogen boka og føler at vi blir bedre og bedre kjent med dem også! Vi rocker og synger sanger og begynner å kunne sangene!  Dyrene i Hakkebakkeskogen er ei bok vi som kjent skal bli godt kjent med etter hvert! Denne boka vil være med oss som en rød tråd gjennom hele året. Og forhåpentlig vis finner vi på noe gøy med noen av historiene. Det er også tid for undring og refleksjon når vi snakker om temaene.  Vi skal bli godt kjent med alle dyrene og vi skal synge, gjøre morsomme aktiviteter og formingsaktiviteter som har med dette eventyret å gjøre. Vi ønsker at barna skal få medvirke slik at det vil bli mer interessant og de blir mer nysgjerrige på eventyret. «Kommunikasjon, språk og tekst» og "natur, miljø og teknologi" er fagområdene vi skal ha ekstra fokus på denne måneden. Vi skal synge sanger, fortelle rimer og regler. Viktig at leke med ord og være bevisste på at man bruker språket godt i hverdagen.
«Gjennom arbeid med fagområdet skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse og et mangfold av kommunikasjonsformer. I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekt gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster fra samtid og fortid» Rammeplanen
Vi skal også ut i nærområdet vårt for å se om vi finner spor og spor tegn etter noen av de som bor i skogen.  Rammeplanen sier at «Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna opplever og utforsker naturen og naturens mangfold og får gode opplevelser med friluftsliv året rundt» Vi må også legge til rette for at vi har gode turplasser også gjennom vinteren og vi gjør klart til at vi får også gode turopplevelser gjennom den kommende årstida. Her snakker vi om at vi må forberede vinteren akkurat slik som Morten Skogmus har gjort med sin innhøsting av nøtter. Eller er det greit å gjøre slik som Klatremus gjør og bare nyte livet og nyte godt av at andre gjør tingene for han? Her legger vi opp til mye undring og akkurat slik Rammeplanen sier at vi skal gjøre: «Personalet skal legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring Personalet skal også gi barna tid og anledning til å stille spørsmål, reflektere og lage egne forklaringer på problemstillinger, og til å delta i samtaler om det de har erfart og opplevd»

Marius kommer nå endelig tilbake til oss! Fra uke 42 kommer han til å jobbe 100% sammen med Bjørnungene.

22.oktober er det en «big happening» i Livensveen. Da får vi besøk av Brannbamsen Bjørnis. Han har med seg brannbilen og kommer til barnehagen vår! Vi gleder oss enormt til det!

27.oktober har vi blitt forespeila at Løten Kommune setter opp kino for barnehagebarn som ett ledd i feiring av gjenåpning av landet. Vi velger da at 4 åringene reiser, og 3 åringene blir her i barnehagen. Endelig beskjed kommer!!! 


Vil minne på å fylle opp kurver og plasser med varme klær!

Ann-Kristin, Marius, Stian, Heidi og Iren
oktober.pdf
File Size: 322 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September er straks over...]]>Wed, 29 Sep 2021 07:50:19 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/september-er-straks-overVi har fått gjennomført september og vi har fått en flott bukett med barn som koser seg i barnehagen.
Det er en flott gjeng og vi har funnet plassen vår og vi finner du venner og leker godt sammen.
Dessverre har vi fått litt sjukdom i hus og ber om at dere holder barna hjemme ved nyoppståtte forkjølelsessymptomer.
Vi gjennomfører høstfest torsdag 7.oktober fra kl.15.30. Husk påmelding på avdelingen og kle dere etter været! Arrangementet holdes ute. Her blir det servert grønnsakssuppe og enkle kaker som inneholder ingredienser som vi har høstet inn i løpet av høsten.
Månedsplanen for oktober blir lagt ut på hjemmesida og henges opp i gangen i løpet av uke 40.

​Iren 
]]>
<![CDATA[REFERAT FRA FORELDREMØTET]]>Mon, 13 Sep 2021 10:44:01 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/referat-fra-foreldremtet
 • Kort presentasjon av oss ansatte, vi fortalte kort hvem Iren, Stian, Jeanette og Heidi er. Hanne S og Ann- Kristin var ikke tilstede og vi fortalte kort hvem de er og når vi voksne er på avdelingen. Vi fortalte også at Marius Holt skal jobbe sammen med oss fra oktober.
 • Barnegruppa består av 7 4åringer født 2017 og 11 3åringer født 2018. 6 jenter og 12 gutter.
 • Hvordan er uka vår?
  Åpningstid 06.45-16.45
  Hver dag begynner vi med frokost i Sommerhuset frem til kl08. Kom da ferdig påkledd til å være ute. Vi går ut på lekeplassen rett etter endt frokost.
  Mandag, TURDAG. Matpakke fra hjemme og gjerne litt temperert drikke i en termos.
  Tirsdag, GRUPPEDAG. Matpakke fra hjemme.
  Onsdag, Matpakke fra hjemme
  Torsdag, smøremåltid med melk i barnehagen
  Fredag, Smøremåltid med melk i barnehagen Torsdager og fredager er smøremåltids dager. Vi begynner nå fremover å la barna smøre sjøl på brødskiva si her i barnehagen. Vi oppfrodrer også at det øves på å smøre hjemme også.
 • Hvorfor jobber vi i grupper? Her har vi muligheten til å se hvert enkelt barn i små gruppe og muligheten til å bli kjent med hvert enkelt barn 1 til 1. Vi kan her tilrettelegge for at interesse og utviklingsnivå er dekket til barnets beste. Og hva gjør vi i grupper? Denne høsten deler vi 4åringer og 3 åringer. 4 åringene jobber hver tirsdag sammen med 4 åringene som har sitt tilholdsted hos Tiura. Dette for at vi ungene skal leke med jevnaldrende og koble de sammen som en gruppe, da de dette året er fordelt på to avdelinger, som igjen har ett tett samarbeid. Det er stort sett Hege og Heidi som har ansvaret for denne gruppa.
3åringene kan deles opp i mindre grupper igjen, da vi er flere voksne som har ansvaret for denne gruppa. Det største fokuset her er nå å bli kjent og vi har lekt mye inne i Gamlestua for å bli kjent der. De voksne som har ansvaret for denne gruppa er Iren, Stian og Ann-Kristin.
 • Livensveen er en del av Løten kommunes HOPP prosjekt. Vi fronter her fysisk aktiviteter og ett sunt kosthold. Vi anbefaler vann på drikkeflaska, vi ser at noen barn har saft på flaska si opp til flere dager i uka. Og oppfordrer til å begrense saft kun en eller ingen dag. Til varmmat i barnehagen jobber Hanne med å servere et sunt og variert mattilbud med frukt til dessert
 • Merking av klær er det mange som har en jobb å gjøre! Vi er en gjeng som er «nye på jobb» om dagen og oppfordrer at dere merker klærne med ditt barns navn/etternavn. Vi ser at det er mye arveklær (som forøvrig er veldig bra) men det er ikke oppdaterte navn/navnelapper på plaggene.
 • Husk at vi nå trenger klær til alle årstider i barnehagen. Alt fra fingervotter og pannebånd, ullklær til lettere tskjorter og shorts… Og når vi først er inne på klær… Oppfordrer vi til at det også øves på av og påkledning også hjemme.
 • Årsplanen -  Vi skal lese Hakkebakkeskogen, synge sangene og ta  for oss dyra. Vi leser korte fortellinger og håper på at vi ser god lek i etterkant. Vi skal lage kostymer og lage oss ett hefte med fotavtrykk av barnet og spor og sportegn av dyra vi finner rundt oss og fra dyra i Hakkebakkeskogen.
I tillegg skal vi følge den lille bonde gjennom årstidene på småbruket.
 • Foreldresamtaler kommer etter høstferien i uke 42. Iren føler hu trenger bedre tid til å bli bedre kjent med barna.
 • Det er satt brannvernuke i uke 38 hvor vi lærer litt om brannvern og avholder brannøvelse. Kjekt om innesko er på plass innen den tid. Brannbilen håper vi kommer i uke 40
 • Stian forteller litt om dyrestellet i barnehagen og foring på helg. Småbruket består av 2 griser, 2 katter, 7 høner (håper at det er færrest mulig haner…) og Gordonsetteren Zelda. Det er liste som man kan skrive seg opp på bak på krysselista til Tiura, slik at man kan ta på seg foring i barnehagen på helg.
 • Det er etter planen at dersom atte hvis om atte, smittetrykket tillater det, skal vi avholde Høstfest torsdag 7.oktober. Hvor vi baker og lager matretter med ingredienser fra kjøkkenhagen og nærmiljøet vårt. Og har en enkel servering på ettermiddagen. Dette er Livensveens svar på foreldrekaffe.
 • HUSK HÅNDVASK NÅR DERE KOMMER I BARNEHAGEN! Det gjelder fremdelses, selv om vi er på grønt nivå.
 • Alle barn og VOKSNE må være hjemme med nyoppståtte forkjølelesessymptomer! Vi ringer også om det skjer her i barnehagen. Vi kan også ringe om vi lurer på formen i løpet av dagen og rådfører oss sammen med dere foreldre. Husk også å ta kontakt med coronatelefonen for evt testing, for det har oppstått smitte med ukjent smitteveg i Løten. Voksne som leverer og henter i barnehagen MÅ være friske! OmBarnehagen har egen beredskap om det oppstår smitte i barnehagen. Noe vi blir kontakta av smittesporingsteamet i området.
  Alle barnehagebarn skal ha første testen sin på teststasjonen, og ikke ta selvtest! Der vil de foresatte få veiledning om videre testing og oppfølging, derfra.
  Det har kommet med en oppfordring fra kommuneoverlege Yvonne Hagerup om at vi nå må dra rett hjem og ikke mingle på vegen. For å hindre videre villsmitte
]]>
<![CDATA[August er over og vi tar fatt på en ny måned]]>Thu, 02 Sep 2021 08:52:45 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/august-er-over-og-vi-tar-fatt-pa-en-ny-manedFor en herlig gjeng og for en flott innkjøring vi har hatt disse ukene. Nye bestevenn vennskap har blitt opprettet og alle har funnet sin plass på avdelingen. Vi har hatt noen tårer og vi grått. Men det har sklidd fort over når en trygg hånd eller ett ekstra fang har blitt tilbudt av oss voksne. Og det har vært mest tårer akkurat i det vi sier "hadet" til mamma eller pappa. 
Vi har øvd masse på å stå i kø, men det er jo så kjeeeeedlig!! Disse ungene er skapt for full fart og action, så det er mye artigere å løpe rundt.
Vi har tatt i mot nye griser og kyllinger og det er selvsagt stor stas når kyllingene endelig har blitt store nok til å trippe ute i hønsegården. Om noen har lyst er det lov til å ta med seg gammelt brød eller matrester for å gi til grisene våre. 
Vi har sett oss rundt i nærområdet vårt for å bli kjent! Og det ble konstantert at vi nå faktisk var i Skogbygda! Vi var jo på ett nytt sted og de synes vi gikk langt. Vi gikk ikke lengre enn til skogtappen ved Høgholen, men det ble en forandring fra de vanlige turplassene våre innover almenninga.
Stian har fiksa oss nye lekeapparater. Det var skikkelig stas! Og de blir flittig brukt i den tida vi er på lekeplassen. Og veldig stas at lekeplassen også har blitt utvida. 
Kjøkkenhagen vår har bydd på mange gode grønnsaker som vi har kokt suppe på. Og vi lagde blomkålsuppe med sprøstekt grønnkålchips og bacon fra fjorårets griser. 

Vi gleder oss til å se hva september kan by oss!

Ann-Kristin, Stian, Ilva, Jeanette, Hanne S og Iren
]]>
<![CDATA[Månedsplan for august og september]]>Wed, 18 Aug 2021 11:58:24 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/manedsplan-for-august-og-septemberVelkommen så mye til nytt barnehageår, velkommen til nye barn, barn som har skifta avdelinger og ikke minst barn som allerede har ett års erfaring som Bjørnunge. Nytt av året er også at samtlige voksne byttes ut på avdelingen. Men vi kjenner barna godt og lover å passe godt på dem!  Vi har også tidligere jobbet sammen på ulike team, slik at vi også kjenner hverandre.
Vi har klubbdager for alle på tirsdager.  Det vil da si at vi deler inn grupper etter alderstrinn.. I år har 4 av 4åringene, født 2017, fått sitt tilholdssted sammen med skolestarterne i Tiurgruppa. Dette gjør at Markus holder egen klubbdag for barna født 2016.  Hege og Heidi har ansvaret for barn født 2017. Iren, Ann-Kristin og Stian har ansvar for barn født 2018. Dette gleder vi oss veldig til og er her muligheten til å dele i ytterligere grupper og har derfor mulighet til å se barnet og legge til rette for interessante økter.
Det er fortsatt viktig å vaske hender når dere kommer til barnehagen. Vær så snill og følg barnet inn for håndvask før dere følger barnet til lekeplassen. Og dere må være snille å holde barnet hjemme ved nyoppståtte forkjølelsessymtomer, vi vet dette er vanskelig å vurdere.
Vi har fra dette året bestemt at dere har med lunsj i tursekk mandag, tirsdag og onsdag. Torsdag og fredag serveres lunsj i barnehagen. I tillegg kan dere ha med medbrakt frokost som kan spises før kl08, om barnet ikke har spist hjemme. Frokosten spises i det gule sommerhuset eller på lekeplassen, frem til dere får ny beskjed. Barnehagen serverer varm mat hver dag ca kl13.45.
Åpningstid for dette barnehageåret er kl06.45-16.45
Vi er en del voksne som stikker innom Gamlestua og Bjørnungene. Grunnbemanningen er Stian, Ann-Kristin , Heidi, Hanne S og Iren frem til Marius Holt kommer tilbake fra permisjon i oktober. Men innimellom har vi behov for vikarer og  da kan du se Herman, Ilva og Jeanette som er faste, stabile og kjente vikarer i barnehagen.
Er det noen spørsmål, ta kontakt med en av oss. Vi gleder oss til å ta fatt på nytt barnehageår!
 
Heidi, Ann-Kristin, Stian, Hanne S og Iren
august_september.pdf
File Size: 172 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[JUNI HOS BJØRNUNGENE]]>Tue, 29 Jun 2021 19:56:15 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/juni-hos-bjrnungeneHer ligger litt bilder fra hva vi har gjort i juni. En innholdsrik måned – utrolig hvor mye som kan skje når vi «tar det litt som det kommer». Vi lager minner sammen og tar for oss det som interesser oss der og da.

Vi hadde en fin tur til Mattisrud, alltid like hyggelig med en sommertur dit. Vi blir tatt veldig godt imot og barna synes det er veldig stas.

Det er også mye dyreliv i Livensveen. Vi har fått to lamunger som er veldig glad i mat og kos. Hønene har vi fulgt opp fra de var kyllinger. Vi har tatt flere turer og tittet i fuglekassene rundt omkring – der har det gått i fra egg til små fugleunger. Noen er snart flyve klare og noen er nyklekt. Vi har også sett en annen side av dyrelivet – når noen er dø. Vi lærer om at noen dyr kan bli syke og kan dø. Men det er også sånn at noen dyr lever av å spise andre dyr. Sånn som katten – som tok både ekorn og mus. Mye spørsmål rundt dette og vi snakker og reflekterer.

Vi har fått til noen turer. Noe i skogen rundt oss hvor vi har sett til turplassene våre. Vi har også tatt en tur på Klevfoss og Løtenhallen. Vi har syklet litt, lært litt om trafikkregler (selv om det er lite skilt og trafikklys hos oss) og vi fikk besøk av «Naffen».

Vi har vært kreative, noen har lagd insekter. Marihøne, veps og edderkopper ble noe av det. Regnbuen har vi også malt – vi har snakket om mangfold. På alle ulike måter, men alle er like mye verdt! Tenk hvor mye vi kan lære av hverandre... 

 
Da er det faktisk sånn at vi nærmer oss slutten av barnehageåret 2020/2021. Tusen takk for alle de fine minnene vi har fått med barna deres! Virkelig noen herlige «Bjørnunger» som vi har blitt veldig glad i! Heldigvis så sees vi alle på tunet til høsten også, selv om noen små og store skifter avdelinger. 

ØNSKER DERE ALLE EN RIKTIG GOD SOMMER! 

STOR SOMMERKLEM FRA PERSONALET PÅ GAMLESTUA 
]]>
<![CDATA[SOMMER!]]>Fri, 04 Jun 2021 10:46:45 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/sommerVedlagt ligger plan og informasjon om hva som skjer hos oss i juni. 
juni_plan.pdf
File Size: 165 kb
File Type: pdf
Download File

junibrev.pdf
File Size: 193 kb
File Type: pdf
Download File

]]>