<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Ekornbarn]]>Thu, 28 Sep 2023 19:20:10 +0200Weebly<![CDATA[September hos Ekornbarna]]>Mon, 04 Sep 2023 12:06:10 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/september-hos-ekornbarnaVi er godt i gang hos Ekornbarna, og det har vært en fin oppstart i august.
 
Vi har begynt å bli bedre kjent med hverandre som avdeling, og skal jobbe videre med å bli enda bedre kjent med hverandre, nye rutiner og nærmiljøet  vårt i løpet av høsten. Det gleder vi oss til! 

Vi starter opp med grupper denne måneden, og deler Ekornbarna inn i 3 grupper som skal utforske, bedrive aktiviteter på formiddagen før lunsj. Vi skal også bli bedre kjente med vennene våre hos Bjørnungene, og er sammen med dem på tirsdager. 

Denne måneden kommer endelig grisene til gårds, og vi skal bli kompis med dem i løpet av tiden som kommer. Det bugner også av bær og grønnsaker rundt oss på bruket, så vi skal bruke tid på plukke og høste, og ikke minst forberede høstens høydepunkt: Livensveens høstfest! 

Ped.leder Iren er delvis sykemeldt de neste ukene, men avdelingen er godt ivaretatt av resten av våre flotte ansatte. Huk tak i oss om dere lurer på noe! 


Månedsplan for september

]]>
<![CDATA[Juni]]>Wed, 07 Jun 2023 20:04:11 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/juniBeklager sen månedplan.... 

Vi er i juni, og den håper vi blir fin, masse sol og masse liv på småbruket. Det har ankommet 2 lamunger i hamninga i tillegg til at det går 9 kalver i den nederste delen av hamninga. Det vokser og gror i kjøkkenhagen og vi må huske på å vanne, om det ikke regner. Vi må luke og ta bort ugress. Vi blir møkkete under neglene og vi snakker om hvor viktig det er å vaske de rene.
Syklene kan gjerne stå i barnehagen og vi sykler opp og ned gutua. Og de mest drevne som er trygge uten støttehjul tar seg en litt lengre tur innover Mosjømarka. Husk hjelm!
HUSK Å SETTE AV 13.JUNI! Da er det sommerfest i barnehagen. Ta med egen mat og drikke til egen familie. Bord og stoler kan også med fordel tas med, da det er begrensa av hvor mye vi har i barnehagen. Åpne VIPPS appen din eller ta med kontanter, for SU skal selge lodd til inntekter til unga i Livensveen. Husk, i vinter sponsa de oss 10 turer til Basishallen på Løten. Ta med besteforeldre, om de vil være med!
I juli samarbeider alle avdelingene frem til nytt barnehageår. Mer informasjon om hvordan vi starter opp igjen 16.august, kommer i løpet av sommeren! Husk at vi har planleggingsdager 14 og 15.august!
 
Nyt sommeren og ferie, da den tid kommer!
Takk for at vi har fått tatt del av barndommen til barna deres dette barnehageåret!
Stian, Ann-Kristin, Hanne S, Marius, Markus S og Iren
juni23gs.pdf
File Size: 54 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[May 06th, 2023]]>Sat, 06 May 2023 09:10:24 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/may-06th-2023Planen for mai er spikret, men endringer kan komme på kort varsel. Viktige beskjeder blir hengt som ett oppslag på tavla eller på ytterdøra. Ta gjerne en titt innom i løpet av dagen, det kan være det er beskjeder og skiftposer på plassene.
«Kunst, kultur og kreativitet» «I arbeidet med fagområdet skal personalet stimulere barnas nysgjerrighet, utvide dere forståelse og bidra til undring, undersøkelser, utprøvinger og eksperimentering». (rammeplanen s. 51) I den forbindelse å skal vi lage litt 17.mai pynt som vi kan pynte med i barnehagen og vi skal også lage ulik kunst av det vi finner rundt oss i naturen. Vi kan også male ute i skogen eller vi kan bruke naturen inn i våre prosjekt på gården.

Fra nytt barnehageår blir det Tiurbarn og Bjørnunger i Gamlestua. Og nede i Nystua blir det 3 av 4åringene sammen med neste års 3 åringer og vil bli værende Ekornbarn. Vi begynner så smått med overganger og snakker om hva som skal skje. Vi bruker fredagene fremover til samarbeid med de nye gruppene. Dette for å skape og lukte på den «nye» gruppe følelsen

HUSK DUGNAD FOR FORELDRE 11.MAI KL.18-20

Det kommer tilbud om foreldresamtaler i slutten av måneden. Alle skal ha 1 samtale i løpet av barnehageåret og de aller fleste av dere hadde en samtale i høst. Alltid like hyggelig med slike samtaler. Følg med på oppslagstavlene i gangen for mer informasjon.

Fra uke 22 kan dere ha med sykler og hjelm. Tiur gruppa har fra uka før. Og vi håper at dere respekterer at de har med seg først og får sin EGEN uke, slik at vi kan følge på uka etter. Så om dere ser at det er sykler her i uke 21 og barna deres gjerne vil ha med seg denne uka, så vent ei lita uke til! Vi håper å se sykler på to hjul, tre hjul  og støttehjul. Men synes du sykkel er litt skummelt, har du kanskje en sparkesykkel. Alle som sykler MÅ ha hjelm!

 

Vi håper på mange fine mai dager
 
Marius, Ann-Kristin, Hanne S, Stian, Herman og Iren
mai_hos_bjornungene.pdf
File Size: 229 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[April]]>Mon, 10 Apr 2023 09:41:27 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/april2962934​Vi har kommet frem til en vårmåned hvor fagområdet «Natur, miljø og teknikk» gjenspeiler seg i uteleken og det at det våres i naturen rundt oss. Utelekene vår består av mye vann. Vi er anleggsarbeidere alle sammen og undrer oss over hvordan vann ikke blir værende akkurat i den demningen av sand som vi bygde, eller hvordan vannet selv lager seg sine egne veger. Vi får også erfare hvordan våte klær har innvirkning på oss, blir vi kalde. Eller har vårsola kommet så godt frem at vi kan begynne å kle av oss noen tjukke klær. Vi høster erfaringer med kulde og varme, bløtt og tørt og ikke minst erfaring på hvordan vi skal sette ord på hva vi føler. Husk å fylle opp med tørre klær på plassene og ta med bløte klær hjem til tørk.
Hvilke endringer skjer i skogen nå? Hva heter de ulike vårblomstene som titter fram? Vi skal også klargjøre fuglekassene slik at de er klar for nye fuglereder og egg som kan klekkes der. Kanskje vi lager noen flere fuglekasser. Og vi skal klargjøre mer på småbruket vårt, til dyra våre og grønnsakshagen. «Barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider». (.s 52 rammeplanen) «Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring». (s.52 rammeplanen) Forhåpentligvis så skal rugemaskinen opp å gå igjen. Da blir det spennende følge med utviklingen og se hvor mange kyllinger som vil titte frem etter hvert. Vi skal også klargjøre flere av turplassene slik at vi kan bruke de mer framover.
Frokosten og hverdagen vår starter nå med frokost(kl06.45-08.00) i Sommerhuset og vi ønsker at barna er kledd etter vær og føre til å gå direkte ut i lek på lekeplassen. Det er ikke dermed sagt at vi ikke er inne, for enkelte grupper og perioder i løpet av dagen går vi inn i Gamlestua eller andre inneområder som vi har i barnehagen.
Vi ønsker dere alle en fin vår også håper vi at all sjukdom ble lagt igjen i vinter.
 
Ann-Kristin, Stian, Marius, Hanne S og Iren
aprilgs23.pdf
File Size: 156 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Mars]]>Mon, 06 Mar 2023 12:08:05 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/mars​Rammeplanen for barnehagen sier dette rundt teamet: «Kunst, kultur og kreativitet -Opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid. I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon. Barna skal støttes i å være aktive og skape egne kunstneriske og kulturelle uttrykk. Barnehagen skal legge til rette for samhørighet og kreativitet ved å bidra til at barna får være sammen om å oppleve og skape kunstneriske og kulturelle uttrykk.»  Vi ønsker å male på egg og skape gode påsketradisjoner rundt dette. Om det kommer maling på klærne skal all maling barnehagen har, kunne vaskes fra klær uten å sette merker. Mulig vi også boltrer oss videre som kunstnere og kanskje kommer det flere kunstverk å pynte opp med til påske.
Rammeplanen sier videre rundt temaet «kropp, bevegelse, mat og helse - Vaner og handlingsmønstre tar form allerede fra tidlig alder. Gode vaner som tilegnes i barnehagealder, kan vare livet ut. Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse. Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger. Barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med kroppen sin og utvikler bevissthet om egne og andres grenser»
Gjennom arbeid med dette fagområdet, skal barna få mulighet til å sanse, oppleve, leke, lære og skape med kroppen som utgangspunkt. Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse. Vi skal lage lapskaus på bål for hele barnehagen og være med på hele prosessen fra å kutte opp til å observere koking av maten og tilslutt smake på retten. Vi skal også snakke om gode følelser og vonde følelser og hva disse gjør med oss.
I årsplanen står det at Bjørnungene skal besøke Skogmuseet i Elverum i denne perioden, men museet holder dessverre stengt på grunn av høye driftskostnader på strøm. Så da utsetter vi det til etter påske, uten å fastsette dato for denne turen.
Vi ønsker oss sekker i barnehagen HVER dag i løpet av ei uke. Mandager skal det være tursekk med matpakke, drikkeflaske og kanskje en termos med temperert drikke om været tilsier det. Tirsdager matpakke med drikkeflaske og de andre dagene ønsker vi å ha en sekk tilgjengelig i barnehagen. Mandager er vår faste turdag og det kan være at vi er på turer hvor vi ikke er tilbake i barnehagen før kl14.30. Så hvis dere trenger å hente før det på mandager, si i fra til oss eller vent til vi er tilbake.
Om det er noen som har mange tomme og rene bæreposer hjemme, kan dere ta de med til oss. Vi antar at det blir en tid fremover med mye skift av klær som må hjem til tørking. Husk å fylle opp plassene med nok skift innenfra og ut, sko og votter. Ett pannebånd kan også være en erstatter for lue nå fremover når sola tar tak. Solbriller er også en fin ting å ha liggende i barnehagen nå fremover.
Ønsker dere alle en fin påskeferie!
 
 
Marius, Ann-Kristin, HanneS, Sanna, Stian og Iren
 
mars_i_gamlestua.pdf
File Size: 295 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[FEBRUAR]]>Fri, 03 Feb 2023 13:55:31 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/februar8865076
  • VI OPPLEVER AT FLERE BARN HAR MED SEG VARMT DRIKKE BÅDE MANDAG OG TIRSDAG. VI OPPFORDRER DERE TIL Å SENDE MED VARM SAFT/KAKAO TIL EN AV DAGENE, ALLER HELST TURDAGEN PÅ MANDAG. HUSK OGSÅ Å SMØRE SUNNE MATPAKKER. FYLL MATPAKKA OPP MED BRØDSKIVER MED VARIERT PÅLEGG OG FRUKT I STEDET FOR EI LITA BRØDSKIVE, KJEKS, KAKER OG ANDRE SØTSAKER
  • 17.februar er det duket for karneval i bhg. Vær kreative og bruk noe dere har hjemme! Trenger ikke å gå i innkjøp av noe nytt! Temaet er valgfritt, men vi lar våpen og andre skarpe gjenstander blir hjemme. Og vi minner om at ting som blir med i barnehagen kan bli ødelagt.
Ute er det masse snø og vi boltrer oss i dens unike muligheter. Sparkturer, skiturer, skøyter og aking! Vi ønsker at barna skal bli glade i å være ute i all slags vær og sette pris på de ulike årstidene.
Vi er så heldige som har fått lånt basishallen i Løten hallen nå i februar og frem til uke 12, og her er det en fin måte å bli bedre kjent med kroppen sin på. Vi snakker om hvem som eier kroppen vår, og hva vi har lov til å gjøre med andres kropper. Vi kjenner på hjertet og pulsen. Hva skjer med pulsen vår når vi løper? Hva hvis vi går sakte eller kanskje sover? Hva skjer når vi spiser eller kanskje ikke spiser? Hvordan kan vi best ta vare på kroppen vår?
Vi satser på at vinteren gir oss mulighet til å reise til Budor, vi setter ikke opp noen fast dato på akkurat denne turen. Her kan det komme beskjed på kort varsel og vi ser ann vær og føre forhold. Håper på forståelse for dette!
I uke 8 arrangerer vi Livensveen vinterleker. Uke kan endres etter vær og forhold. Vi skal ake, gå på skøyter, leke og tulle.
«Kropp, bevegelse, mat og helse» «Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse» Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger» (rammeplan s.49)
Gjennom dette fagområdet ser vi at aktivitetene i denne perioden lett gjennomføre. Vi skal snakke om følelser og vi skal snakke om hvordan vi snakker til hverandre og inkluderer hverandre i leken og aktiviteten.
Vi gleder oss til å fordype oss i februar! La oss kjenne på vårsola!
 
Marius, Ann-Kristin, HanneS, Sanna, Stian og Irenfeb_gs23.pdf
File Size: 155 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Januar]]>Mon, 02 Jan 2023 14:19:43 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/januar6296656Da har vi kommet oss til 2023 og vi ser fremover mot en ski-, ake og snøsesong i barnehagen. Noen ganger kan vi hive oss på spontane turer, som ett besøk på Rokosjøen eller opp til Budor. Noen ganger alene, noen ganger i samarbeid med andre avdelinger.
Årsplanen vår sier at vi nå skal jobbe med Rammeplanens fagområde «Antall rom og form» og rammeplanen sier følgende om dette emnet: «Barnehagen skal synliggjøre sammenhenger og legge til rette for at barna kan utforske og oppdage matematikk i daglivet, i teknologi, natur, kunst og kultur og ved selv å være kreative og skapende. Arbeidet med fagområdet skal stimulere barnas undring, nysgjerrighet og motivasjon for problemløsning» (Rammeplanen s. 53)  Dette vil si at vi teller og ser på mattematiske former som sirkel, rektangel, kvadrat og trekanter. Vi skal synge tellesanger og ellinger med tall og tallrekker.
Vi skal også passe på at fuglene våre ute får mat og stell. Og de aller fleste har lagd seg en «mamma dompapp» eller «pappa dompapp» i garn som henger inne på avdelingen. Her lærer vi at det er forskjeller på huer og hanner og vi ser etter forskjellene. Vi hører på lydene til dompappene, men slike fulgelyder er vanskelig å lære seg!
Vi håper på at kuldegradene kryper nedover igjen og vi ønsker å lage is og snøskulpturer. Vi håper på kram snø for å lage snølykter og snømenn i ulike fasonger.
 
MINNER OM PLANLEGGINGSDAG FREDAG 3.FEBRUAR! DA HAR ALLE BARNEHAGENE I LØTEN KURS.
 
Marius, Hanne S, Ann-Kristin, Stian, Sanna, Hege og Iren
jangsmndplan.pdf
File Size: 170 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[DESEMBER]]>Wed, 30 Nov 2022 12:02:17 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/desember​Vi fortsetter med litt julehemmeligheter i desember også slik at vi får ferdigstilt det vi har begynt på, og slik at alle barna får med seg sine julehemmeligheter hjem til jul.
I desember vil også «Kunst, kultur og kreativitet» og «Etikk, religion og filosofi» være de fagområdene vi jobber mest med. Vi er kreative med julehemmeligheter og vi snakker med barna om adventstiden og julen. Vi ønsker å være med på gi barna den gode følelsen som er knyttet til desember. Vi lar barna bli kjent med ulike tradisjoner som luciafeiring, julemarked og selvfølgelig nissefest med nissebesøk. Julestemningen er noe vi merker med sansene våre, og vi vil lage stemninger hvor vi kan kjenne på roen gjennom bruk av lys og musikk. I tillegg til all julekosen innendørs vil vi også kose oss masse ute i barnehagen, blant annet med aking i den flotte akebakken vår.
Den 13. desember er det Lucia feiring i barnehagen. Bjørnunger og Tiurer skal gå i Lucia tog og vi trenger hviteklær utenpå ytterklær. Ta gjerne med dette i god tid. Denne dagen skal det også være julemarked i barnehagen, og her vil det bli solgt ulike produkter som avdelingene i barnehagen har vært med på å lage. Husk kontanter og at det er barn som sitter i kassa!
Vi vil ønske dere alle sammen en riktig god jul og ett godt nytt år!
Hilsen Ann-Kristin, Sanna, Marius, Stian, Heidi og Iren 
desembergs.pdf
File Size: 397 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[November]]>Mon, 31 Oct 2022 13:03:10 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/november​I november må vi snakke om de ulike værendringene i naturen. Kanskje lærer vi oss hva værmelding, termometer, regnmåler og minusgrader betyr? Vi lager oss en værkalender og funderer over de ulike værtypene. «Hvilken dag er det i dag?? Hvilken dag er det i dag? Er det mandag…?» Rammeplanen for barnehager sier :  «Gjennom arbeid med fagområdet skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse og et mangfold av kommunikasjonsformer. I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekter gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster fra samtid og fortid. Barnehagen skal bidra til at barn leker med språk, symboler og tekst og stimulere til språklig nysgjerrighet, bevissthet og utvikling. I barnehagen skal barna få mulighet til å erfare ulike formidlingsmåter av tekster og fortellinger, som kilde til estetiske opplevelser, kunnskap, refleksjon og møter med språk og kultur.» Kanskje vi leser bøker på engelsk og underes litt over det.

Det henger liste til utviklingssamtaler i gangen. Ta en titt og skriv dere opp dersom dere ønsker en samtale nå. Alle skal ha en samtale i løpet av barnehageåret og de av dere som ikke skriver dere opp nå, må sette dere opp til våren.

Det er mye rart av klær på plassene til barna om dagen! La sommertøy være igjen hjemme og fyll opp med ullundertøy, strikkeklær, fleece, ekstra lue, buff, 3-4 par med votter, ullsokker (gjerne også strikkesokker) og skoskift. Husk klær etter vær! Spør oss om noe er uklart!

I løpet av måneden tar vi også adjø med Grise og Nøffe som kommer tilbake som mat til oss. Vi under oss rundt det.

Det nærmer seg jul og vi ønsker at alle barn har med seg ett tomt og rent syltetøyglass uten etikett, for vi skal lage julehemmeligheter 😊Vi skal bake og pynte pepperkaker og tar med oss gode og gamle baketradisjoner inn i mot jul.  Barnehagen har bakeforkler og dere trenger ikke å tenke mer på dette😉 Vi ber dere sette av tirsdag 13.desember til Luciafeiring og julemarked. Dette arrangementet er på ettermiddagen og nærmere informasjon kommer.
MINNER OGSÅ OM AT BARNEHAGEN ER STENGT FREDAG 26.NOVEMBER, DET ER DA PLANLEGGINGSDAG FOR BARNEHAGENSPERSONALET 😊
 
Nina har sin siste arbeidsdag hos oss fredag 18.november og ønsker henne lykke til med nye utfordringer! Samtidig ønsker vi Marius velkommen tilbake  fra mandag 21.november
 
Nina, Ann-Kristin, Stian, Sanna og Iren
november.pdf
File Size: 257 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September 29th, 2022]]>Thu, 29 Sep 2022 09:28:30 GMThttp://livensveen.no/ekornbarn/september-29th-2022​Hei alle sammen – og takk for september
 
Nå går vi over i Oktober og høsten har virkelig meldt sin ankomst. September har gitt oss noe deilige varme dager, og noen kalde dager med ruskevær. Vi har vært mye på tur. Både sammen og i gruppene våre. Ungene stortrives på tur – både de i nærområdet og de litt lenger unna. Vi har vært så heldige å både plukket blåbær, tyttebær og bringebær. Vi har sagd på store stokker, og øvd litt på å kløve ved. Vi har klatret, krabbet og utforsket alle steiner, trær og busker og brukt de lekeapparatene som er blitt bygd i skogen. Vi har sett både sau, ekorn og ugle. Og jammen har ikke Stian kommet «hjem» med litt fangst fra jakta også. Tiurfot er en overraskende morsom leke for de små.
Månedens store happening var nok at Bjørnis og Stian kom med brannbilen til barnehagen. For enda snakkes det om og vi synger Bjørnis-sanger på repeat. God lærdom for store og små, og en liten oppfriskning på hva vi skal gjøre når det brenner.
Alt dette tar vi med oss når vi går over i Oktober. Og vi gleder oss. Det første vi ser frem til er høstfest. Da vi i September har produsert ulike varer som vi vil vise til dere. DATO: 6.Oktober 15.30-16.45.
I Rammeplanen for barnehagen står det at barnehage skal bidra til at barna bruker språk til å skape relasjoner, delta i lek og som redskap til å løse konflikter. Når man vet at språket er så viktig for relasjoner og lek, må vi gi barna det beste utgangspunktet her i barnehagen. Derfor skal vi rette fokuset enda mer på språk denne måneden ved å lese, synge, snakke sammen i grupper, reflektere over hvordan vi vil være mot hverandre og hva man ser på som en god venn. På denne måten gir vi barna bedre forutsetninger for å lykkes i møte med ulike situasjoner i løpet av dagen. Videre står det også i Rammeplanen at barnehagen skal bidra til at barna utforsker og gjør seg erfaringer med ulike skriftspråkuttrykk, som lekeskrift, tegning og bokstaver, gjennom lese - og skriveaktiviteter. Vi skal derfor lese mer bøker, høre mer bøker, leke med ord gjennom rim og regler. Og vi skal se litt nærmere på alfabetet og bli kjent med bokstaven vår.
Sånn videre har vi bare lyst til å gi en vennlig påminnelse om å ha alt av klær og utstyr til en hver tid. Spør hvis dere lurer på noe.
Takk for en fin september med det kjæreste dere har – vi er heldige!
Ann-Kristin, Stian, Sanna, Iren og Nina
mndsplanokt.pdf
File Size: 430 kb
File Type: pdf
Download File

]]>