<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Bjørnunger]]>Mon, 13 Jun 2022 00:19:51 +0200Weebly<![CDATA[juni og vårens siste månedsplan]]>Mon, 06 Jun 2022 08:51:34 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/juni-og-varens-siste-manedsplanDet er sommer og ferietid for små og store. Noen har kortere og lengre ferieperioder i denne tiden. 
Fredag 10.juni skal vi ha sommerfugl fest! Vi skal feire at lille larven blir en sommerfugl. Kanskje vi finner sommerfugler og larver i nærområdet vårt også. 
Husk å sette av onsdag 15.juni til sommeravslutning i barnehagen. Invitasjon kommer!
juni22.pdf
File Size: 90 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[April Mai]]>Mon, 18 Apr 2022 07:26:39 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/april-maiPeriodeplanen for April/Mai er nå klar. 
periode_april_mai.pdf
File Size: 249 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Periodeplan frem til påske]]>Wed, 09 Mar 2022 09:34:21 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/periodeplan-frem-til-paske​Allerede fredag 11.mars er det Bamses fødselsdag! Og vi viser til utsendt SMS, hvor vi oppfordrer til å kle seg i temaet Hakkebakkeskogen. Tenk gjenbruk og det dere har hjemme, skal ikke være slik at dere skal kjøpe noe eller føle på noe kjøpepress. Være kreative og fin noe hjemme. Vi ønsker også at barna har meg seg en bamse hjemmefra denne dagen som kan være med oss på bursdagsfeiringen. Husk navn!!!
Nå har vi levd i ett samfunn med strenge restriksjoner i noen år og vi tar full sats og inviterer til påskefrokost slik vi gjennomførte før pandemien. Dermed ønsker vi velkommen til påskefrokost i barnehagen siste fredag før påske, 8.april. Alle tar med seg ett pålegg til felles bord og vi serverer rundstykker, knekkebrød, melk, juice, kaffe og te (ta også med egnet termokopp til varmt drikke)
I denne perioden skal vi legge vekt på kapitlene «Kunst, kultur og kreativitet» samt «Kropp, bevegelse, mat og helse» fra Rammeplanen. Vi har funnet frem nye formingsaktiviteter som er lett tilgjengelige, deriblant småperler som også er en fin aktivitet for finmotorikken. Her har den store hitten vært å lage snurrebasser. Vi skal også male litt frem til påske og så litt karse. Vi har ett ønske om at dere tar med dere 2-3 ferdig utblåste egg i egnet beholder til barnehagen. Vi skal kose oss med påskeaktiviteter. Når det gjelder det andre temaet skal vi snakke om sunne og usunne matretter. Hanne lager masse mat med god variasjon på matrettene og vi oppfordrer barna til å smake på maten før de uttrykker at de ikke liker. Vi har varierende resultat på akkurat dette, men vi ser en progresjon.
Årsplanen skriver om at vi nå i denne perioden skal reise på Skogmuseet på besøk. Skogmuseet har vanligvis gode opplegg lagt til rette for barnehagebarn. Vi følger med på deres plan og kommer tilbake til når vi reiser til Elverum. Om vi ikke finner ett egnet program, drar vi på tur på egenhånd for å se på området, inne og ute.
Som dere har sett har vi Malin i praksis hos oss. Hun skal være på avdelingen vår på tirsdager og torsdager i en periode og hun kommer godt overens med alle barna. Ta godt i mot henne!
Vi ønsker dere alle en frisk og fin vår. Vi håper vi får kosa oss masse i vårsola. Husk å sende med solbriller og solkrem
Marius, Ann-Kristin, Stian, Malin, Ilva og Iren
mars_paske.pdf
File Size: 461 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[March 07th, 2022]]>Mon, 07 Mar 2022 13:25:26 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/march-07th-2022
Her er ett lite knippe med bilder fra den siste tiden. Planen kommer i løpet av uke 10 og minner om utsendt SMS angående Bamses fødselsdag på fredag! Velkommen!!!

Marius, Ann-Kristin, Stian, Ilva og Iren
]]>
<![CDATA[FEBRUAR]]>Wed, 02 Feb 2022 12:44:48 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/februar5223475​KROPP, BEVEGELSE, MAT OG HELSE er ett tema vi skal være innom som tema i Rammeplanen. Rammeplanen sier: «Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk psykisk helse». «Barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetinger» «Barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med kroppen sin og utvikler bevissthet om egne og andres grenser» dette er temaer vi skal innom i denne perioden. Da skal vi se nærmere på hvordan kroppen fungerer. Hvordan ser vi ut innvending, hva er smaksløker? Hvorfor fungerer kroppen med nok mat? Og hva skjer med kroppen om vi spiser for lite mat? Hvem bestemmer over din kropp? Hva har vi lov til å gjøre med andres kropp? Mange spørsmål vi kan undre oss om.
Med Livensveens olympiske leker ønsker vi at barna skal oppleve mestring i vinteraktiviter. Det er selvfølgelig vær og føre som bestemmer hva vi får gjort de ulike dagene. Vi vil avslutte med en egen premieseremoni for tiurene den 18.februar. Da vil de få et diplom eventuelt en annen premie får vel gjennomført OL Livensveen. Planen er også å servere hamburger stekt på ute på grill denne dagen.
Vi har Malin på utplassering i Gamlestua på tirsdager og torsdager. Malin går på Løten Ungdomsskole og skal være her i tidsrommet hu skulle ha vært på skolen.
 
Marius, Ilva, Stian, Ann-Kristin og Iren
februar_22.pdf
File Size: 223 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Januar]]>Mon, 03 Jan 2022 12:48:31 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/januarVelkommen til 2022 og vi starter på gult nivå, igjen. I første omgang frem til 14.januar. Det vil si at vi kan være sammen med samarbeidende kohort, Tiurgruppa. Innetiden tilstreber vi så langt det lar seg gjøre at vi er kun en avdeling, men vi må enkelte tider som tidlig morgen eller ettermiddag samles for at åpningstid kan opprettholdes. Utetiden kan vi være sammen med Tiura
Vi skal ha ekstra fokus på «Antall, rom og form» denne måneden. Rammeplanen sier at «Fagområdet handler om å oppdage, utforske og skape strukturer og hjelper barna til å forstå sammenhenger i naturen, samfunnet og universet». Dette får vi raskt implementert i vår aktivitet inne og ute.
Barna skal igjennom hverdagslige aktiviteter bli kjent med ulike begreper som stor/liten, tung/lett, lang/kort og enkle telle og tallbegreper. De skal presenteres for ulike former som sirkler, kvadrater, rektangler og trekanter. Vi bruker dette i hverdagssituasjoner som måltider, garderobe og stelle situasjoner. Vi ønsker at barna skal bli mer oppmerksomme på tall og telling,, former og farger. De voksne skal bruke konktreter som figurer og bilder gjennom regler og enkle fortellinger i Hakkebakkeskogen og Geitekillingen.
Vi håper vi ser mer til sola og at vi får gode vinterdager ute. På kort varsel kan vi pakke sekken og dra på turer til Rokosjøen, Mosjøen og Budor.

Velkommen til 2022!

Marius, Ann-Kristin, Stian, Heidi og Iren
januar22.pdf
File Size: 104 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[DESEMBER og den store ventetida]]>Wed, 01 Dec 2021 09:55:27 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/desember-og-den-store-ventetidaNå har vi kommet til desember og dette blir en måned fylt med masse god stemning og mye kos. Vi skal ha adventsamling hver dag hvor vi skal tenne adventslysene våre og snakke litt rundt dette. Vi har også laget oss en pepperkakekalender som henger inne på avdelingen. Vi skal hver dag trekke ut et barn som får med seg sin pepperkake hjem. Vi fortsetter med litt julehemmeligheter i desember også slik at vi får ferdigstilt det vi har begynt på, og slik at alle barna får med seg sine julehemmeligheter hjem til jul.
I desember vil også «Kunst, kultur og kreativitet» og «Etikk, religion og filosofi» være de fagområdene vi jobber mest med. Vi er kreative med julehemmeligheter og vi snakker med barna om adventstiden og julen. Vi ønsker å være med på gi barna den gode følelsen som er knyttet til desember. Vi lar barna bli kjent med ulike tradisjoner som luciafeiring, julemarked og selvfølgelig nissefest med nissebesøk. Julestemningen er noe vi merker med sansene våre, og vi vil lage stemninger hvor vi kan kjenne på roen gjennom bruk av lys og musikk. I tillegg til all julekosen innendørs vil vi også kose oss masse ute i barnehagen, blant annet med aking i den flotte akebakken vår.
Den 13. desember er det Lucia feiring i barnehagen. Bjørnunger og Tiurer skal gå i Lucia tog og vi trenger hviteklær utenpå ytterklær. Ta gjerne med dette i god tid. Denne dagen skal det også være julemarked i barnehagen, og her vil det bli solgt ulike produkter som avdelingene i barnehagen har vært med på å lage. Husk kontanter og at det er barn som sitter i kassa!
Vi vil ønske dere alle sammen en riktig god jul og ett godt nytt år!

Vi ser at barna trenger mye varme og romslige klær ute i kulda nå! Vennligst fyll opp hyllene, slik at uteopplevelsen for barna blir en hyggelig opplevelse uten for mye kalde kropper, tær og fingre

Hilsen Ann-Kristin, Marius, Stian, Heidi, Jeanette og Iren 

des21.pdf
File Size: 710 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[November alt!]]>Thu, 04 Nov 2021 11:40:01 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/november-altDa har vi kommet oss til November og vi setter snart nesa mot jul og juleverksted. Det går fort i svingene og heng deg på! Beklager sen månedplan, kommer mer detaljer i neste uke!

​HUSK UTVKLINGSSAMTALER! Om det ikke er avtalt noe annet, sitter vi i stua på Gamlestua! Velkommen!
nov21gs.pdf
File Size: 96 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Oktober]]>Wed, 06 Oct 2021 09:33:56 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/oktober6602224​Da har vi kommet oss til oktober og vi har blitt godt kjent med gruppa.
Vi har lest litt i Hakkebakkeskogen boka og føler at vi blir bedre og bedre kjent med dem også! Vi rocker og synger sanger og begynner å kunne sangene!  Dyrene i Hakkebakkeskogen er ei bok vi som kjent skal bli godt kjent med etter hvert! Denne boka vil være med oss som en rød tråd gjennom hele året. Og forhåpentlig vis finner vi på noe gøy med noen av historiene. Det er også tid for undring og refleksjon når vi snakker om temaene.  Vi skal bli godt kjent med alle dyrene og vi skal synge, gjøre morsomme aktiviteter og formingsaktiviteter som har med dette eventyret å gjøre. Vi ønsker at barna skal få medvirke slik at det vil bli mer interessant og de blir mer nysgjerrige på eventyret. «Kommunikasjon, språk og tekst» og "natur, miljø og teknologi" er fagområdene vi skal ha ekstra fokus på denne måneden. Vi skal synge sanger, fortelle rimer og regler. Viktig at leke med ord og være bevisste på at man bruker språket godt i hverdagen.
«Gjennom arbeid med fagområdet skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse og et mangfold av kommunikasjonsformer. I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekt gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster fra samtid og fortid» Rammeplanen
Vi skal også ut i nærområdet vårt for å se om vi finner spor og spor tegn etter noen av de som bor i skogen.  Rammeplanen sier at «Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna opplever og utforsker naturen og naturens mangfold og får gode opplevelser med friluftsliv året rundt» Vi må også legge til rette for at vi har gode turplasser også gjennom vinteren og vi gjør klart til at vi får også gode turopplevelser gjennom den kommende årstida. Her snakker vi om at vi må forberede vinteren akkurat slik som Morten Skogmus har gjort med sin innhøsting av nøtter. Eller er det greit å gjøre slik som Klatremus gjør og bare nyte livet og nyte godt av at andre gjør tingene for han? Her legger vi opp til mye undring og akkurat slik Rammeplanen sier at vi skal gjøre: «Personalet skal legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring Personalet skal også gi barna tid og anledning til å stille spørsmål, reflektere og lage egne forklaringer på problemstillinger, og til å delta i samtaler om det de har erfart og opplevd»

Marius kommer nå endelig tilbake til oss! Fra uke 42 kommer han til å jobbe 100% sammen med Bjørnungene.

22.oktober er det en «big happening» i Livensveen. Da får vi besøk av Brannbamsen Bjørnis. Han har med seg brannbilen og kommer til barnehagen vår! Vi gleder oss enormt til det!

27.oktober har vi blitt forespeila at Løten Kommune setter opp kino for barnehagebarn som ett ledd i feiring av gjenåpning av landet. Vi velger da at 4 åringene reiser, og 3 åringene blir her i barnehagen. Endelig beskjed kommer!!! 


Vil minne på å fylle opp kurver og plasser med varme klær!

Ann-Kristin, Marius, Stian, Heidi og Iren
oktober.pdf
File Size: 322 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[September er straks over...]]>Wed, 29 Sep 2021 07:50:19 GMThttp://livensveen.no/bjoslashrnunger/september-er-straks-overVi har fått gjennomført september og vi har fått en flott bukett med barn som koser seg i barnehagen.
Det er en flott gjeng og vi har funnet plassen vår og vi finner du venner og leker godt sammen.
Dessverre har vi fått litt sjukdom i hus og ber om at dere holder barna hjemme ved nyoppståtte forkjølelsessymptomer.
Vi gjennomfører høstfest torsdag 7.oktober fra kl.15.30. Husk påmelding på avdelingen og kle dere etter været! Arrangementet holdes ute. Her blir det servert grønnsakssuppe og enkle kaker som inneholder ingredienser som vi har høstet inn i løpet av høsten.
Månedsplanen for oktober blir lagt ut på hjemmesida og henges opp i gangen i løpet av uke 40.

​Iren 
]]>