<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Tiurgruppa]]>Sun, 12 Jun 2022 19:58:40 +0200Weebly<![CDATA[Juni- vi vil ha sol og varme!!]]>Thu, 02 Jun 2022 10:40:45 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/juni-vi-vil-ha-sol-og-varmeHei!

Da kommer omsider siste månedsplan for denne tiur-gjengen. Jeg måtte bare få avklart hvordan det ble med svømming før jeg la ut planen. Så løpet av juni så vil dere se på månedsplanen at det vil bli to svømmedager de siste ukene i juni, slik at vi får tatt igjen det vi har mistet i mai.
I juni så skal vi bare kose oss, dra på turer og være i nærområdet og leke og være sammen.
Det er sommeravslutning den 15.juni kl. 16.00-18.00( krysser fingra for godt vær) men det vil komme mer info om dette når det nærmer seg! 
Så se over planen og så håper vi sommervarmen kommer snart slik at barna får gått i shorts og kjoler  i barnehagen!
mndplan_juni_22.pdf
File Size: 194 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Et lite tilbakeblikk på april med noen bilder]]>Fri, 06 May 2022 07:10:27 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/et-lite-tilbakeblikk-pa-april-med-noen-bilderHei!
Vi er godt i gang med mai, men april har også vært en fin måned i Livensveen Gårdsbarnehage. 
I april så var det ekstra spennende med påskeharen og hans besøk i barnehagen. Vi fikk aldri helt sett han, men vi så ulike spor i skogen og så hadde han mistet fjær på bakken som barna plukket med seg og samlet opp. Så han var rundt oss og fulgte med og lusket omkring.
Han hadde lagt igjen ett brev hos tiurene med en halvspist gulrot og en beskjed om at det var et påske-egg i skogen, og det ble en spennende skogstur der  tiurene måtte samarbeide og følge ett kart sammen til det store egget. 
Og det ble funnet til slutt til stor begeistring og tiurene koste seg med innholdet ved superhuken!
Vi har også fått gjennomført en hyggelig påskefrokost sammen med både barn og foreldre, det var veldig hyggelig og masse godt pålegg og rundstykker etc. Takk for oppmøte!
I løpet av april så har tiurene vært nysgjerrige på følge med fuglekasser og fulgt med hva som skjer i skogen og naturen om våren. 
Vi har vært en god del ved superhuken og den innerste turplassen som barna kaller "Hakkebakkeskogen".
Vi merker at barna gjerne finner tilbake til leken de har lekt tidligere og bygger videre på den. Og så er det veldig fint å se at alle har noen å leke med.
Det er også veldig hyggelig å ta en samlingstund i skogen der vi leser bok og synger noen sanger sammen.
I april så fikk tiurene endelig startet opp med svømming på Stange. Tror det var mang spente barn og sikker litt nervøse og tenkt nok hvordan skulle dette gå. 
Men vi voksne som er med er meget imponert hvor gode de er til å forholde seg til det som blir sagt og hvor ivrige de er og engasjerte de er når vi er der. Så det er fin gjeng å dra på tur med!
Legger med noen bilder fra april/mai!
]]>
<![CDATA[Kom mai du skjønne milde..]]>Sun, 01 May 2022 08:25:20 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/kom-mai-du-skjnne-mildeHei!
Da er månedsplan for mai klar og viktig at alle ser over den å merker dere ulike datoer og hva som skal skje i barnehagen løpet av denne måneden. 
Som jeg har nevnt tidligere så er dette et utgangspunkt, men forandringer kan forekomme! 
Vi håper på en fin og solrik mai! 
Ønsker alle også en fin 17.mai når den kommer! Hipp Hipp Hurra!!

Markus 
mndplan_mai_22.pdf
File Size: 223 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Ny månedsplan]]>Thu, 31 Mar 2022 16:31:12 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/ny-manedsplanHei!
Da kommer det ny plan for april, les over å merk dere ulike datoer som jeg har nevnt i skrivet under planen. 
Minner om at det er påskefrokost 8.april. Ta med ett  valgfritt pålegg, bhg stiller med resten. 
Etter påskeferien så starter vi dagene ute igjen:)
Ønsker alle også en riktig god påskeferie så sees vi igjen 19.april.
​Markus
mplan_april_22.pdf
File Size: 234 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbakeblikk fra mars og vi ser fram mot april]]>Mon, 28 Mar 2022 16:06:06 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakeblikk-fra-mars-og-vi-ser-fram-mot-aprilHei alle sammen!
Mars er snart et gammelt kapitel og vi går løst på et nytt kapitel der vi har mye å se fram til i april. 
Mars har vært en innholdsrik måned med mye godt vær og mye variert lek både inne og ute.
Den store begivenheten i mars var vel å feire Bamses fødselsdag, barna var alle kledd ut som en figur fra det fine eventyret "  Dyra i Hakkebakkeskogen". 
Bamsefar syntes det var meget hyggelig å få en så fin feiring med så mange gode venner fra skogen der de bor. Det ble god mat og det var god stemning hele dagen! 
Tiurene har også hatt noen fine turer til budor løpet av mars måned og andre turer i nærområdet.
Vi har fortsatt fokus på fellesskapet og ønsker at alle tiurene kunne leke sammen og selvfølgelig med de andre barna i barnehagen. I slutten av måneden så hadde vi en "Ha-med-dag" der alle kunne ha med seg et kosedyr hver de kunne leke sammen med og vise fram til de andre på gruppa. 
Videre så jobber vi fortsatt mye med "Stopp-regelen", det er viktig å følge den og respektere når andre sier stopp. Vi har fokus på at barna skal klare mest mulig selv i påkledning og at de kan hjelpe hverandre vis noen synes noe er vanskelig. 
Jeg legger med litt bilder fra det vi har drevet med i mars, så ser vi fra til en fin april-måned med enda flere sprell og fanteri;) Minner også om at vi starter dagene ute etter påskeferien, så da må barna være kledd for å være ute fra morgenen av, og husk det er der foreldre som vet hvilke klær som er lurt å ha på seg ut i fra værforhold.
Hege, Ida og Markus

]]>
<![CDATA[Vi er klar for Mars]]>Sun, 27 Feb 2022 18:12:15 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/vi-er-klar-for-marsHei!
Da har jeg fikset månedsplan for mars, se over og les det som er skrevet. 
Vi har hatt en fin og innholdsrik februar med mye skilek, aking og masse lek i snøen både i barnehagen og andre plasser i nærområdet.
Jeg skal fikse en liten plakat som jeg skal henge i gangen fra OL dagene vi hadde i barnehagen, så får dere se litt fra disse fine dagene vi hadde.

mndplan_mars_22.pdf
File Size: 261 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Her kommer ny månedsplan for februar]]>Sun, 30 Jan 2022 10:48:56 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/her-kommer-ny-manedsplan-for-februarHei!
Her kommer det ny plan for februar. Les over!
husk at barna har ski i barnehagen, plutselig drar vi på budor eller en annen plass.
Minner også om at det trengs bare varmdrikke på mandager som er "turdag" så er vann den beste tørstedrikken i tillegg.
uke 6-7 setter vi av til OL Livensveen. Håper på godt vær og masse skiglede og lek i snøen.

mndplan_feb_22.pdf
File Size: 171 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbakeblikk Desember og litt fra Januar..]]>Thu, 13 Jan 2022 09:04:04 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakeblikk-desember-og-litt-fra-januarHei!
Vi er i gang med Januar og den har startet godt med mye skigåing og fortsatt aking på jordet. Men dessverre så har det vært litt preget av sykdom på gruppa. Men slik er det og det er noe man dessverre ikke får gjort noe med. Men husk at deres barn tar covid-test( hjemmetest) før dere sender barna deres tilbake til barnehagen, og den må da være negativ.
Men viktig at man lar barna bli helt friske før de kommer tilbake i barnehagen.  Det er stor forskjell på å være syke hjemme og være på halv batteri i barnehagen. 
Desember måned var preget at mange spente barn og nedtelling til selveste julaften og man lurte på om nissen ville komme i år også. Kommer den ned pipa? kommer den med reinsdyr og slede, eller kommer`n med traktor..mye undring rundt dette.
Tiurene hadde en veldig fin desember med adventsamlinger, der vi tenkte lys og leste opp verset fra Inger Hagerup. Vi sang julesanger og vi leste om "Nils Nisse som mistet rød fargen". Den boken fenget barna veldig og vi hengte opp bilder fra boken på en plakat fra hvert kapittel vi leste. 
Vi hadde også pepperkakehjerte som alle hadde fått pyntet selv og et rødt hjerte vi hang opp på et juletre inne på avdelingen som barna brukte for å telle ned til selveste julaften. 
Dessverre fikk vi ikke gjennomført julemarked, men det ble et godt salg av varer som barna har laget likevel. Så veldig morsomt og godt bidrag fra dere foreldre. Beløpet gikk som donasjon videre til røde kors i Løten.
Vi har lekt i snøen, bygde snøborg, akte på jordet og noen fikk testa skia før juleferien. 
Når vi er inne så er det mye variert rollelek, så er det meget populært å bygge med store plusspluss brikker, dette har vært noe som alle har drevet med. 
Tiurene leker seg fint sammen, og det er egentlig veldig lite konflikter og uenigheter, men vi tar det og finner gode løsninger når de dukker opp.
Ellers så har vi litt fokus på at alle barna skal kle på seg selv og alt fra klær til å ta strikken under skoa, noe som ikke er like lett bestandig, men vi ønsker at barna prøver litt selv før de spør om hjelp.
Januar har det vært stor glede av skisporene vi har fått på jordet, her har barna gått runde på runde på jordet. Så det er veldig fint å se at de vil gå på ski. Ellers så har vi starter så vidt å lese i "Dyra fra Hakkebakkeskogen" igjen. Og det skal vi fortsette med. så begynner vi så smått med å lage litt enkle rekvisitter til Bamses fødselsdag som vi skal feire i mars.

mvh Hege, Ida og Markus
]]>
<![CDATA[Januar månedsplan]]>Mon, 03 Jan 2022 16:38:13 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/januar-manedsplanHei!
Godt nyttår alle sammen!
Da har jeg skrevet plan for januar, det er som sagt et utgangspunkt og forandringer kan forekomme og vi ønsker å være spontane og se mulighetene når de dukker opp. 
Vi starer opp på gult nivå slik vi gjorde før jul, så vi forholder oss til de reglene som tilhører gult nivå. Vi er fortsatt med samarbeidskohort med bjørnungene, men er mest sammen når vi er ute. 
Vi skal være mye ute og dra på ulike turer med og uten bil. Oppfordrer også til at barna har med seg ski i barnehagen, vil sikkert bli noen skispor på jordet etter hvert om værgudene er snille med oss og holder det slik det er nå.
Vi skal også ta opp tråden mer i forhold til "Hakkebakkeskogen" vi skal fortsette å lese eventyret og begynne å lage enkle rekvisitter og pynt som vi skal bruke til selveste "Bamsefars fødselsdag" som er i mars.
Les over månedsplan og så gleder vi oss til å ta fatt på ett nytt år sammen med dere!
Hege, Ida og Markus
mndplan_jan_22.pdf
File Size: 244 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbakeblikk November- og mndplan for Desember]]>Wed, 24 Nov 2021 11:16:13 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakeblikk-november-og-mndplan-for-desemberHei!
Tiurene er godt i gang med å gjøre klart til jul og en hyggelig adventsperiode i vente, der vi skal telle ned til jul sammen.
De siste dagene har det vært pynting av pepperkakehjerter til adventskalender, vi lager julegavehemmeligheter med mer. 
Eller så er det mye variert lek inne for tiden. Fleste av guttene er glad i å bygge lego og leke med det de bygger og finner i de store legokassene vi har i barnehagen. Jentene er mer opptatt av forskjellig rollelek, der er det fullt rollebytte der de har vesker over skuldra, dekker på bordet til familien sin, gå tur med hunden osv. Viser et godt bilde av hvordan de opplever hverdagen sin. Mange fine rollelek øyeblikk.
Interessen for tegning, perling og puslespill har også vært stor, de kan sitte lenge å kose seg med fargelegging og perling. Og da passer det seg å sette på litt lydbok som de sitter å lytter til.
I løpet av november har vi vært på noen turer i mosjømarka med og uten bil. Vi har også laget mer mat ute på bål, da er det flere som er ivrige på å hjelpe til å forberede måltidet og lage bål. 
Det var ekstra stas å dra på juletreorienter med kart i mosjømarka, det var de fleste ivrige på og man fikk kjentskap mer til å orientere seg etter kart og man fant også noen flere fine turområder som man ønsker å dra tilbake til.

Legger med månedsplan for desember  og noen bilder fra måneden som har gått, les over å merk dere at vi starter inne fra med uke 48, så se hva jeg har skrevet i forhold til hvor dere møter opp når dere kommer!
Eller så minner jeg om luciatog og julemarked 13.desember. Håper flest mulig er friske og raske til denne begivenheten. Med dette så ønsker jeg dere en riktig god jul når den tid kommer. 
Bare å ta kontakt om noe er uklart eller om dere lurer på noe.

mvh Hege, Ida og Markus
mndplan_des_21.pdf
File Size: 287 kb
File Type: pdf
Download File

]]>