<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Tiurgruppa]]>Sat, 18 Sep 2021 12:43:57 +0200Weebly<![CDATA[Første høstmåned i gang- September]]>Wed, 01 Sep 2021 10:37:09 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/frste-hstmaned-i-gang-septemberHei hei!
Da er vi i gang med det nye barnehageåret. Og Tiurene har allerede vært på flere turer i skogen og rundt i nærområdet.
Vi ser at de trives godt i skogen og har masse kreativ og morsom lek sammen. Vi har benyttet oss av å være i superhuken en goddel. Det er for å få inn rutiner og vi ser at barna finner tilbake til leken de har lekt er tidligere.
I september så starter vi opp med "Ukas hjelpere", leser dere skrivet som følger med månedsplan så er det forklart hva vi tenker med dette og hva målet er med det.
På tirsdager så vil det være delt opp i aldersvise klubber. Markus skal være med Dinosuar-klubben( skolestarterne) og Hege skal vær med 4års-gjengen med Heidi.
Onsdager vil vi bruke til å dele gruppa i tre små grupper. Der vi vil gjøre ulike aktiviteter, tur i skogen, lage mat, formingsaktivitet, etc. Skrevet litt mer om dette under månedsplan også!
Minner om foreldremøte 9.september kl.18.00-20.00. Velkommen skal dere være!
Er det noe spørsmål er det bare å spørre Hege, Ida eller Markus som er på gruppa.
mnd_sept_tiur_21.pdf
File Size: 324 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen tilbake til ett nytt barnehageår!]]>Sun, 15 Aug 2021 08:51:20 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/velkommen-tilbake-til-ett-nytt-barnehagearHeisann!
Velkommen tilbake etter sommerferie. Håper alle har hatt en fin ferie med familie og venner!
Nå er hverdagen tilbake å den har sin sjarm den også!

I år vil tiurgruppa bestå av seks skolestartere( fem gutter og en jente) og fire barn som er født i 2017( tre jenter og en gutt).
Så vi er seks gutter og fire jenter på tiurgruppen i år!
Det er ei ny jente som starter opp på tiur-gruppa, hun er skolestarter, vi ønsker henne litt ekstra velkommen:)
De to første ukene vil vi bruke tiden godt til å komme i gang og bli kjent med nye rutiner og regler og leke masse sammen!
Vi vil være masse ute og mye på de ulike turområdene i nærområdet i starten. Jeg henger opp en liten plan for de to neste ukene, så kommer det en mer utfyllende plan for september etter hvert.
Barna har fått nye plasser nede på nystua, så der kan dere ordne med klær og utstyr. 
Vi starter opp på "grønt nivå", det betyr at vi ikke er helt tilbake til normalen, vi må fortsatt forholde oss til noen viktige regler. Barna SKAL vaske hendene sine inne på sin avdeling før dere kommer opp til lekeplassen. Fint om barna går inn selv på badet og vasker hendene sine, mens dere foreldre venter i garderoben. Så fint om dere øver på vasking av hender hjemme.
I forhold til sykdom så har vi fortsatt en lav terskel på at dere holder ungene hjemme med nyoppstått snørr, vond hals, hodepine, hosting etc. det som man forbinder med influenser. Vi vil også ringe om vi legger merke til ulike symptomer som kan kommer underveis også!

Er det noen spørsmål så ta kontakt med Markus, Hege eller Ida som skal være med tiurgruppa i år.
Vi gleder oss masse til å komme i gang med gjengen! sees på mandag!

ukeplan_for_tiur_33_og_34.pdf
File Size: 98 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Juni- kommer varmen nå da?!]]>Fri, 28 May 2021 08:36:36 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/juni-kommer-varmen-na-daHei
Da kommer en ny og den siste månedsplanen for tiurene for denne gang, se over!
Vi får se om vi fortsetter på gult eller rødt nivå fra tirsdagen av, men tiurene er jo sammen som en kohort likevel, og det er bra:)
Vi skal arrangere en hyggekveld for tiurene etter stengetid. Da er planen at de er igjen etter stengetid noen timer. Da skal vi lage noe enkel god mat som de selv er med å bestemmer og så skal vi leke og kose oss sammen. Dato og tidspunkt kommer vi tilbake til når vi er tilbake på gult nivå!
17.juni er det satt av til avslutning for tiurene( skolestarterne), hvordan vi gjennomfører dette vil vi komme tilbake til. 
Beklager at ting er litt uvisst, men håper det er forståelse for dette når ting er som det er rundt oss:) 
Men vi er sikker på at dette ordner seg!
Markus

ukeplan_for_tiur_24.pdf
File Size: 124 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_23.pdf
File Size: 125 kb
File Type: pdf
Download File

mndsplan_juni_tiur.pdf
File Size: 178 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbakeblikk April]]>Wed, 05 May 2021 08:12:36 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakeblikk-aprilHei!
I løpet av april så har tiurene vært på flere turer i nærområdet på beina og biltur( Noe som fortsatt er veldig stas). I det jeg setter rompa ned på  bilsete så kommer det ofte spørsmål fra barna, om det er Stian eller jeg som skal kjøre først, for de som kjører først er "tyvene" og den bilen som kommer hakk i hel er da "politiet". Så der har barna dratt inn en parallell i forhold til hvem som kjører først og sist. 
Som dere vet så er jo skogen barnas læringsarena og igjennom leken så får barna lære seg å forholde seg til lekeregler, forholde seg til andre barn, forholde  seg til seg selv og andre spilleregler som er viktig for en  god sosialutvikling. 
Tiurene er utrolig kreative og har en god fantasi når de er i lek i skogen.
Det hogges på felte trær, røtter er kabler, det lages ulike varianter av kaker/supper, de kjører fly og romrakett, det er bare noe av det de leker i skogen.
Det som er så fint med å leke i skogen er at det ofte ikke blir så mye konflikter om ulike leker som man gjerne har i barnehagen. Det er plass til alle og alle kan få bruke ulike ting man finner i skogen.

I forhold til den sosiale utviklingen så har vi observert at det er flere som ikke responder når de hører navnet sitt blir ropt av andre barn.
Derfor har vi pratet litt sammen i gruppen om at det er viktig å svare om man hører navnet sitt, ikke bare gå eller "later" som man ikke hører navnet sitt, tro meg de hører det, men "velger" å lukke øra av og til:) 
Vi har blitt enig at vi skal respondere å si "Hva er det?" " Jaa?" og snu oss mot den som prater. 
Så er det viktig å fortelle hva man vil/ ikke vil. Har man ikke lyst til å være med i den leken noen spør om så er det helt fint, men da er det viktig å si det med ord, ikke bare gå sin vei. For da vet ikke den andre hva som skjer.

Løpet av april så har vi pratet litt om årstiden vi er inne i. Hva skjer rundt oss om våren. Tiurene var veldig enige om at snøen smelter og blir borte og at vi kan ha mindre klær på. Men april og overgangen mai har ikke akkurat vært veldig varm. Så hals og luer har vi fortsatt måtte holde videre på.
Men tiurene har vært ivrige på å finne ulike insekter som har begynt å røre på seg og vi har undret oss om hvor de har vært om vinteren og om mauren biter, stikker eller bare tisser på oss. Det er mange gode spørsmål som dukker opp fra barna.
Men tilbake til klær, det er litt vanskelig med klær som går av og på hele tiden. Barna blir super svett som de sier selv når sola står og varmer, men der kom det noen skyer som dekker forbi sola og da ble det jammen kaldt og så har vi litt kald bris som lurer rundt oss. Så det er ikke lett i verken for der foreldre som kler på de fra morgenen av og for oss og barna som opplever værskifte fortere enn de kan telle til tjue. Men vi prater med de om det og forklarer de at det er været som bestemmer hva man skal ha på seg noenlunde i  hvert fall.
Men vi håper på en varmere mai-måned og vi skal kose oss fremover med turer og andre aktiviteter tiden framover.

​Markus

]]>
<![CDATA[Hipp Hipp Hurra! Mai er her!]]>Sun, 02 May 2021 17:22:01 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/hipp-hipp-hurra-mai-er-herHei!
Da kommer en ny månedsplan, så ta en titt og merk dere dagene barnehagen holder stengt!
Vi håper på en solrik mai og masse utflukter, sykling, lek, klargjøring av kjøkkenhagen og følge med kyllingene som har blitt veldig store fort!
Så har veldig trua på at mai  blir helt tipptopp!

ukeplan_for_tiur_19.pdf
File Size: 84 kb
File Type: pdf
Download File

mndsplan_mai__tiur.pdf
File Size: 250 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[April- vår i lufta!]]>Wed, 07 Apr 2021 15:46:59 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/april-var-i-luftaHei! 
Da var påskeferien over og hverdagen banket på døra igjen, men den er også fin!
Mars har vært preget av mye lek ute, med både ski, spark og akematter. 
Vi har laget digre snøballer og telt hvor mange som måtte trille den sammen bortover for å få den enda større.
Men det mest spennende var å være på påskeegg-jakt, der vi måtte finne fire små egg med ulike beskjeder som førte oss til ett stort påskeegg langt inne i skogen. Dette var veldig spennende og alle barna var engasjerte og fikk øve seg på å lete og samarbeide.
Det ble også laget påskepynt som man kunne ha med seg hjem.

Vi er i gang med april, og da er det bestemt av vi allerede fra mandag 12.april starter  dagene ute igjen slik vi gjorde i fjor høst. Så da er det viktig at dere kler barna ut i fra vær og vind!  Se info på månedsplan!
I april vil vi ha ekstra fokus på det å finne ut hva som skjer om våren og at vår er en årstid. Vi skal se etter vårtegn, hva kan det være? Vi skal undre oss sammen og lage litt vår-pynt etter hvert.
Vi vil også ha litt fokus på "rydde" lekeplass, og gjøre klar de ulike turplassene til flittig bruk utover våren, sommeren og høsten som kommer.
I løpet av uke 17 så skal jeg gjennomføre de siste foreldresamtalene for disse tiurene, da vil hovedfokuset være på overgang barnehage-skole.
Legger ved månedsplan- les over! Endringer kan forekomme, vi ønsker å være impulsive og se mulighetene!

​Mvh Markusukeplan_for_tiur_17.pdf
File Size: 105 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_16.pdf
File Size: 107 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_15.pdf
File Size: 107 kb
File Type: pdf
Download File

mndsplan_april__tiur.pdf
File Size: 258 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Kald, men en fin februar]]>Fri, 05 Mar 2021 10:16:57 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/kald-men-en-fin-februarHei!
Vi er i  gang med mars, og den har startet bra! Noe mildere ute og sola har skint over barnehagen! Vi har tatt i bruk mer av lekeområdene utenfor barnehageområdet og det er veldig fint å kunne gjøre igjen!
Februar har vært ganske kald, men det har ikke vært noen hindring for tiurene, vi har vært ute en tur hver dag, men som oftest etter vi har spist lunsj inne.
Vi har lagt merke til at tiurene har blitt gode til å forholde seg til de reglene vi har inne, vi har opplevd at tiurene har "landet" mer inne også. Det er ikke store plassen på være på, men barna forholder seg godt til dette likevel.
Lego har vært en samlingssted for de fleste, det har vært mange gode samtaler og fine konstruksjoner av lego som har blitt bygget di siste ukene. Her får barna trent på å dele, bygge sammen, fine ulike deler til hverandre og mange språklige begreper dukker opp.
Rolleleken har også virkelig blomstret hos tiurene. Vi har blant annet laget butikk sammen med barna og dette ser vi barna har bygget videre på i leken deres. Det blir full rulle med butikk handling før de skal på skolen og jobb etc. De betaler med penger og det blir også fokus på tall og telling.
Vi har i løpet av februar hatt litt fokus rundt ulike følelser, hovedfokus på: Glad, sint/streng, redd og trist.
Barna har delt sine tanker om når de ulike følelsene treffer dem og vi voksne har formidlet at alle mennesker har følelser og at det er lov til å vise ulike følelser. Men at det er viktig å lære seg å sette ord på sine følelser og kanskje finne gode måter å takle de ulike følelsene på. Vi har lånt bøker om følelser på biblioteket. De har vært tilgjengelig for barna hele tiden, slik at de kunne se i dem sammen.
Vi har også fått noen fine turer til budor, både aking og ski har vi brukt da.
Rett før den mildere perioden kom så har vi også brukt skia her i barnehagen i egne skiløyper på jordet. Sparkene har også vært flittig brukt i februar.
Men nå er vi i gang med mars og ser fram til det!

​Markus
]]>
<![CDATA[Hei Mars!]]>Tue, 02 Mar 2021 12:03:17 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/hei-marsHei!
Da har jeg lagt ut månedsplan for mars, endringer kan selvfølgelig forekomme! Ta en titt!
Legger ut ett lite tilbakeblikk fra februar løpet av uka her.
Vil informere om at det vil bli servert melk til frokost-måltidet framover. Kommer man k. 08.00 eller etter det, så skal man være ferdig spist hjemme!
 
ukeplan_for_tiur_12.pdf
File Size: 116 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_11.pdf
File Size: 120 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_10.pdf
File Size: 97 kb
File Type: pdf
Download File

mndmars__tiur.pdf
File Size: 277 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Februar velkommen!]]>Mon, 01 Feb 2021 06:47:23 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/februar-velkommen

​Hei alle sammen!
Januar er ferdig, den har vært fin den. Det ble endelig snø, og det har vi utnyttet godt ved å være mye ute. 
Vi har testet skiene og det har vært mye aking i akebanen i barnehagen, men også ekstra stas å ake på "Cottis-jordet". 
Vi har laget fuglemat og lært litt om dompapen.
Tiurene setter også pris på innetiden på avdelingen, da er det rollelek, lek med lego og perling som har vært i fokus! men også mye annet!
I slutten av januar så fikk vi to fine dager på budor! og vi håper på flere turer!
Legger ut måndesplan for februar- ta en titt!
mndsplan_februar_tiur1.pdf
File Size: 231 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_6.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_7.pdf
File Size: 105 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_8.pdf
File Size: 123 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen 2021- Januar]]>Wed, 06 Jan 2021 06:56:39 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/velkommen-2021-januarHei!
Godt nyttår til både små og store, håper dere har hatt en fredelig juleferie!
Vi er i gang med januar, og den kom med etterlengtet snø, så de første dagene i barnehagen så ha tiurene vært med å laget akebakke som vi gjør hvert år når det er nok snø, tiurene har også fått testet skiene, og laget egne skiløyper. Så vi håper vi får brukt skiene flittig fremover.
Legger med månedsplan, minner om at det er et utgangspunkt og forandringer vil forekomme og vi ønsker å være fleksible i hverdagen:)

Markus

mndplan_januar_tiur.pdf
File Size: 162 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_2.pdf
File Size: 127 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan_for_tiur_3.pdf
File Size: 113 kb
File Type: pdf
Download File

ukeplan__tiur_4.pdf
File Size: 115 kb
File Type: pdf
Download File

]]>