<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Tiurgruppa]]>Wed, 02 Nov 2022 15:31:45 +0100Weebly<![CDATA[Måendsplan for november er her!]]>Tue, 01 Nov 2022 17:24:04 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/maendsplan-for-november-er-herHei!
Da ligger planen klar for november ute! Ta en titt og merk dere ulike datoer.
Forandringer kan skje, planen skal bare være veiledende vi ønsker å være impulsive å se mulighetene.
Ønsker også velkommen til foreldresamtaler 8, 9 og 10.november. Vel møtt!
mndplan_nov_22.pdf
File Size: 231 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbakkeblikk september]]>Mon, 17 Oct 2022 15:46:11 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakkeblikk-septemberHei!
I september så fikk tiurene endelig møtt den nye turmaskoten vår, "Turbo". han er med oss på turer i skogen for han elsker å være sammen med barna å leke og elsker å være ute i skogen. 
Tiurene har vært med å hengt opp en egen "Turbo-løype" i skogen utenfor barnehagen. Vi har selvfølgelig gått igjennom oppgavene mens vi hengte det opp rundt i skogen. 
I løpet av september så hadde vi også brannvernuke, og den store begivenheten da var at selveste Brannbamsen Bjørnis kom på besøk i barnehagen. Alle som ville kunne få en god klem eller en "high five" med Bjørnis. 
Barna fikk også være med å se nærmere på brannbilen som Stian kjørte til barnehagen og til og med prøve å sprute med en vannslange ute på jordet. 
 Eller så er det veldig fint å være med tiurene i skogen. Opplever at de leker seg veldig fint i skogen og er kreative til å finne på lek og leke sammen. 
Det er noen grupperinger her og der, men opplever at alle har noen å leke med og får være med om man spør. Vi har med oss "tiur-reglene" som vi ofte repeterer  sammen med barna i samlingstunder vi har i skogen eller i barnehagen. 
Vi er godt i gang med oktober, så vil komme med ett lite tilbakeblikk når den tid kommer.  Legger med noen bilder også fra september her:
]]>
<![CDATA[Månedsplan for oktober er klar!]]>Mon, 03 Oct 2022 16:54:20 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/manedsplan-for-oktober-er-klarHei!
Da kommer omsider planen for oktober, som jeg har nevnt tidligere så kan planene endres og vi gjør andre ting. Så dette er et utgangspunkt!
Men da en titt og les det jeg har skrevet under selve planen også. 
Løpet av oktober så er det høstfest som er torsdag 6.oktober kl.15.30-16.45. Velkommen skal dere være!
vi skal også starte med å sende med Turbo hjem til en tiur. Vi trekker lapp, slik at det blir litt mer spennende! Men alle tiurene skal få den med seg hjem en helg.
Fra og med uke 42 så starter vi dagene inne på avdelingen. Så husk at alle  har innesko i bhg med navn!
I løpet av oktober skal vi også starte med å klargjøre til foreldresamtaler, men nærmere beskjed vil komme. Jeg skal også gjennomføre barnesamtaler med hver at tiurene løpet av oktober.
Er det noen spørsmål som angår ditt barn eller noe dere lurer på rundt gruppa, så er det fint om dere tar det med oss voksne som er på selve gruppa!
Mvh Ida, Hege og Markus

PS! kommer et lite tilbakeblikk fra september om noen dager.
mndplan_okt_22.pdf
File Size: 198 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Lite tilbakeblikk fra august]]>Thu, 01 Sep 2022 15:56:38 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/lite-tilbakeblikk-fra-augustHei!
Lovet dere ett lite tilbakeblikk fra august og hva som rører seg i gruppen for tiden. 
Jeg vil starte med å si at det har vært en veldig fin oppstart med en herlig gjeng barn som leker, skravler, tuller og har masse godt humør!
Det er en veldig positiv og ivrig gjeng! Da tenker jeg på en god måte, når vi skal på biltur, da er det full jubel og like spennende om man skal sitte i carvellen eller forden. 
Vi er heldig som har to biler vi kan bruke når vi vil, tiurene har allerede vært på noen turer i mosjømarka, Ilseng og hagen til Cecilie på epleslang( vi fikk lov).
Det er mye variert lek, men blant jentene så er det mye rollelek, tegning, dansing etter musikk og enda mer tegning.
Vi har tre gutter på gruppa de leker ofte i sandkassa med biler og traktorer, . spiller fotball, husker og driver med litt herjelek som ikke er uvanlig blant gutter. 
Den første måneden så har vi hatt ekstra fokus på fellesskapet og hvilke regler vi ønsker å ha på gruppen, "Tiur-regler". Vi har også vært på flere turer, der barna har egen sekk, og ta er det også fint å øve på å pakke sekken selv og få med seg alt utstyr som skal være i sekken.
Vi har også de to første ukene hatt ekstra fokus på dyrene i bhg, vi har jo fått to fine griser som har fått navnet "Grise og Nøffe". Barna er ivrige på mate dem, gi dem vann og gå inn til dem for å få en grisekos:) Vi har også passet på hønene og hanen. Plukket egg og funnet godt å grønt gress til dem.
Så alt i alt, en meget fin oppstart og fin gjeng å være med og gleder oss til fortsettelsen og mange fine opplevelser og masse lek i fokus fremover også! 
Legger med noen bilder her også.

]]>
<![CDATA[Månedsplan for September]]>Sun, 28 Aug 2022 08:34:50 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/manedsplan-for-septemberHei!
Da kommer det omsider en månedsplan for september, dette er et utgangspunkt, forandringer kan skje.  Vi ønsker å være spontane og se mulighetene når de er der!
Ønsker at alle ser over planen og leser det som er skrevet under selve planen også, viktig info der!
Vi gleder oss til å ta fatt på september og håper den gir oss fint høstvær! 
Har dere noe spørsmål angående gruppen, så kan dere prate med Ida, Hege eller Markus om dette!
Skal skrive et lite tilbakeblikk fra august med bilder her, kommer i løpet av uka!..
​Ha en riktig fin dag!
mndplan_sept_22.pdf
File Size: 283 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Nytt barnehageår er i gang!]]>Thu, 18 Aug 2022 10:51:08 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/nytt-barnehagear-er-i-gangHei alle sammen!
Velkommen tilbake og håper alle har hatt en super sommerferie med familie og venner.
Hverdagen er tilbake og alle barna er på plass igjen på sine grupper!
Vi er da blitt en ny gjeng nede, der vi er ni tiurer. Seks jenter og tre gutter. 
Markus, Ida og Hege er tilknyttet tiur gruppa i år, så er det noe dere lurer på i forhold til gruppa, så ta kontakt med en av oss!
Vi er godt i gang med august, så jeg tenker jeg ikke kommer til å skrive noe månedsplan for august, men at det kommer en mer oversiktlig plan for september i stedet.
De ukene som er igjen i august vil vi hovedsakelig brukte til å være mest mulig i skogen, dra på bærtur, biltur og leke masse i skogen. Ønsker at barna skal bli trygg i gruppen og at vi er med å lager ett godt fellesskap i gruppen. 
Vi har fått to griser i barnehagen, vi skal finne på navn til grisene og lage ett fint navneskilt til grisene.
Litt annen info som er greit å vite er at dere trenger bare å ta med matpakke til lunsj KUN mandag(turdag) og tirsdag. Onsdag, torsdag og fredag får barna lunsj i barnehagen.
Ønsker at barna har med sekk hver dag og drikkeflaske med vann! 

​Vi vil også starte opp med "Ukas hjelpere" fra og med uke 34. 
Er det noe dere lurer på ikke vær redd for å spørre vi skal hjelpe dere så godt vi kan!
Vi gleder oss til å være sammen med barna deres dette året og vi skal kose oss og finne på masse gøy i løpet av året her!

mvh Hege, Ida og Markus


]]>
<![CDATA[Juni- vi vil ha sol og varme!!]]>Thu, 02 Jun 2022 10:40:45 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/juni-vi-vil-ha-sol-og-varmeHei!

Da kommer omsider siste månedsplan for denne tiur-gjengen. Jeg måtte bare få avklart hvordan det ble med svømming før jeg la ut planen. Så løpet av juni så vil dere se på månedsplanen at det vil bli to svømmedager de siste ukene i juni, slik at vi får tatt igjen det vi har mistet i mai.
I juni så skal vi bare kose oss, dra på turer og være i nærområdet og leke og være sammen.
Det er sommeravslutning den 15.juni kl. 16.00-18.00( krysser fingra for godt vær) men det vil komme mer info om dette når det nærmer seg! 
Så se over planen og så håper vi sommervarmen kommer snart slik at barna får gått i shorts og kjoler  i barnehagen!
mndplan_juni_22.pdf
File Size: 194 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Et lite tilbakeblikk på april med noen bilder]]>Fri, 06 May 2022 07:10:27 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/et-lite-tilbakeblikk-pa-april-med-noen-bilderHei!
Vi er godt i gang med mai, men april har også vært en fin måned i Livensveen Gårdsbarnehage. 
I april så var det ekstra spennende med påskeharen og hans besøk i barnehagen. Vi fikk aldri helt sett han, men vi så ulike spor i skogen og så hadde han mistet fjær på bakken som barna plukket med seg og samlet opp. Så han var rundt oss og fulgte med og lusket omkring.
Han hadde lagt igjen ett brev hos tiurene med en halvspist gulrot og en beskjed om at det var et påske-egg i skogen, og det ble en spennende skogstur der  tiurene måtte samarbeide og følge ett kart sammen til det store egget. 
Og det ble funnet til slutt til stor begeistring og tiurene koste seg med innholdet ved superhuken!
Vi har også fått gjennomført en hyggelig påskefrokost sammen med både barn og foreldre, det var veldig hyggelig og masse godt pålegg og rundstykker etc. Takk for oppmøte!
I løpet av april så har tiurene vært nysgjerrige på følge med fuglekasser og fulgt med hva som skjer i skogen og naturen om våren. 
Vi har vært en god del ved superhuken og den innerste turplassen som barna kaller "Hakkebakkeskogen".
Vi merker at barna gjerne finner tilbake til leken de har lekt tidligere og bygger videre på den. Og så er det veldig fint å se at alle har noen å leke med.
Det er også veldig hyggelig å ta en samlingstund i skogen der vi leser bok og synger noen sanger sammen.
I april så fikk tiurene endelig startet opp med svømming på Stange. Tror det var mang spente barn og sikker litt nervøse og tenkt nok hvordan skulle dette gå. 
Men vi voksne som er med er meget imponert hvor gode de er til å forholde seg til det som blir sagt og hvor ivrige de er og engasjerte de er når vi er der. Så det er fin gjeng å dra på tur med!
Legger med noen bilder fra april/mai!
]]>
<![CDATA[Kom mai du skjønne milde..]]>Sun, 01 May 2022 08:25:20 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/kom-mai-du-skjnne-mildeHei!
Da er månedsplan for mai klar og viktig at alle ser over den å merker dere ulike datoer og hva som skal skje i barnehagen løpet av denne måneden. 
Som jeg har nevnt tidligere så er dette et utgangspunkt, men forandringer kan forekomme! 
Vi håper på en fin og solrik mai! 
Ønsker alle også en fin 17.mai når den kommer! Hipp Hipp Hurra!!

Markus 
mndplan_mai_22.pdf
File Size: 223 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Ny månedsplan]]>Thu, 31 Mar 2022 16:31:12 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/ny-manedsplanHei!
Da kommer det ny plan for april, les over å merk dere ulike datoer som jeg har nevnt i skrivet under planen. 
Minner om at det er påskefrokost 8.april. Ta med ett  valgfritt pålegg, bhg stiller med resten. 
Etter påskeferien så starter vi dagene ute igjen:)
Ønsker alle også en riktig god påskeferie så sees vi igjen 19.april.
​Markus
mplan_april_22.pdf
File Size: 234 kb
File Type: pdf
Download File

]]>