<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Tiurgruppa]]>Fri, 28 Jan 2022 07:16:53 +0100Weebly<![CDATA[Tilbakeblikk Desember og litt fra Januar..]]>Thu, 13 Jan 2022 09:04:04 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakeblikk-desember-og-litt-fra-januarHei!
Vi er i gang med Januar og den har startet godt med mye skigåing og fortsatt aking på jordet. Men dessverre så har det vært litt preget av sykdom på gruppa. Men slik er det og det er noe man dessverre ikke får gjort noe med. Men husk at deres barn tar covid-test( hjemmetest) før dere sender barna deres tilbake til barnehagen, og den må da være negativ.
Men viktig at man lar barna bli helt friske før de kommer tilbake i barnehagen.  Det er stor forskjell på å være syke hjemme og være på halv batteri i barnehagen. 
Desember måned var preget at mange spente barn og nedtelling til selveste julaften og man lurte på om nissen ville komme i år også. Kommer den ned pipa? kommer den med reinsdyr og slede, eller kommer`n med traktor..mye undring rundt dette.
Tiurene hadde en veldig fin desember med adventsamlinger, der vi tenkte lys og leste opp verset fra Inger Hagerup. Vi sang julesanger og vi leste om "Nils Nisse som mistet rød fargen". Den boken fenget barna veldig og vi hengte opp bilder fra boken på en plakat fra hvert kapittel vi leste. 
Vi hadde også pepperkakehjerte som alle hadde fått pyntet selv og et rødt hjerte vi hang opp på et juletre inne på avdelingen som barna brukte for å telle ned til selveste julaften. 
Dessverre fikk vi ikke gjennomført julemarked, men det ble et godt salg av varer som barna har laget likevel. Så veldig morsomt og godt bidrag fra dere foreldre. Beløpet gikk som donasjon videre til røde kors i Løten.
Vi har lekt i snøen, bygde snøborg, akte på jordet og noen fikk testa skia før juleferien. 
Når vi er inne så er det mye variert rollelek, så er det meget populært å bygge med store plusspluss brikker, dette har vært noe som alle har drevet med. 
Tiurene leker seg fint sammen, og det er egentlig veldig lite konflikter og uenigheter, men vi tar det og finner gode løsninger når de dukker opp.
Ellers så har vi litt fokus på at alle barna skal kle på seg selv og alt fra klær til å ta strikken under skoa, noe som ikke er like lett bestandig, men vi ønsker at barna prøver litt selv før de spør om hjelp.
Januar har det vært stor glede av skisporene vi har fått på jordet, her har barna gått runde på runde på jordet. Så det er veldig fint å se at de vil gå på ski. Ellers så har vi starter så vidt å lese i "Dyra fra Hakkebakkeskogen" igjen. Og det skal vi fortsette med. så begynner vi så smått med å lage litt enkle rekvisitter til Bamses fødselsdag som vi skal feire i mars.

mvh Hege, Ida og Markus
]]>
<![CDATA[Januar månedsplan]]>Mon, 03 Jan 2022 16:38:13 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/januar-manedsplanHei!
Godt nyttår alle sammen!
Da har jeg skrevet plan for januar, det er som sagt et utgangspunkt og forandringer kan forekomme og vi ønsker å være spontane og se mulighetene når de dukker opp. 
Vi starer opp på gult nivå slik vi gjorde før jul, så vi forholder oss til de reglene som tilhører gult nivå. Vi er fortsatt med samarbeidskohort med bjørnungene, men er mest sammen når vi er ute. 
Vi skal være mye ute og dra på ulike turer med og uten bil. Oppfordrer også til at barna har med seg ski i barnehagen, vil sikkert bli noen skispor på jordet etter hvert om værgudene er snille med oss og holder det slik det er nå.
Vi skal også ta opp tråden mer i forhold til "Hakkebakkeskogen" vi skal fortsette å lese eventyret og begynne å lage enkle rekvisitter og pynt som vi skal bruke til selveste "Bamsefars fødselsdag" som er i mars.
Les over månedsplan og så gleder vi oss til å ta fatt på ett nytt år sammen med dere!
Hege, Ida og Markus
mndplan_jan_22.pdf
File Size: 244 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbakeblikk November- og mndplan for Desember]]>Wed, 24 Nov 2021 11:16:13 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakeblikk-november-og-mndplan-for-desemberHei!
Tiurene er godt i gang med å gjøre klart til jul og en hyggelig adventsperiode i vente, der vi skal telle ned til jul sammen.
De siste dagene har det vært pynting av pepperkakehjerter til adventskalender, vi lager julegavehemmeligheter med mer. 
Eller så er det mye variert lek inne for tiden. Fleste av guttene er glad i å bygge lego og leke med det de bygger og finner i de store legokassene vi har i barnehagen. Jentene er mer opptatt av forskjellig rollelek, der er det fullt rollebytte der de har vesker over skuldra, dekker på bordet til familien sin, gå tur med hunden osv. Viser et godt bilde av hvordan de opplever hverdagen sin. Mange fine rollelek øyeblikk.
Interessen for tegning, perling og puslespill har også vært stor, de kan sitte lenge å kose seg med fargelegging og perling. Og da passer det seg å sette på litt lydbok som de sitter å lytter til.
I løpet av november har vi vært på noen turer i mosjømarka med og uten bil. Vi har også laget mer mat ute på bål, da er det flere som er ivrige på å hjelpe til å forberede måltidet og lage bål. 
Det var ekstra stas å dra på juletreorienter med kart i mosjømarka, det var de fleste ivrige på og man fikk kjentskap mer til å orientere seg etter kart og man fant også noen flere fine turområder som man ønsker å dra tilbake til.

Legger med månedsplan for desember  og noen bilder fra måneden som har gått, les over å merk dere at vi starter inne fra med uke 48, så se hva jeg har skrevet i forhold til hvor dere møter opp når dere kommer!
Eller så minner jeg om luciatog og julemarked 13.desember. Håper flest mulig er friske og raske til denne begivenheten. Med dette så ønsker jeg dere en riktig god jul når den tid kommer. 
Bare å ta kontakt om noe er uklart eller om dere lurer på noe.

mvh Hege, Ida og Markus
mndplan_des_21.pdf
File Size: 287 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Ett lite tilbakeblikk på oktober!]]>Sun, 07 Nov 2021 08:09:37 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/ett-lite-tilbakeblikk-pa-oktoberHei!
Vi er godt i gang med november og jeg synes selv at oktober  tok et godt fraspark og var plutselig over i en fei!
Men tiurene har hatt en fin oktober med masse utetid i deilig høstluft. Jeg fikk ikke vært med på den selv, men jeg fikk høre at høstfesten ble en hyggelig sammenkomst for barn, foreldre og personal. Og tiurene fikk framført de tre sangene som sikkert har gått på "repeat" hjemme hos ungene, fordi det er viktig å øve:)
I slutten av måneden så kom jo selveste "Bjørnis" på besøk i barnehagen. Og det var en kjempesuksess, så vi håper Bjørnis vil komme på besøk neste år også!
Løpet av oktober så har jo tiuren vært på ulike turplasser i skogen, vi har brukt mest "Superhuken" og turplassen innenfor "Superhuken". Der er det store og trygge områder som barna leker og utforsker. Og når sola titter fram så er det god temperatur i sol-steken. 
Men vi har også vært på tur i mosjømarka, da besøkte vi "Mosjøkoia". Der fyrte vi inne i koia og lekte ute i skogsområdet rundt koia. Fin tur!
Vi driver jo å leser om "Dyra i Hakkebakkeskogen" ,men vi har også hatt andre innslag av andre bøker, for tiuren har også vært på biblioteket i sentrum å lånt noen bøker der. Det er veldig hyggelig å lese bok til denne gjengen, de er glad å bli lest til. Så oppfordrer dere foreldre til å lese masse bøker til barna deres. Det er med å stimulerer språk, fantasi og begrepsforståelse. 
Vi har også blitt ferdig med vennskaps-plakaten vår. Så denne måneden så har barna vært med å laget "Tiur-regler" som handler om vennskap, hvordan vi er en god venn og hva vi må gjøre for å være en god venn. Den henger på avdelingen, men kan henge den ut i gangen slik at dere foreldre kan ta en titt på den også!
Så den plakaten kommer vi til å fram litt her og der for å minne på barna de reglene:)
Til slutt så vil jeg barna si at det er en veldig fin gjeng å være med, de er aktive, bestemte, morsomme, positive og engasjerte og der er takket være stødige foreldre som viser vei og er gode rollemodeller for barna sine, noe dere er hver dag, så viktig å huske dette! takk for at dere samarbeider så godt med oss!
November vil bli en forberedelse til adventstiden, som vi skal kose oss med!

Hege, Ida og Markus


]]>
<![CDATA[Vi er klar for november!]]>Sun, 31 Oct 2021 10:49:56 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/vi-er-klar-for-novemberHei alle sammen!

​Da er jaggu meg oktober over også, og den synes vi har gått fort! Så da er november rett rundt hjørnet.
Jeg vil skrive ett lite tilbakeblikk for oktober løpet av uka som kommer med noen bilder. 
Men her kommer i hvert fall månedsplan for november. Se over og les det jeg har skrevet!
Vi håper at snøen kunne ha kommet snart slik at vi får litt førjuls stemning i barnehagen, men vi må nok vente litt til på den.
Men vi skal bruke denne måneden på å gjøre oss ferdig med julegavehemmeligheter og lage ferdig adventskalender og glede oss til desember og juletiden som møter oss etter hvert:)
mndplan_nov_21.pdf
File Size: 161 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Ny månedsplan- les over!]]>Wed, 06 Oct 2021 07:53:52 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/ny-manedsplan-les-overHei!

Da kommer det omsider en ny månedsplan for tiurene, minner om at forandringer kan skje og at vi ønsker å være spontane i hverdagen, så planen er et utgangspunkt. 
Merker dere ulike datoer som er markert i oktober. Vi gleder oss til å arrangere høstfest igjen, det blir stas for både små og store! velkommen skal dere være!
Det vil bli gjennomført foreldresamtaler noen uker etter høstferien, nærmere informasjon vil komme.

Markus

mndsplan_okt_21.pdf
File Size: 253 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Brannvernuke og hva tiurene leker for tiden]]>Thu, 23 Sep 2021 11:30:34 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/brannvernuke-og-hva-tiurene-leker-for-tidenHei!
Vi nærmer oss slutten av september, en høstmåned som vi har pratet med barna om. Vi har observert og sett rundt oss at et skjer ting med både blader og bær og sauene er jaggu tatt inn i fjøsene sine igjen! 
Det er mange fine farger rundt oss, og her får vi pratet om farger og former på blad og andre ting vi ser i naturen.
Og da blir det gjerne snakk om farger man har på klær og man har lik farge eller forskjellig farger.
Tiurene har fortsatt benyttet seg av de turplassene rundt barnehagen, men vi har hatt noen turer innover mosjømarka med biler( noe som er populært).
Som jeg nevnte på foreldremøte for dere som var der så opplever vi utrolig mye variert og kreativ lek i skogen. Vi opplever gjerne mindre konflikter når vi er i skogen enn om vi er på lekeplassen. Når vi er i skogen så tror jeg ungene selv kjenner mer på "friheten" at man stikke seg litt bort innen en hvis grense, men at man får lek i fred der.
Så er det fint  å se at alle har noen å leke sammen med. Er opptatt at det skal være ett godt fellesskap i gruppa og at barna kan leke med alle på gruppa!
I denne uka som har godt så har vi hatt brannvernuke. Da har tiurene fått en oppgave  fra Bjørnis om å telle røykvarslere og brannslukningsapparat i sine hus. 
Dinosaur-klubben(skolestartene) var med Markus i skogen der vi pratet om hvordan vi skal ferdes rundt bål og at det er viktig å være rolig rundt ett bål. Markus demonstrerte hva som kan skje med klær om man "leker" eller kommer bort i flammer med klær på. Men det er utrolig hyggelig med bål og vi var enige om at det er best å grille pølser på bål.
Vi opplever også at det fungerer godt med "Ukas hjelpere", vi opplever at barna er ivrige med å hjelpe til og syns det er stas å samarbeide to og to.

Hege, Ida og Markus
]]>
<![CDATA[Referat fra tiurgruppas foreldremøte]]>Tue, 21 Sep 2021 09:50:54 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/referat-fra-tiurgruppas-foreldremte
referat_tiur_21.pdf
File Size: 49 kb
File Type: pdf
Download File

Vedlagt finner dere referat fra foreldremøte for Tiurgruppa. Det er viktig at de som ikke var til stede tar seg tid til å lese dette. Under nyheter fra Livensveen finner dere referat fra det som ble sagt felles for alle avdelinger på møtet. 
]]>
<![CDATA[Første høstmåned i gang- September]]>Wed, 01 Sep 2021 10:37:09 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/frste-hstmaned-i-gang-septemberHei hei!
Da er vi i gang med det nye barnehageåret. Og Tiurene har allerede vært på flere turer i skogen og rundt i nærområdet.
Vi ser at de trives godt i skogen og har masse kreativ og morsom lek sammen. Vi har benyttet oss av å være i superhuken en goddel. Det er for å få inn rutiner og vi ser at barna finner tilbake til leken de har lekt er tidligere.
I september så starter vi opp med "Ukas hjelpere", leser dere skrivet som følger med månedsplan så er det forklart hva vi tenker med dette og hva målet er med det.
På tirsdager så vil det være delt opp i aldersvise klubber. Markus skal være med Dinosuar-klubben( skolestarterne) og Hege skal vær med 4års-gjengen med Heidi.
Onsdager vil vi bruke til å dele gruppa i tre små grupper. Der vi vil gjøre ulike aktiviteter, tur i skogen, lage mat, formingsaktivitet, etc. Skrevet litt mer om dette under månedsplan også!
Minner om foreldremøte 9.september kl.18.00-20.00. Velkommen skal dere være!
Er det noe spørsmål er det bare å spørre Hege, Ida eller Markus som er på gruppa.
mnd_sept_tiur_21.pdf
File Size: 324 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen tilbake til ett nytt barnehageår!]]>Sun, 15 Aug 2021 08:51:20 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/velkommen-tilbake-til-ett-nytt-barnehagearHeisann!
Velkommen tilbake etter sommerferie. Håper alle har hatt en fin ferie med familie og venner!
Nå er hverdagen tilbake å den har sin sjarm den også!

I år vil tiurgruppa bestå av seks skolestartere( fem gutter og en jente) og fire barn som er født i 2017( tre jenter og en gutt).
Så vi er seks gutter og fire jenter på tiurgruppen i år!
Det er ei ny jente som starter opp på tiur-gruppa, hun er skolestarter, vi ønsker henne litt ekstra velkommen:)
De to første ukene vil vi bruke tiden godt til å komme i gang og bli kjent med nye rutiner og regler og leke masse sammen!
Vi vil være masse ute og mye på de ulike turområdene i nærområdet i starten. Jeg henger opp en liten plan for de to neste ukene, så kommer det en mer utfyllende plan for september etter hvert.
Barna har fått nye plasser nede på nystua, så der kan dere ordne med klær og utstyr. 
Vi starter opp på "grønt nivå", det betyr at vi ikke er helt tilbake til normalen, vi må fortsatt forholde oss til noen viktige regler. Barna SKAL vaske hendene sine inne på sin avdeling før dere kommer opp til lekeplassen. Fint om barna går inn selv på badet og vasker hendene sine, mens dere foreldre venter i garderoben. Så fint om dere øver på vasking av hender hjemme.
I forhold til sykdom så har vi fortsatt en lav terskel på at dere holder ungene hjemme med nyoppstått snørr, vond hals, hodepine, hosting etc. det som man forbinder med influenser. Vi vil også ringe om vi legger merke til ulike symptomer som kan kommer underveis også!

Er det noen spørsmål så ta kontakt med Markus, Hege eller Ida som skal være med tiurgruppa i år.
Vi gleder oss masse til å komme i gang med gjengen! sees på mandag!

ukeplan_for_tiur_33_og_34.pdf
File Size: 98 kb
File Type: pdf
Download File

]]>