<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Tiurgruppa]]>Fri, 24 Mar 2023 13:16:24 +0100Weebly<![CDATA[Mars- lysere dager]]>Mon, 06 Mar 2023 16:15:37 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/mars-lysere-dagerHei!
Da er mars godt i gang og en ny månedsplan er lagt ut! Se over og merk dere noen datoer som er viktig. 
Minner om foreldremøte i morgen tirsdag 7.mars. møt opp!
De siste ukene har vært rammet av mye sykdom blant både personal og barnegruppene, men vi håper og tror at vi er ferdige med det meste nå.
Det er fortsatt mye aktivitet på jordet og på småbruket. Deilig at solen varmer og det er lysere dager i vente. Og det smelter mer og mer snø rundt om i barnehagen.
Har skrevet det på planen, men nevner det her også at etter påskeferien vil vi starte dagene ute i igjen sammen med bjørungene.
Håper vi får en fin mars og at både små og store holder seg friske:)
mndplan_mars_23.pdf
File Size: 270 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Februar- Vi håper forsatt snøen får ligge]]>Tue, 31 Jan 2023 12:56:27 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/februar-vi-haper-forsatt-snen-far-liggeHei!
Da er omsider januar over og februar er rett rundt hjørnet. Etter en litt mørk og tung januar så er endelig sola litt oftere fram og hilser på. Og det setter vi pris på.
Det har vært masse aktivitet på jordet de siste ukene, det er ski, aking og så har vi fått ordnet med en liten skøytebane på jordet, så det er masse for barna å drive med på jordet.
Vi håper det fortsetter slik og at sola kan komme oftere å hilse på og være med å lage fine dager på jordet!
Vil minne om at først kommende fredag 3.februar så er barnehagen stengt for da er det planleggingsdag for oss ansatte. 
Minner også om at i uke 9 så er det vintereferie i skolen, så fyll ut lappen dere har fått på plassen hos barnet deres og gi tilbakemelding innen fristen!
​Markus
mndplan_feb_23.pdf
File Size: 245 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Hei! og riktig godt nyttår!]]>Thu, 05 Jan 2023 14:01:29 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/hei-og-riktig-godt-nyttarOg så var vi plutselig i gang med 2023! 
Den første uka  etter juleferien har vært i et behagelig tempo for små og store. Tiurene har lekt seg både ute og  inne. Inne så er det vært mye rollelek i ulike varianter og så er de veldig glad i å tegne, klippe og lime. 
Vil også gjerne høre med dere foreldre om dere har noen kjoler, hatter, sko, vesker som dere kunne ha donert bort til oss. Jeg ser at barna er veldig glad å kle seg ut, men vi trenger litt mer påfyll så vi er veldig interessert i det om dere har noe liggende som dere ikke får brukt. Dette vil nok være spennende og morsomt for barna å kunne kle seg ut sammen.
Ute nå så er det aking, å lek i snøen, det er også fint om barna tar med seg ski og staver som kan taes i bruk når det er forhold til dette. 
Om alle kan ta med seg 2-3  tomme melkkartonger( store melkkartonger) hver så hadde det også vært fint, disse kan vi bruke til å fylle med vann og lage noe is-pynt med  ute. 
Se over planen og les det jeg har skrevet på planen!
mndplan_jan_23.pdf
File Size: 221 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Månedsplan for desember]]>Thu, 01 Dec 2022 11:21:57 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/manedsplan-for-desemberHei!
Da kommer siste månedsplan for dette året! Les over og merk dere noen datoer på planen.
Som jeg har nevnt tidligere så er planen veiledene, men vi ønsker å være impulsive å gjøre andre aktiviteter underveis også. 
Vil med dette ønske alle en fortreffelig juleferie og ett riktig godt nyttår, så sees vi i 2023 igjen!
mvh Markus
mndplan_des_22.pdf
File Size: 263 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Måendsplan for november er her!]]>Tue, 01 Nov 2022 17:24:04 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/maendsplan-for-november-er-herHei!
Da ligger planen klar for november ute! Ta en titt og merk dere ulike datoer.
Forandringer kan skje, planen skal bare være veiledende vi ønsker å være impulsive å se mulighetene.
Ønsker også velkommen til foreldresamtaler 8, 9 og 10.november. Vel møtt!
mndplan_nov_22.pdf
File Size: 231 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Tilbakkeblikk september]]>Mon, 17 Oct 2022 15:46:11 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/tilbakkeblikk-septemberHei!
I september så fikk tiurene endelig møtt den nye turmaskoten vår, "Turbo". han er med oss på turer i skogen for han elsker å være sammen med barna å leke og elsker å være ute i skogen. 
Tiurene har vært med å hengt opp en egen "Turbo-løype" i skogen utenfor barnehagen. Vi har selvfølgelig gått igjennom oppgavene mens vi hengte det opp rundt i skogen. 
I løpet av september så hadde vi også brannvernuke, og den store begivenheten da var at selveste Brannbamsen Bjørnis kom på besøk i barnehagen. Alle som ville kunne få en god klem eller en "high five" med Bjørnis. 
Barna fikk også være med å se nærmere på brannbilen som Stian kjørte til barnehagen og til og med prøve å sprute med en vannslange ute på jordet. 
 Eller så er det veldig fint å være med tiurene i skogen. Opplever at de leker seg veldig fint i skogen og er kreative til å finne på lek og leke sammen. 
Det er noen grupperinger her og der, men opplever at alle har noen å leke med og får være med om man spør. Vi har med oss "tiur-reglene" som vi ofte repeterer  sammen med barna i samlingstunder vi har i skogen eller i barnehagen. 
Vi er godt i gang med oktober, så vil komme med ett lite tilbakeblikk når den tid kommer.  Legger med noen bilder også fra september her:
]]>
<![CDATA[Månedsplan for oktober er klar!]]>Mon, 03 Oct 2022 16:54:20 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/manedsplan-for-oktober-er-klarHei!
Da kommer omsider planen for oktober, som jeg har nevnt tidligere så kan planene endres og vi gjør andre ting. Så dette er et utgangspunkt!
Men da en titt og les det jeg har skrevet under selve planen også. 
Løpet av oktober så er det høstfest som er torsdag 6.oktober kl.15.30-16.45. Velkommen skal dere være!
vi skal også starte med å sende med Turbo hjem til en tiur. Vi trekker lapp, slik at det blir litt mer spennende! Men alle tiurene skal få den med seg hjem en helg.
Fra og med uke 42 så starter vi dagene inne på avdelingen. Så husk at alle  har innesko i bhg med navn!
I løpet av oktober skal vi også starte med å klargjøre til foreldresamtaler, men nærmere beskjed vil komme. Jeg skal også gjennomføre barnesamtaler med hver at tiurene løpet av oktober.
Er det noen spørsmål som angår ditt barn eller noe dere lurer på rundt gruppa, så er det fint om dere tar det med oss voksne som er på selve gruppa!
Mvh Ida, Hege og Markus

PS! kommer et lite tilbakeblikk fra september om noen dager.
mndplan_okt_22.pdf
File Size: 198 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Lite tilbakeblikk fra august]]>Thu, 01 Sep 2022 15:56:38 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/lite-tilbakeblikk-fra-augustHei!
Lovet dere ett lite tilbakeblikk fra august og hva som rører seg i gruppen for tiden. 
Jeg vil starte med å si at det har vært en veldig fin oppstart med en herlig gjeng barn som leker, skravler, tuller og har masse godt humør!
Det er en veldig positiv og ivrig gjeng! Da tenker jeg på en god måte, når vi skal på biltur, da er det full jubel og like spennende om man skal sitte i carvellen eller forden. 
Vi er heldig som har to biler vi kan bruke når vi vil, tiurene har allerede vært på noen turer i mosjømarka, Ilseng og hagen til Cecilie på epleslang( vi fikk lov).
Det er mye variert lek, men blant jentene så er det mye rollelek, tegning, dansing etter musikk og enda mer tegning.
Vi har tre gutter på gruppa de leker ofte i sandkassa med biler og traktorer, . spiller fotball, husker og driver med litt herjelek som ikke er uvanlig blant gutter. 
Den første måneden så har vi hatt ekstra fokus på fellesskapet og hvilke regler vi ønsker å ha på gruppen, "Tiur-regler". Vi har også vært på flere turer, der barna har egen sekk, og ta er det også fint å øve på å pakke sekken selv og få med seg alt utstyr som skal være i sekken.
Vi har også de to første ukene hatt ekstra fokus på dyrene i bhg, vi har jo fått to fine griser som har fått navnet "Grise og Nøffe". Barna er ivrige på mate dem, gi dem vann og gå inn til dem for å få en grisekos:) Vi har også passet på hønene og hanen. Plukket egg og funnet godt å grønt gress til dem.
Så alt i alt, en meget fin oppstart og fin gjeng å være med og gleder oss til fortsettelsen og mange fine opplevelser og masse lek i fokus fremover også! 
Legger med noen bilder her også.

]]>
<![CDATA[Månedsplan for September]]>Sun, 28 Aug 2022 08:34:50 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/manedsplan-for-septemberHei!
Da kommer det omsider en månedsplan for september, dette er et utgangspunkt, forandringer kan skje.  Vi ønsker å være spontane og se mulighetene når de er der!
Ønsker at alle ser over planen og leser det som er skrevet under selve planen også, viktig info der!
Vi gleder oss til å ta fatt på september og håper den gir oss fint høstvær! 
Har dere noe spørsmål angående gruppen, så kan dere prate med Ida, Hege eller Markus om dette!
Skal skrive et lite tilbakeblikk fra august med bilder her, kommer i løpet av uka!..
​Ha en riktig fin dag!
mndplan_sept_22.pdf
File Size: 283 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Nytt barnehageår er i gang!]]>Thu, 18 Aug 2022 10:51:08 GMThttp://livensveen.no/tiurgruppa/nytt-barnehagear-er-i-gangHei alle sammen!
Velkommen tilbake og håper alle har hatt en super sommerferie med familie og venner.
Hverdagen er tilbake og alle barna er på plass igjen på sine grupper!
Vi er da blitt en ny gjeng nede, der vi er ni tiurer. Seks jenter og tre gutter. 
Markus, Ida og Hege er tilknyttet tiur gruppa i år, så er det noe dere lurer på i forhold til gruppa, så ta kontakt med en av oss!
Vi er godt i gang med august, så jeg tenker jeg ikke kommer til å skrive noe månedsplan for august, men at det kommer en mer oversiktlig plan for september i stedet.
De ukene som er igjen i august vil vi hovedsakelig brukte til å være mest mulig i skogen, dra på bærtur, biltur og leke masse i skogen. Ønsker at barna skal bli trygg i gruppen og at vi er med å lager ett godt fellesskap i gruppen. 
Vi har fått to griser i barnehagen, vi skal finne på navn til grisene og lage ett fint navneskilt til grisene.
Litt annen info som er greit å vite er at dere trenger bare å ta med matpakke til lunsj KUN mandag(turdag) og tirsdag. Onsdag, torsdag og fredag får barna lunsj i barnehagen.
Ønsker at barna har med sekk hver dag og drikkeflaske med vann! 

​Vi vil også starte opp med "Ukas hjelpere" fra og med uke 34. 
Er det noe dere lurer på ikke vær redd for å spørre vi skal hjelpe dere så godt vi kan!
Vi gleder oss til å være sammen med barna deres dette året og vi skal kose oss og finne på masse gøy i løpet av året her!

mvh Hege, Ida og Markus


]]>