<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Sat, 05 Nov 2022 03:01:05 +0100Weebly<![CDATA[Høst går mot vinter]]>Thu, 20 Oct 2022 08:29:13 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/hst-gar-mot-vinterI dag var det kaldt i morgentimene i Livensveen. Sånn kaldt som det bare er på høsten, i overgangen til vinter. De første kuldegradene, når kroppen ikke helt er klar, og det er frost, men ikke snø på jordet. Vi hutrer litt og spiser frokost inne, men så! Så kommer den herlige høstsolen! Ull under og kanskje et lag til med ull - varme sko og votter på henda. Da er vi klare! Klare til å utforsker de stivfrosne stråene, det tynne laget med is på regnvannet som hadde lagt seg på lekeplassen, islaget på voksduken - som nok må smakes på...
​Dyra må få litt ekstra stell nå. Mer halm til grisene, fryst vann byttes ut og maten serveres til god tid. Hønene skal etter hvert få mer innetid og varmelampene sørger for lunk i hønsehuset. 
Kommunikasjon, språk og tekst står på årsplanen i oktober. Revungene går tur til biblioteket, Tiurgruppa har ulike språksamlinger og Bjørnungene synger og rimer for full hals. 
Høsten blir til vinter og snart er vi vant til de kalde gradene. Hverdagsliv i Livnesveen gårdsbarnehage er gode dager for store og små.
]]>
<![CDATA[Høstfesten 6.oktober 15.30 - Velkommen!]]>Thu, 22 Sep 2022 17:42:53 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/hstfesten-6oktober-1530-velkommenHøstfesten er det første arrangementet med foreldre og barn i det nye barnehageåret. Her er det mulighet for å bli bedre kjent med andre foreldre og barn. Her vil dere også få smake på produkter avdelingene har laget av innhøstet bær, frukt og grønnsaker gjennom høsten. 
En liten kunstutstilling vil dere også få se, og barna synger en felles høstsang.
Vi minner om at når du er i barnehagen er barnet ditt ansvar:) 
Velkommen!

]]>
<![CDATA[Velkommen til foreldremøte torsdag 22.september]]>Mon, 19 Sep 2022 08:23:51 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/velkommen-til-foreldremte-torsdag-22septemberVELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I LIVENSVEEN GÅRDSBARNEHAGE
TA MED TURKOPPEN DIN, VARME SKO OG KLÆR, OG ET SITTEUNDERLAG.
VI KALLER INN TIL FORELDREMØTE
torsdag 22. september kl. 18.00-19.30
Foreldremøtet blir avholdt ute, så kle dere godt.
Vi starter med fellesinformasjon på tunet. Deretter fordeler vi oss i avdelinger
TIURGRUPPE: Lavoen
BJØRNUNGER: Gapahuken
REVUNGER: Superhuken (etter en liten runde rundt turplassene).
TEMAER VI TAR OPP:
- Barnehagens innhold i planer og i praksis.
- Årsplanen
- Dyrestell.
- Dagsrytme og arbeidsmetoder på avdelingene
 
VELKOMMEN TIL GARDS!

]]>
<![CDATA[Vi vil ha besøk! Hilsen Grise og Nøffe!]]>Thu, 08 Sep 2022 08:34:21 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-vil-ha-besk-hilsen-grise-og-nffeForeldre!
Grise og Nøffe vil gjerne ha besøk og mat i helgene. La barnet ditt vise deg rundt i barnehagen. Spis medbragt mat i gapahuken og kos med kattene Pløsen og Findus. Først til mølla; skriv dere på liste hos personalet på lekeplassen.
PS: vi ønsker ikke uanmeldt besøk i barnehagen utenom åpningstid. 
]]>
<![CDATA[ÅRSPLANEN 2022-2023]]>Thu, 25 Aug 2022 10:44:28 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/arsplanen-2022-2023Endelig kan vi presentere årets plan! Vi forlater nå Hakkebakkeskogen og går tilbake til å dyrke vår egen nisje; gårdsbarnehagen. I år vil aktiviteter og oppgaver knyttet til årstidene på et småbruk stå i fokus. Leken står fremdeles sentralt, og i samarbeid med kommunen jobber vi målrettet med språkutvikling.

Nytt i år er at vi serverer lunsj de tre siste dagene i uka. Tursekken er med mandag og tirsdag. 

Videre finner dere aktuelle datoer og viktige begivenheter, med forbehold om endring. Nyt planen og still gjerne spørsmål. 
Velkommen til gards!
aarsplan_202223.pdf
File Size: 2179 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Smittevern]]>Mon, 22 Aug 2022 13:37:51 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/smittevernHer finner dere informasjonsbrosjyre til alle foreldre/foresatte og ansatte i barnehager i Hamarregionen vedrørende smittevern:

brosjyre_barnehager_og_smittevern_2022.pdf
File Size: 439 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen til nytt barnehageår!]]>Mon, 22 Aug 2022 13:33:30 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/velkommen-til-nytt-barnehagear4583871Da er vi endelig i gang med barnehageåret 22/23! To nye griser er på plass, hønene klukker i hønsegården, kattene ønsker nye barn velkommen og hamninga fylles av lekeglade barn.
Vi er i gang med tilvenning for nye barn, og ser frem til et godt samarbeid med foreldre.
Den 22. september inviterer vi til foreldremøte - mer informasjon kommer senere. 
Årsplanen er nå klar for gjennomlesing hos SU, og trykkes i løpet av uka. Her er det mye å se frem til!
]]>
<![CDATA[Vi trenger ansatt i vikariat og ringevikarer!]]>Fri, 10 Jun 2022 09:24:16 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-trenger-ansatt-i-vikariat-og-ringevikarerEr du barne- og ungdomsarbeider som brenner for å bruke naturen som lek- og læringsarena?
Livensveen gårdsbarnehage søker fortrinnsvis fagarbeider i 100% vikariat fra 15.august til 24.nov og ca 80% ut 2022. Vi kan tilby en spennende og aktiv hverdag på et idyllisk småbruk.
Se: www.livensveen.no eller ring eier på: 41 42 91 76 for mer informasjon. Søknad sendes pr e-post til anececilie@livensveen.no Søknadsfrist: 24.06.22

Vi har også behov for ringevikarer - ta kontakt med Iren Johnsrud på iren@livensveen.no for mer informasjon.
]]>
<![CDATA[På tide å søke plass!]]>Fri, 21 Jan 2022 09:41:06 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/pa-tide-a-ske-plassDet er tid for å søke om barnehageplass for neste barnehageår! 
I Livensveen er vi spesielt opptatt av å gi barna gode opplevelser i naturen og sammen med dyra våre.
Følg oss gjerne på facebook og her på hjemmesiden hvor vi viser glimt av våre daglige opplevelser.
​Dersom smittehensyn tillater det, arrangerer vi åpen kveld for besøk av nye søkere den 08.mars mellom 17.00 og 19.00. Velkommen til gards! Du kan søke plass her: https://barnehage.visma.no/loten
Fristen for å søke barnehage fra august er 1.mars.
]]>
<![CDATA[Vi fortsetter på gult smittenivå]]>Fri, 14 Jan 2022 14:15:39 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-fortsetter-pa-gult-smittenivaKommunelegen anbefaler fortsatt gul beredskap i barnehagene. For oss innebærer det fortsatt fokus på god hygiene og fortsatt noe lavere terskel på å sende hjem barn med dårlig allmenntilstand. På gult nivå jobber vi i kohorter og unngår å blande Revunger med de andre, både inne og ute. Tiurer og Bjørnunger er samarbeidende kohorter, men vi mikser minst mulig.
Takk til dere foreldre for godt samarbeid rundt dette. 
]]>