<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Fri, 19 Feb 2021 23:40:15 +0100Weebly<![CDATA[Søk barnehageplass]]>Tue, 19 Jan 2021 08:12:45 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/sk-barnehageplassØnsker du plass for ditt barn i Livensveen gårdsbarnehage? 
Vi har felles opptak med de andre barnehagene i kommunen og fristen for å søke plass er 1. mars. 
Alle som ikke har barnehageplass i dag, må søke for neste barnehageår (plass fra 15.8.2021) innen fristen 1. mars. Det gjelder også de som leverte søknad i 2020, med ønsket oppstart i løpet av 2021 og som ikke har fått tilbud. Løten kommune benytter opptaksprogrammet og søknadsportalen, Visma Flyt Barnehage. I søkeportalen kan du både søke om ny plass, endre type plass og si opp barnehageplassen til ditt barn.
Du søker her: 
https://barnehage.visma.no/loten
Mer informasjon om hovedopptaket finner dere her:
https://www.loten.kommune.no/oppvekst-og-laering/barnehager/soek-barnehageplass/
Dersom dere har spørsmål om barnehagen, kan dere sende epost til anececilie@livensveen.no Be gjerne om å bli ringt opp.
Nedenfor finner du en kort oppsummering "kjekt å vite" om Livensveen som er enkel å lese.

Velkommen til gards!
kjekt_vite_hjemmeside.pdf
File Size: 158 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[VI SØKER BARNEHAGELÆRER!]]>Wed, 16 Dec 2020 10:27:58 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-sker-barnehagelaererVi søker deg som er utdannet barnehagelærer og brenner for å bruke naturen som lek - og læringsarena. Vi har et vikariat med mulighet for fast ansettelse og ønsker snarlig tiltredelse. 
Vi kan tilby en aktiv og artig hverdag på et idyllisk småbruk med gode arbeidskolleger. Vi følger tariff.
Send din søknad til anececilie@livensveen.no senest 28. desember, så inviterer vi aktuelle kandidater til samtale etter dette. 
Spørsmål om stillingen kan rettes til samme epost eller på telefon:
41 42 91 76 (Ane Cecilie). 
Tips gjerne aktuelle søkere! 

]]>
<![CDATA[En fredlig jul..]]>Tue, 15 Dec 2020 16:50:25 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/en-fredlig-jul]]><![CDATA[Julegave fra regjeringen]]>Thu, 03 Dec 2020 09:44:52 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/julegave-fra-regjeringenJeg viser til mitt hjertesukk i forrige innlegg; nå ser det ut til at tilskuddene beholdes slik de er. Det har utrolig mye å si for hva slags tilbud vi kan gi barna i Livensveen, og nå ser det ut til at vi har rammer til å fortsette den gode jobben i møte med barna. Denne kampen er nok ikke over, men med flere private barnehager enn offentlige i Norge, må vi bare krysse fingrene for at barn er like mye verdt uavhengig av hvilken barnehage de går i.
God jul! 

]]>
<![CDATA[Julegleder]]>Thu, 19 Nov 2020 10:02:12 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/juleglederKjære foreldre i Livensveen.
 Det nærmer seg jul i dette annerledesåret. Vi er fremdeles på gult smittenivå, og følger retningslinjene for smittevern strengt. Barna merker nok ikke mye til det i sin hverdag, foruten ekstra håndvask og at de ikke kan være sammen på lekeplassen. For de er det gode dager i varierende høstvær med ulike artige og spennende aktiviteter.
 
Vi har, som forventet dessverre, hatt noe sykefravær blant de ansatte denne høsten. Det er flere årsaker til det, både lav terskel for å holde seg hjemme ved forkjølelse og høy belastning over tid merkes. Heldigvis har vi fått inn gode vikarer som har vært positive tilskudd til barnehagen. I den forbindelse vil jeg gjerne skryte av personalet, som strekker seg langt for å se hvert enkelt barn og gi de gode dager med lek og læring.
 
Vi hadde i utgangspunktet ønsket å ha en foreldrekveld per avdeling før jul. Nå ser vi at det er økning i smitte over hele landet, og vi velger, i samråd med SU, og ikke arrangere foreldreaktivitet på nåværende tidspunkt. Desto viktigere blir det å ha hyggelige, stressfrie dager med barna i barnehagen før jul. Vi lager noen julehemmeligheter, har adventsstund, hører på musikk og koser oss. Før jul vil vi ha nissefest med grøt og nissebesøk og en julelunsj. Det blir trist å ikke se Luciatoget komme ut fra hamninga i år, men vi har det til gode.
 
Ellers takker vi igjen for samarbeidet dette året og ønsker dere alle en fin førjulstid.
 
Med vennlig hilsen
 
Ane Cecilie
 
PS: Jeg snakker sjelden om barnehageøkonomi med dere som er kunder, men jeg ønsker å gjøre dere oppmerksom på regjeringens forslag om å kutte i tilskudd til de private barnehagene. Vi får tilskudd basert på hva kommunen brukte på egne barnehager to år tidligere. Det betyr at det blir et etterslep i finansiering dersom det skjer endringer, som for eksempel økt bemanningsnorm. Tilskuddet er gitt som et driftstilskudd per barn over og under tre år, samt pensjonstillegg. Det er det sistnevnte regjeringen kutter i, da de hevder private barnehager brukte mindre penger på pensjon enn tildelt i 2016. I ettertid har de fleste barnehager fått bedre pensjonsavtaler for sine ansatte og et kutt i inntektene vil gjøre det økonomisk vanskelig å drive privat barnehage. Dette oppleves som et hån mot viktige aktører som gir gode tilbud til barn og foreldre over hele landet, spesielt i et år hvor vi har brukt mye ekstra midler på å bemanne opp kohorter, betalt pauser ansatte ikke har fått og hatt økt fravær. Konsekvensene er i første omgang at det ikke er mulig å bemanne opp ved fravær, noe som vil slite på de som er i barnehagen og gi et dårligere tilbud. I ytterste konsekvens er det ikke mulig å drive privat barnehagen dersom finansieringen ikke er lik som i de kommunale barnehagene. Dette til informasjon med et lite hjertesukk.
]]>
<![CDATA[Der for grisene!]]>Wed, 11 Nov 2020 15:08:10 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/der-for-griseneDet nærmer seg slutten av november og den tiden da grisene i Livensveen forlater oss. Vi snakker mye med barna om at nå har vi gitt god mat til Peppa og Georg gjennom høsten, og nå kommer de til å gi oss god mat tilbake. 

Det er en prosess å få grisene til å gå ombord i lastebilen fra Nortura, og det skaper mye artig lek for barna resten av dagen. Da er noen barn bonde som går og lokker med mat, mens noen er grisene, som gjerne rømmer både hit og dit. 
Vi fikk begge av gårde og ser fram til mye god mat i Livensveen gårdsbarnehage fremover. 


]]>
<![CDATA[Brannmann Stian!]]>Wed, 30 Sep 2020 10:26:17 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/brannmann-stianDenne uka har vi hatt brannvernuke i Livensveen. Da har vi hatt spesielt fokus på hva vi skal gjøre hvis det begynner å brenne. Vi er så heldige å ha en brannmann i barnehagen og det er stor stas når han kommer med brannbilen til barnehagen!

]]>
<![CDATA[Referat fra foreldremøtet 29.september 2020]]>Wed, 30 Sep 2020 09:47:03 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/referat-fra-foreldremtet-29september-2020
Vi startet møtet på tunet i duskregn. Her presenterte alle ansatte seg, før Ane Cecilie og Stian presenterte noe felles informasjon. Deretter fordelte samlingen seg på de ulike avdelingene, hvor ped.ledere var ansvarlig for mer informasjon og det var rom for innspill, spørsmål og tilbakemeldinger. 
Ane Cecilie informerte om:
1. Årsplanen. Her finner dere informasjon om tema, metoder, tanker rundt pedagogikken, samt praktisk informasjon og viktige datoer. Alle har fått et eksemplar og planen ligger også på hjemmesiden. Det gjør ingenting om dere leser og hører på sanger fra Hakkebakkeskogen hjemme også:)
2.Kort om bemanning: Marius forlater oss for et år i Tromsø. Det betyr litt forandring på avdelingene, hvor Hanne G kommer inn sammen med Maren, Hege og Turid hos Bjørnungene. Ida og Jeanette får mer tid med Revungene. Eller er det stabile avdelinger og kjente ansatte. 
3. Gult nivå: Dette er informert om tidligere, men i korte trekk så handler det om friske barn, håndvask og noe redusert åpningstid. 
4. Sykdom: Vi har lavere terskel for å sende barn hjem med dårlig allmenntilstand eller tegn til sykdom. Dette gjelder også ved magesyke. Vi setter pris på at foreldre også har lavere terskel for å holde barna hjemme og imøtekommer samarbeid rundt dette. 
5. Dyrestell: Stian informerte om at vi har lettstelte dyr og at fjøsstell fordeles med en uke på hver avdeling. Han minnet om at det var mulig å melde seg for mating av dyrene i helgen, et tilbud mange setter pris på. 
6. PARKERING: Husk å rygge inn når du ankommer barnehagen og ALLTID ta ut nøkkel, skru av tenning. Reduser hastigheten! 
7. Sikring i bil: Her er de fleste gode, men vi minner om at det er viktig med riktig sikring av barna i bilen. 
KRISTIN STUAN ble valg som ny foreldrerepresentant. 
Takk for møtet!
​  
]]>
<![CDATA[Snart foreldremøte]]>Wed, 23 Sep 2020 13:33:57 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/snart-foreldremteI Livensveen gårdsbarnehage har vi tradisjon for å arrangere foreldremøter ute på turplassene. Det skal vi gjøre i år også, med noen få endringer på grunn av smittevern. Denne gangen kan vi dessverre bare invitere en voksen per barn, med mindre foreldre har delt omsorg. 
Normalt ville vi blandet foreldre fra ulike avdelinger på grupper, men i år holder vi oss avdelingsvis etter en felles oppstart på tunet.  
Det blir rom for å motta informasjon og for å stille spørsmål til de som tilbringer dagene med barna, og det er også mulig å komme med innspill vi kan ta med oss videre. 
Møtet finner sted på tirsdag 29.september klokka 18.00. Ta med en kopp til kaffe eller te, sitteunderlag og kle deg etter været. 
Vi ser fram til et hyggelig møte! Velkommen!

]]>
<![CDATA[Peppa og Georg vil ha helgebesøk]]>Wed, 09 Sep 2020 13:23:37 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/peppa-og-georg-vil-ha-helgebeskOg gjerne litt mat også.. Dette har vært et populært tilbud til foreldre og her er det først til mølla. Har du lyst til å ta med barnet ditt, så det kan vise deg barnehagen sin i fred og ro, og samtidig gi mat til grisene, kattene, hønene og kaninen? Skriv dere opp på lista som personalet på lekeplassen har. Dere kan gjerne ta lunsjen i gapahuken eller gå en tur i skogen og se på turplassene vi har utenfor gjerdet. Velkommen til gards!

]]>