<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Thu, 29 Feb 2024 00:49:35 +0100Weebly<![CDATA[Nå kan du søke barnehageplass]]>Fri, 26 Jan 2024 07:23:52 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/na-kan-du-ske-barnehageplassFristen for å søke barnehageplass i Løten er 1. mars. Vi har felles opptak med Løten kommune, og dere søker via en portal. Kom gjerne innom oss på åpen kveld mandag 12. februar - da får dere se hvordan vi har det og snakke med oss om tilbudet vi har på småbruket. Velkommen til gards! Søknad legges inn her: 
foresatt.visma.no/loten

​De som allerede har plass, trenger ikke å søke på nytt.
]]>
<![CDATA[STÅ OPP FOR DIN BARNEHAGE]]>Mon, 08 Jan 2024 11:36:26 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/sta-opp-for-din-barnehageForslaget til ny finansieringsordning og barnehagelov vil:
1. Svekke foreldres mulighet til å velge barnehage til sitt barn. 
2. Åpne for forskjellsbehandling av barn og barnehager ved å fjerne nasjonale regler for likebehandling
3. Gi kommunen mer makt over driften i private barnehager (mattilbud, åpningstider, bemanningsnorm etc).
Vi er redd for at dårlig kommuneøkonomi skal påvirke det vi i dag kan tilby i Livensveen gårdsbarnehage. 

Vi har i dag hatt møte med SU, som ønsker å skrive et eget høringssvar. I tillegg skal barnehagen skrive sitt, og vi oppfordrer dere foreldre til å komme på banen. Dette brenner nå - fristen er 1. februar. 
https://www.pbl.no/sider/valgfrihet/?fbclid=IwAR1N2L14K_OnI5kQA6ka6ZnvarctTBuFb8m0uol3gxjpWqZLPGLHQ1NJKns

]]>
<![CDATA[Advent i Livensveen]]>Mon, 04 Dec 2023 12:16:18 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/advent-i-livensveenDet er helt i begynnelsen av desember og kulda har satt inn. På avdelingene jobber barna med ulike hemmeligheter, og hver dag har avdelingene samling med sang hvor de tenner lys.
I år har vi også felles samling for hele barnehagen hver mandag i desember. Vi ønsker oss utesamling med gange rundt det fine juletreet vårt, men i dag var det 20 kalde grader og vi møttes hos Revungene.
Maren ledet samlingen, og kunne faktisk lese opp et ekte brev fra julenissen. Han ønsket å høre "På låven sitter nissen", så barna sang så høyt at han hørte det helt på Nordpolen!]]>
<![CDATA[Å se muligheter...]]>Fri, 01 Dec 2023 12:15:33 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/a-se-muligheterPicture
Det startet egentlig med en liten tragedie...Uværet Hans druknet både gulrøtter, poteter og deler av grisebingen. Men så kom kulda, og en Marius på vakt som ser mulighetene! Vips - så var det skøytebane der grisene hadde tråkket sine siste dager. Full aktivitet, lek og læring! 
Hanne G så også mulighetene; muligheten for barna til å se hvordan de nevnte grisene så ut ferdig slaktet. Hvordan kverner og vakumpakker vi kjøttet, så vi kan bruke det i god mat i barnehagen? 

Picture
Så var det Ann-Kristin. Hun så muligheten for å overføre sin egen kunnskap om lefsebakst til barna i Livensveen. Søndagen ble brukt til forberedelse, og hele mandag fikk barn fra alle avdelinger komme å bake sine egne lefser. 
Til sist har vi to som har sett muligheten i mange år; muligheten til å lyse opp desember med tradisjonsrikt juletre på tunet i barnehagen. Kjell, bestefaren til Stian, har vokst opp på småbruket, og setter pris på at det er liv og røre på plassen. Sammen med Bjørn, har de i mange år, forberedt, jaktet, satt opp og lyssatt det en treet finere enn det andre. Det kaller vi engasjement! 

Tusen takk for at dere alle ser mulighetene.

]]>
<![CDATA[En liten grisehistorie]]>Mon, 13 Nov 2023 14:09:11 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/en-liten-grisehistorieTidlig i september fikk vi endelig to "ikkesåsmå"griser til Livensveen. Barna fikk bestemme navn, og årets griser fikk hete Fru Cafè og Herr Gulrot. Fru Cafè og Herr Gulrot fant seg fort til rette på småbruket, og gjennom høsten fikk de godt stell og god mat av barna i Livensveen. De sørget for halm og varmelampe i bua, og nok mat, vann og kos. ​
Grisene hadde behov for besøk og mat i helgene også, og noen foreldre reiste hit med barna og fikk en gårdsopplevelse i ro og fred. Resten av foringshelgene fordelte vi på ansatte og eiere. 
I november ble det brått kaldt, og Fru Cafè og Herr Gulrot var store nok til å forlate oss på en stor lastebil fra Nortura. Tilbake kom det store bakker med masse godt kjøtt til bruk under varmmåltidet i barnehagen.
Hanne S brukte en kveld på å sortere, dele og forberede for en fin økt med pakking og kverning med barna dagen etter.
I prosessen har vi lært at det er lurt å ta godt vare på dyra våre. De trenger mat og stell. I tillegg har vi lært hvor vi får kjøtt fra, og hvordan vi skal behandle kjøttet før vi spiser det. 
Det er et litt kostbart og krevende prosjekt å ha gris - det krever at personalet, foreldre og eiere stiller opp - men når alle gjør det, er det et prosjekt vel verdt pengene.  
]]>
<![CDATA[Vi søker barnehagelærer!]]>Mon, 23 Oct 2023 08:52:33 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-sker-barnehagelaerer8228919Vi søker en dyktig barnehagelærer som evner å bruke naturen som lek- og læringsarena.
Vi utlyser et vikariat i perioden 01.02.24 til og med 01.10.24.
Vi kan tilby en spennende og aktiv hverdag på et idyllisk småbruk.
​Se: www.livensveen.no eller ring eier på: 41 42 91 76 for mer informasjon. Søknad sendes pr e-post til anececilie@livensveen.no Søknadsfrist: 12.november 2023
 

]]>
<![CDATA[De første kuldegradene]]>Tue, 17 Oct 2023 15:26:46 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/de-frste-kuldegradeneHøsten er snart i ferd med å gå over til vinter, og temperaturene varierer veldig. Nå har vi hatt de første kuldegradene, og det er godt å kjenne varmen fra bålet på turplassene. Tiden er inne for litt tjukkere klær, varme på ører, fingre og tær. 
Det er også tid for jakt, og de eldste er så heldige å få være med på elgjakt i år. Kanskje får vi se en ekte elg? Kanskje kommer Stian med storfugl fra sin jakt? I barnehagen "øver" vi forsiktig på å jakt på hønene som tripper rundt på lekeplassen.
​ 

]]>
<![CDATA[Velkommen til høstfest!]]>Mon, 02 Oct 2023 08:58:17 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/velkommen-til-hstfestHøstfesten nærmer seg! Dette er egentlig en liten oppsummering av hvordan vi jobber i Livensveen gjennom året. Her ser vi resultater av hva vi sådd, og hva vi har høstet inn. Her får vi smake ertesuppe lagd på svineknoker fra egne griser, og vi smaker på saft, kaker og gele fra bær vi har plukket. Potetene våre druknet dessverre i år, så potetsuppa utgår. Inne på avdelingene kan dere se litt av kunsten vi har laget i høst, og ute henger det bilder fra arbeidet gjennom året. 
Vi minner om at foreldre er ansvarlige for barna når dere er i barnehagen.
Velkommen til en hyggelig ettermiddag med barn og voksne i Livensveen gårdsbarnehage.
]]>
<![CDATA[Takk!]]>Fri, 22 Sep 2023 11:24:14 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/takkTakk for god deltagelse på foreldremøtet!
Takk for ros og hyggelige ord!
Takk for at dere viser oss tillit til å ta vare på det mest dyrbare!
Takk for konstruktive tilbakemeldinger! 
​Takk for samarbeidet!
]]>
<![CDATA[Foreldremøte]]>Fri, 15 Sep 2023 10:07:48 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/foreldremte7118089Det nærmer seg foreldremøte, som er en fin arena for samarbeid og informasjonsutveksling mellom barnehage og hjem. I Livensveen gårdsbarnehage mener vi det er viktig at foreldre får oppleve litt hvordan barnas hverdag er, og vi samles ute med varme klær og sitteunderlag. Møtet starter med en felles gjennomgang på plenen foran Gamlestua, før vi deler oss avdelingsvis på hver vår turplass, rundt hvert vår bål. Vi serverer litt bakst og har kaffe i kanner på turplassene. Husk termokopp.
​Velkommen til gards: tirsdag 19.september klokka 18.00
]]>