<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Wed, 01 Dec 2021 09:01:29 +0100Weebly<![CDATA[Advent i Livensveen og planleggingsdag]]>Tue, 30 Nov 2021 10:49:54 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/advent-i-livensveen-og-planleggingsdagDen 26.november startet vi avdelingsvis i barnehagen med planlegging, før turen gikk til Ottershagen Gårdsbarnehage på Rena. Her ble det idemyldring og erfaringsutveksling, samt omvisning både i barnehagen og på en tilhørende seter. Gode tips og hyggelige minner ble med hjem til Løten og vi ønsker Ottershagen velkommen til oss ved en annen anledning.
Så nærmer julen seg og vi er så heldige at vi har en dugnadsgjeng som hvert eneste år ordner juletre med belysning på tunet i barnehagen. Kjell Opsahl og Bjørn Kristiansen har gjort denne jobben i mange år nå, og vi håper de fortsetter i mange år til. Tusen takk!
]]>
<![CDATA[Mye turvirksomhet for tiden...]]>Tue, 16 Nov 2021 09:56:25 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/mye-turvirksomhet-for-tidenSom kontorrotte har jeg god utsikt nedover gutua i Livensveen og her er det stadig vekk en gjeng på vei nedover. Noen skal til Trollsteinene, noe skal se på hestene, noen skal helt ned til hjorten og andre skal inn i skogen ved Turid. Bilene blir også ofte fylt opp og da går turen til Budor, Løten mølle, Klevfoss, Rokkosjøen, biblioteket, fotballbanen - ja, bare fantasien setter grenser.
I dag var det først Revungene som tuslet forbi vinduet mitt. De skulle besøke kalvene hos Øyvind og Solvei, og trippet av gårde glade og fornøyde. En stor vogn var medbrakt for slitne små til hjemturen.

Ikke lenge etterpå kom fireårsgruppa. De var godt rustet til lenger tur, med sekker og varme klær. Turen gikk til høyre og jeg gleder meg til å se hva de har opplevd i dag. Tiurgruppa er på let etter juletrær i Mosjømarka i dag. Løten Orienteringggruppe har pyntet flere trær i skogen og laget et kart - rene skattejakten for ivrige tiurer. 
Den siste gruppa har litt hemmeligheter på gang inne på Gamlestua...men det har jeg ikke lov å si noe mer om...
Hver dag er en fin dag for tur...i Livensveen gårdsbarnehage.


]]>
<![CDATA[Råd angående RS-virus]]>Wed, 10 Nov 2021 10:17:50 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/rad-angaende-rs-virusDet er varslet at det kan bli en tøff sesong med mye RS - virus i vinter. Vi ønsker derfor å informere foreldre om FHI sine råd for å minske smitterisikoen ved RS-virus. Ta vare på hverandre og ikke minst; ta vare på de minste og mest sårbare i samfunnet.
]]>
<![CDATA[Når kulda setter inn...]]>Mon, 18 Oct 2021 08:31:42 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/nar-kulda-setter-innHøstferien er over, og dermed er det plutselig åtte minusgrader og mørkt om morgenen. Tiden er inne for ull innerst, varme sko, votter og luer. Vi trives godt ute, selv om det er litt kaldt:) 
Ellers kan vi fortelle at Marius er tilbake etter et års permisjon. Han vil jobbe med Iren og Ann-Kristin sammen med Bjørnungene. 
Det skjer mye rundt om på avdelingene nå, og akkurat som reven går på jakt etter mus i Hakkebakkeskogen, tar vi med oss børsene våre og jakter elg i skogen. Vi synger nøtteplukkevise, revevise, voggevise og visen om Baker Harepus. Vi her i Livensveen må gjøre småbruket klart for vinteren, med pløying og raking. I tillegg må dyra få skikkelig stell før vinteren. Vi leker også med språket; synger, eller, lærer rim og regler, leker viskeleken og selvsagt leser vi morsomme bøker.
]]>
<![CDATA[Varsel om ekstra planleggingsdag.]]>Mon, 27 Sep 2021 07:16:31 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/varsel-om-ekstra-planleggingsdagSom varslet i årsplanen, har vi kun tidfestet fire av fem mulige planleggingsdager. Vi er nå invitert til å delta på felles planleggingsdag/kursdag med de kommunale barnehagene - en felles innsats for å øke leseferdigheter for alle barna i Løten.  
Det betyr at det blir en ekstra planleggingsdag fredag den 28.januar. 
]]>
<![CDATA[Referat fra foreldremøtet høst -21]]>Tue, 21 Sep 2021 08:36:51 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/referat-fra-foreldremtet-hst-21Det var virkelig hyggelig å kunne invitere foreldre tilbake på foreldremøte, riktignok avdelingsvis, med god avstand, men ute, som vanlig.
Revunger, Bjørnunger og Tiurer legger ut sine referat under sine sider. Her blir det oppsummert hva Ane Cecilie fortalte på de ulike avdelingene:

1. Introduksjon av årsplanen: hvorfor den er som den er, hvordan vi jobber etter planen og hva som er styringsdokumenter vi er underlagt. Viktig praktisk informasjon i den forbindelse; datoer i årsplanen er stort sett spikret, men aktiviteter på månedsplanen er veiledende. Dette handler om hvordan vi mener det er riktig å jobbe pedagogisk med barna, som gir oss frihet til å møte deres interesser, gruppesammensetning og dagsform. Vi gjennomfører alt vi sier vi skal, men kanskje er maur mer interessant enn kuer akkurat den dagen, så da fordyper vi oss heller litt i maur. I årsplanen finner dere viktig informasjon om innhold, progresjon, planlagte aktiviteter, samt praktisk informasjon om avdelingene. Her finner du også navn og bilde av alle ansatte. 
2. Brukerundersøkelsen: I vår gjennomførte vi en brukerundersøkelse med god svarprosent. Vi setter veldig pris på tilbakemeldingene vi fikk og har jobbet med disse i personalgruppa. Resultatene er også sendt ut til foreldre. 
3.Økonomi: Ane Cecilie er ansvarlig for fakturering. Ta kontakt på epost: anececilie@livensveen.no dersom dere har spørsmål. Hun er på kontoret mandag formiddag, tirsdag og onsdag. Les epostene som følger fakturaen, da det ofte er viktig informasjon her. 
4. Valg av foreldrerepresentant til SU
Ny representant er Benedicte Benedichte Svevad (mor Eva Johanne, Revunge). Telefonnr: 41562340


ELLERS NOEN FELLES PRAKTISKE TIPS:
* Kjør pent ved henting og levering. Legg igjen mobilen - fokuset ditt bør være på den du skal hente.
* Rygg inn når dere kommer. Mest trafikksikkert. Slå av tenningen og ta nøkler ut av bilen.
* Overhold kjernetiden 09.30 til 14.00. Den er satt slik for barnas beste.
* Spis frokost hjemme hvis dere kommer etter halv åtte. Vi starter med lunsj 10.45 -11.00.
* Matpakke er ingen konkurranse, men tenk sunn og god hverdagsmat. Kjeks, kaker og mellombar passer i tursekken I HELGEN, men i hverdagen holder det med mat, frukt/grønsaker og VANN i flaskene. Barna bør ikke ha saft i flaskene, men kan ha litt varm saft eller kakao på turdag. 
Vedlagt er bilde fra et tidligere foreldremøte
]]>
<![CDATA[Foreldremøte med forbehold..]]>Tue, 07 Sep 2021 12:56:00 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/foreldremte-med-forbeholdDet er nesten ikke til å tru at vi kan invitere til foreldremøte, men nå gjør vi det - med forbehold. Vi inviterer en voksen fra hver familie og har kun avdelingsvise møter. Vi er ute, men det er vi jo alltid, og legger til rette for å holde mer avstand enn vanlig. 
Det er litt tidlig for båltenning, så kle dere godt og ta med termokopp - vi serverer te og kaffe. 
 Møtet begynner klokka 18.00 torsdag 09.september. Velkommen til gards!
]]>
<![CDATA[Vi er i gang!]]>Tue, 31 Aug 2021 13:42:12 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-er-i-gang
​Det er god stemning i Livensveen gårdsbarnehage for tiden. Høstværet viser seg fra sin beste side, og turmulighetene er mange. De nye, minste barna har lekeplassen mye for selv og god mulighet til å bli trygg på både omgivelsene og de voksne.
Avdelingene begynner å bli godt kjent, og deling i grupper har bidratt til gode arenaer for lek for både små og store. 
Tiurene har brukt mye tid ute ved superhuken med lek og aktivitet, og Bjørnungene har utforsket ulike områder utenfor gjerdet. Grisene koser seg og får mye godt stell, og kyllingene vokser seg større for hver dag som går. 
Nytt i år er at vi skriver månedsplan og ikke ukeplan. På planen vil dere kunne se temaet vi jobber med, aktiviteter vi har planlagt og om det er noen turer på agendaen. Det er viktig å være klar over at planen er veiledende, mest fordi vi ønsker å ha mulighet til å være fleksible og følge barnas initiativ. De pedagogiske lederne legger ut en liten ukerapport på hjemmesiden i slutten av uka. Spør om det er noe dere lurer på. Vi krysser fingrene for at vi kan jobbe på grønt nivå, og ser frem til å se alle foreldre den 09.september på foreldremøte.

]]>
<![CDATA[VELKOMMEN TIL NYTT BARNEHAGEÅR!]]>Tue, 17 Aug 2021 10:38:20 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/velkommen-til-nytt-barnehagearDet er så hyggelig å invitere til nytt barnehageår i Livensveen gårdsbarnehage! Tenk at vi er på grønt smittevernsnivå! Endelig kan vi leke på tvers av avdelinger. Endelig kan vi ha foreldremøter og andre hyggekvelder. Nå blir det ny giv, for grønt er jo nesten som normalt. Jeg skriver nesten, for vi skal fremdeles ha fokus på god hygiene. Vi skal fremdeles ha lav terskel for å holde barn og voksne hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer, og vi skal fremdeles holde en meter avstand til andre vokse og ikke håndhilse. 
Årsplanen er klar og det er vi også! Personalet hadde en klar beskjed i våres - vi er ikke ferdig med Hakkebakkeskogen. Vi har mye mer å utforske, aktiviteter, leker, sanger og rollespill. Her er det mye å ta av. Vi tar derfor med oss Klatremus og vennene hans inn i et nytt år i Livensveen gårdsbarnehage, og gleder oss veldig til det. 
Årsplanen finner dere her og i hyllene på fredag!
Årsplan Livensveen gårdsbarnehage 202122
]]>
<![CDATA[RØDT NIVÅ FRA UKE 21]]>Sat, 22 May 2021 18:09:02 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/rdt-niva-fra-uke-21Det er større smittespredning i området igjen, og alle skoler og barnehager går over på rødt nivå i uke 21 og til og med tirsdag i uke 22. Vi kartlegger i første omgang behovet for barnehageplass, og sender ut informasjon i morgen om gjennomføring av uka. I mellomtiden: hold dere friske og ha en riktig god helg.]]>