<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Mon, 25 Nov 2019 20:16:14 +0100Weebly<![CDATA[Barnas fysiske miljø]]>Mon, 25 Nov 2019 12:46:41 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/barnas-fysiske-miljFredag var det planleggingsdag og foruten å legge en god plan for adventstiden i Livensveen, var dagen viet det fysiske miljøet. Alle avdelingen hadde planlagt sine aktiviteter på forhånd, og resultatene ble en flott lesekrok nede, bilbane og dukkehus på lekerommet på Gamlestua og ny, fargerik vegg hos Ekornbarna. Alle avdelingene ryddet i leker, organiserte og vurderte hva som er best for akkurat deres avdeling akkurat nå. Ta gjerne en titt! 
Ellers kan vi fortelle om at det er mye hemmelighetskremmeri nå....men vi planlegger for en hyggelig, stressfri førjulstid. 

En stor takk til Heidi sin pappa; Steinar Østerhagen, som har laget så fine dukkehus til oss!
]]>
<![CDATA[Endelig snø!]]>Tue, 12 Nov 2019 08:18:06 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/endelig-snOg den vet vi å utnytte her i Livensveen. Stian og Marius har måkt nesten halve jordet for snø, for å lage grunnlaget for året akebakke. Mange barn har allerede skiene på og latteren sitter løst nedover bakken. Kjære foreldre; Ikke gå i akebakken for å hente barna. Gå gjennom porten, så unngår vi farlige situasjoner ned mot parkeringen. 

Med vinteren kommer ofte omgangssyke, dessverre. Vi minner derfor om gode rutiner for håndvask og innfører ny rutine ved levering til frokost om morgenen - alle: voksne og barn- må innom badet og vaske hender før frokost. Vi minner også om viktigheten av å holde syke barn hjemme 48 timer etter siste oppkast for å unngå å "spre gledene".
]]>
<![CDATA[Årsplanen]]>Tue, 22 Oct 2019 09:17:44 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/arsplanenVi er i overgangen mellom høst og vinter. I årsplanen leser vi:
"På gården kommer to griser som vi skal ta godt imot. De skal få god mat og godt stell gjennom høsten, og foreldre får ta med barna sine til barnehagen i helgen for å fore grisene. På høsten må vi også gjøre klart for høner og kaniner slik at de får en fin plass inne når det blir kaldt ute.  Høsten er jakttid, og mange har foreldre som jakter både fugl og småvilt, og til og med elg. Stian tar med jaktutbytte så barna får se, og kanskje leker vi jakt i skogen i flere uker.
Høstens fine farger gir inspirasjon til kunstneriske utfoldelser, enten er det er naturvev på turplassen eller høstfarger på avdelingene. På turene våre samler vi inn formingsmateriell som kvister, kongler og røtter til senere bruk. "
Minner om planleggingsdag 22. november.

]]>
<![CDATA[Foreldresamtaler og vinterklær!]]>Mon, 21 Oct 2019 08:19:45 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/foreldresamtaler-og-vinterklaerDet er utvilsomt siste høstmåned og overgang til vinter. Vi er ikke noe mindre ute av den grunn; det er mye å forske på nå som bakken blir kald, bladene er fryst til bakken og det blir glatt å tusle. Husk varme klær og godt med skift, så blir dagene gode ute. 

Vi begynner med foreldresamtaler på avdelingene nå. Vi ønsker en samtale med alle på høsten og vi tilbyr en samtale med alle på våren. Samtalen gir rom for bedre samarbeid og vi oppfordrer foreldre til å ta opp saker dere lurer på eller innspill dere har. 

Nyt dagene, det blir fort mørkt nå, så det er bare å glede seg til det kommer lys og fin snø!]]>
<![CDATA[Høstfest!]]>Tue, 01 Oct 2019 07:30:24 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/hstfestTradisjonen tro inviterer vi foreldre til høstfest i Livensveen gårdsbarnehage. Her serverer vi godsaker vi har laget etter innhøsting i skog og grønsakshage. Vi vil også vise frem litt av høstkunsten vi har laget på de ulike avdelingene. Benytt anledningen til å hilse på andre foreldre, barn og ansatte, og kle dere godt - vi er ute! Velkommen til gards!
​PS: Barnet ditt er ditt ansvar når du har kommet til barnehagen.
]]>
<![CDATA[Brannvernuke med brannmann Stian]]>Mon, 30 Sep 2019 10:10:08 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/brannvernuke-med-brannmann-stianDenne uka har vi brannvernuke i Livensveen. Vi snakker med barna om hva vi gjør hvis det begynner å brenne og øver på å gå ut når alarmen går. Heldigvis har vi egen brannmann på bruket og ryktet sier at vi får besøk av brannbilen på fredag - hvis det da ikke brenner på ordentlig noe sted..
Brannvernuka er viktig og vi oppfordrer dere foreldre til å gå gjennom brannrutiner hjemme samtidig. Hva skjer hvis brannalarmen går? Hvor er slukkeutstyr? Hva ringer vi? Og ikke minst; bytt batteri i brannvarslerne. Bilder under er fra en tidligere øvelse i Livensveen. 
]]>
<![CDATA[Referat fra foreldremøtet 23.september]]>Tue, 24 Sep 2019 11:58:41 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/referat-fra-foreldremtet-23septemberDet er hyggelig å kunne holde foreldremøtet vårt ute på turplassene som barna i Livensveen kjenner så godt. Takk for at så mange prioriterer å møte - en viktig arena for samarbeid mellom barnehagen og foreldre. Vedlagt er et referat av saker som ble tatt opp i korte trekk. Hør gjerne med avdelingen om de tok opp noe dere bør vite, dersom dere ikke var til stede.
referat_fra_foreldremØte_livensveen_hØsten_2019.pdf
File Size: 9 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[Velkommen til foreldremøte]]>Tue, 17 Sep 2019 13:14:55 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/velkommen-til-foreldremteMandag 23.september inviterer vi til foreldremøte i Livensveen gårdsbarnehage og håper flest mulig foreldre har tid og mulighet til å møte opp. Vi har få nye foreldre i år og legger derfor opp til mer informasjon fra avdelingene. Det vil også bli innspill fra SU, informasjon om Kultur for læring og en kaffetår. Ta med turkopp, sitteunderlag, varme sko og klær. Vi starter 18.30. Velkommen til gards!
]]>
<![CDATA[Årplanen]]>Fri, 06 Sep 2019 08:22:21 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/arplanenÅrsplanen for barnehageåret 2019-20120 er ferdig og gitt ut til alle foreldre. Vi håper dere tar dere tid til å lese planen, som er vårt styringsdokument. I planen leser dere om Tiuren, Ekornbarnet og Revungen som står og ser fremover mot et nytt barnehageår preget av de ulike årstidene. Her finner dere oversikt over spesielle datoer; dato for høstfest, julemarked, foreldremøter, påskefrokost, dugnad, planlagte turer osv. Du finner også informasjon om hvordan Livensveen gårdsbarnehage jobber med lek, læring, danning og sosial kompetanse. 
Årsplanen tar for seg hva vi tenker rundt tilvenning og overgang til skole, og du får mer informasjon om de ulike avdelingene. 
Mer informasjon om hvordan vi forholder oss til og er innom fagområdene fra Rammeplanen for barnehager finner dere i månedsbrev og på ukeplaner som legges ut hver uke.
Vi ser fram til det femtende året i Livensveen gårdsbarnehage og er glad for at dere er med oss!
​]]>
<![CDATA[Høst og sommer om hverandre]]>Fri, 30 Aug 2019 13:48:40 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/hst-og-sommer-om-hverandreBarnehageåret 2019-2020 er godt i gang. Gruppene begynner å bli godt kjent med hverandre og tilvenningen av de nye barna har gått veldig bra. Vi har begynt å tenke på høstfesten, så blåbær er plukket og blåbærmuffins er ferdig bakt. De minste utvider utetidene og trygge rammer og rutiner gir gode dager. Ekornbarna har hatt Hanne MK som fast fagarbeider i Turid sitt fravær. Det har gått veldig fint, og både Ekornbarn og Hanne trives.
Susann hadde sin siste dag i barnehagen i dag, og vi ønsker henne lykke til i fast stilling i en annen barnehage. Mari kommer snart inn som barnehagelærer hos Revungene i Marens sin permisjon. 
Vi har hatt noe behov for vikar den siste tiden, grunnet sykdom og planlagt fravær. Vi ønsker å få på plass gode, kjente vikarer, og føler vi er ferd med å lande noen kabaler. 
Vi ønsker alle en riktig god helg!
]]>