<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Thu, 27 Feb 2020 09:10:51 +0100Weebly<![CDATA[Frist for å søke plass i Livensveen er 1. mars]]>Mon, 10 Feb 2020 11:23:37 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/frist-for-a-ske-plass-i-livensveen-er-1-marsDersom du ønsker plass for ditt barn i Livensveen gårdsbarnehage fra august, er tiden inne for å søke nå. Barn som allerede går i barnehagen har plass fram til skolestart. Det søkes på felles portal for alle barnehagene i Løten. Du kan søke her: https://www.loten.kommune.no/oppvekst-og-laering/barnehager/soek-barnehageplass/]]><![CDATA[Minner om planleggingsdag den 31.januar]]>Tue, 21 Jan 2020 14:18:34 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/minner-om-planleggingsdag-den-31januarFredag den 31. januar skal hele personalgruppa på kurs om språkutvikling i regi av PPT sammen med de andre barnehagene i kommunen. Denne dagen er barnehagen stengt. ]]><![CDATA[Nå kan du søke plass!]]>Tue, 07 Jan 2020 09:51:54 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/na-kan-du-ske-plassFristen for å søke barnehageplass fra august er 1.mars. Livensveen gårdsbarnehage er med i felles opptak med de andre barnehagene i Løten kommune. 
Onsdag den 29. januar holder alle barnehagene åpent mellom klokka 17.00 og 19.00 slik at nye kunder kan få se de ulike barnehagen og snakke med personalet. Velkommen til gards!

Du kan søke her: SØK BARNEHAGEPLASS.]]>
<![CDATA[Velkommen til 2020!]]>Mon, 06 Jan 2020 07:56:30 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/velkommen-til-2020Vi er i gang igjen og håper alle har hatt en fin ferie. Nå er det nytt år og nye mulighet. Vi håper på mange fine hverdager med vennskap, lek, utforsking og moro. 
Hanne Simensen kommer tilbake på kjøkkenet i februar og Maren er tilbake som pedagogisk leder på Nystua i begynnelsen av mars. I den forbindelse vil Mari, som har vært i vikariat som barnehagelærer, begynne i ny jobb første februar. Vi gleder oss til å få Maren tilbake, men vil også savne dyktige, rolige, trygge Mari og ønsker henne lykke til videre!
Ida, som har vært kjøkkenansvarlig i Hanne sitt fravær, går inn på avdelinger, hovedsakelig med Ekornbarna og i deltidsstilling. Vi er glade for å ha Ida med oss videre. Hanne G, Hanne MK og Jeanette fortsetter også i barnehagen frem mot sommeren.
Regjeringen har bestemt nye priser fra januar. De nye prisene finner du her:

priser_livensveen_gÅrdsbarnehage_2020.pdf
File Size: 241 kb
File Type: pdf
Download File

Vi minner om at kommunen tilbyr redusert foreldrebetaling for husholdninger med lav økonomi. Ta kontakt med kommunen dersom dette er aktuelt for dere.
Vi ser fram til en nytt år med godt samarbeid!

]]>
<![CDATA[God jul!]]>Tue, 17 Dec 2019 13:08:42 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/god-julVi går inn i siste uke før jul og roen senker seg. Vi har bakt og laget hemmeligheter, men ikke stresset og benyttet alle muligheter snøen har gitt. Akebakken gir fysisk aktivitet, spenning og glede, og enkelte barn har allerede flere runder på jordet enn i hele fjor. 
Nå gleder vi oss til en liten julefeiring med foreldre og inviterer til marked på torsdag. På fredag er det nissefest og ryktene går om at selveste nissen kommer en tur i barnehagen også. 
Vi ønsker store og små en riktig god jul og gleder oss til å ta fatt på 2020 med dere!
]]>
<![CDATA[Barnas fysiske miljø]]>Mon, 25 Nov 2019 12:46:41 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/barnas-fysiske-miljFredag var det planleggingsdag og foruten å legge en god plan for adventstiden i Livensveen, var dagen viet det fysiske miljøet. Alle avdelingen hadde planlagt sine aktiviteter på forhånd, og resultatene ble en flott lesekrok nede, bilbane og dukkehus på lekerommet på Gamlestua og ny, fargerik vegg hos Ekornbarna. Alle avdelingene ryddet i leker, organiserte og vurderte hva som er best for akkurat deres avdeling akkurat nå. Ta gjerne en titt! 
Ellers kan vi fortelle om at det er mye hemmelighetskremmeri nå....men vi planlegger for en hyggelig, stressfri førjulstid. 

En stor takk til Heidi sin pappa; Steinar Østerhagen, som har laget så fine dukkehus til oss!
]]>
<![CDATA[Endelig snø!]]>Tue, 12 Nov 2019 08:18:06 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/endelig-snOg den vet vi å utnytte her i Livensveen. Stian og Marius har måkt nesten halve jordet for snø, for å lage grunnlaget for året akebakke. Mange barn har allerede skiene på og latteren sitter løst nedover bakken. Kjære foreldre; Ikke gå i akebakken for å hente barna. Gå gjennom porten, så unngår vi farlige situasjoner ned mot parkeringen. 

Med vinteren kommer ofte omgangssyke, dessverre. Vi minner derfor om gode rutiner for håndvask og innfører ny rutine ved levering til frokost om morgenen - alle: voksne og barn- må innom badet og vaske hender før frokost. Vi minner også om viktigheten av å holde syke barn hjemme 48 timer etter siste oppkast for å unngå å "spre gledene".
]]>
<![CDATA[Årsplanen]]>Tue, 22 Oct 2019 09:17:44 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/arsplanenVi er i overgangen mellom høst og vinter. I årsplanen leser vi:
"På gården kommer to griser som vi skal ta godt imot. De skal få god mat og godt stell gjennom høsten, og foreldre får ta med barna sine til barnehagen i helgen for å fore grisene. På høsten må vi også gjøre klart for høner og kaniner slik at de får en fin plass inne når det blir kaldt ute.  Høsten er jakttid, og mange har foreldre som jakter både fugl og småvilt, og til og med elg. Stian tar med jaktutbytte så barna får se, og kanskje leker vi jakt i skogen i flere uker.
Høstens fine farger gir inspirasjon til kunstneriske utfoldelser, enten er det er naturvev på turplassen eller høstfarger på avdelingene. På turene våre samler vi inn formingsmateriell som kvister, kongler og røtter til senere bruk. "
Minner om planleggingsdag 22. november.

]]>
<![CDATA[Foreldresamtaler og vinterklær!]]>Mon, 21 Oct 2019 08:19:45 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/foreldresamtaler-og-vinterklaerDet er utvilsomt siste høstmåned og overgang til vinter. Vi er ikke noe mindre ute av den grunn; det er mye å forske på nå som bakken blir kald, bladene er fryst til bakken og det blir glatt å tusle. Husk varme klær og godt med skift, så blir dagene gode ute. 

Vi begynner med foreldresamtaler på avdelingene nå. Vi ønsker en samtale med alle på høsten og vi tilbyr en samtale med alle på våren. Samtalen gir rom for bedre samarbeid og vi oppfordrer foreldre til å ta opp saker dere lurer på eller innspill dere har. 

Nyt dagene, det blir fort mørkt nå, så det er bare å glede seg til det kommer lys og fin snø!]]>
<![CDATA[Høstfest!]]>Tue, 01 Oct 2019 07:30:24 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/hstfestTradisjonen tro inviterer vi foreldre til høstfest i Livensveen gårdsbarnehage. Her serverer vi godsaker vi har laget etter innhøsting i skog og grønsakshage. Vi vil også vise frem litt av høstkunsten vi har laget på de ulike avdelingene. Benytt anledningen til å hilse på andre foreldre, barn og ansatte, og kle dere godt - vi er ute! Velkommen til gards!
​PS: Barnet ditt er ditt ansvar når du har kommet til barnehagen.
]]>