<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Sun, 16 Jun 2024 19:44:34 +0200Weebly<![CDATA[Sommerfest og sommerfri]]>Fri, 14 Jun 2024 11:20:51 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/sommerfest-og-sommerfriEt barnehageår går så fort, og tiden er igjen inne for å feire sommeren i Livensveen gårdsbarnehage. Med lam i hamninga, vekst i grønnsakshagen og mygg i skogen, tar vi sol og regn med samme sinn.

18.juni inviterer vi til sommerfest for foreldre, søsken og besteforeldre. Alle tar med mat og drikke til eget behov, og vi SU har loddsalg med fine gevinster. Vi skal takke skolestarterne for fine år, og felle noen tårer over seksåringene som forlater oss. 
Festen starter klokka 16.oo og ca klokka 17.00 går tiurgjengen opp på bryggerhustrappa. Velkommen til gards!

]]>
<![CDATA[Juni allerede!]]>Mon, 03 Jun 2024 08:27:56 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/juni-alleredeOg helt plutselig - så er sommeren her! Det er tid for å løpe gjennom sprederen, sykle nedover gutua - kanskje til og med kaste støttehjulene, knipse mygg i skogen, så i grønnsakshagen og lage blomsterkrans i enga. Nå er det travelt for bonden som er avhengig av regn og sol i passelige mengder til riktig tid. 
I Livensveen setter vi poteter, gulrøtter og løk, planter popcorngress og urter, og rundt oss har Bente pyntet med fine blomster i kasser og potter. Hønene tripper rundt på tunet, og denne uka komme det sau i hamninga. 

Nye barn besøker oss i dag, mandag, og på fredag reiser hele barnehagen på sommertur til Mattisrud. Tiura skal først en tur til Ringsaker videregående skole, hvor de skal få delta på eksamen for de som går vg2 barn- og ungdom. 
Nyt dagene, nyt sol og regn - snart er det ferietid for store og små.

]]>
<![CDATA[Temakveld for barnehageforeldre i Løten]]>Mon, 08 Apr 2024 07:06:08 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/temakveld-for-barnehageforeldre-i-ltenOnsdag 17.april inviterer barnehagene i Løten til felles temakveld for foreldre mellom kl. 18.00 og 19.30 i Løten kino. 
Dette er en god anledning til å møte andre foreldre, og få informasjon om "laget rundt barnet" i Løten kommune.
Program for dagen: 
* Hva satses det på innen oppvekstsektoren i Løten, og hva er viktig for å gi et godt tilbud og et godt oppvekstmiljø for alle?
* Hvem er vi som jobber med og rundt de yngste barna og deres familier?
* Hvilke tilbud har kommunen og de frivillige organisasjonene til barnefamilier?

​Velkommen!
]]>
<![CDATA[Velkommen til foreldremøte og påskefrokost]]>Thu, 14 Mar 2024 13:32:22 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/velkommen-til-foreldremte-og-paskefrokostDet nærmer seg påske og i uke 12 arrangerer vi både foreldremøte på onsdag og påskefrokost på fredag.
Foreldremøtet starter onsdag klokka 18.00 og ledes av styrer og ped.ledere. Her blir det informasjon om foreldreundersøkelsen, ståa i barnehagen nå, økonomi og pedagogikk. Vi fordeler oss på avdelingene for informasjon i grupper. Dersom dere foreldre har saker dere ønsker å ta opp; ta kontakt med Ane Cecilie eller foreldrerepresentantene senest mandag, så vi kan forberede dette. Mia Mari og Hennie er foreldrerepresentanter.

På fredag morgen arrangerer vi påskefrokost fra 08.00 - 09.30. Foreldre tar med pålegg til felles bord og egen termokopp. Vi serverer rundstykker, eggsalat og drikke til maten. Velkommen og god påske!

]]>
<![CDATA[Nå kan du søke barnehageplass]]>Fri, 26 Jan 2024 07:23:52 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/na-kan-du-ske-barnehageplassFristen for å søke barnehageplass i Løten er 1. mars. Vi har felles opptak med Løten kommune, og dere søker via en portal. Kom gjerne innom oss på åpen kveld mandag 12. februar - da får dere se hvordan vi har det og snakke med oss om tilbudet vi har på småbruket. Velkommen til gards! Søknad legges inn her: 
foresatt.visma.no/loten

​De som allerede har plass, trenger ikke å søke på nytt.
]]>
<![CDATA[STÅ OPP FOR DIN BARNEHAGE]]>Mon, 08 Jan 2024 11:36:26 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/sta-opp-for-din-barnehageForslaget til ny finansieringsordning og barnehagelov vil:
1. Svekke foreldres mulighet til å velge barnehage til sitt barn. 
2. Åpne for forskjellsbehandling av barn og barnehager ved å fjerne nasjonale regler for likebehandling
3. Gi kommunen mer makt over driften i private barnehager (mattilbud, åpningstider, bemanningsnorm etc).
Vi er redd for at dårlig kommuneøkonomi skal påvirke det vi i dag kan tilby i Livensveen gårdsbarnehage. 

Vi har i dag hatt møte med SU, som ønsker å skrive et eget høringssvar. I tillegg skal barnehagen skrive sitt, og vi oppfordrer dere foreldre til å komme på banen. Dette brenner nå - fristen er 1. februar. 
https://www.pbl.no/sider/valgfrihet/?fbclid=IwAR1N2L14K_OnI5kQA6ka6ZnvarctTBuFb8m0uol3gxjpWqZLPGLHQ1NJKns

]]>
<![CDATA[Advent i Livensveen]]>Mon, 04 Dec 2023 12:16:18 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/advent-i-livensveenDet er helt i begynnelsen av desember og kulda har satt inn. På avdelingene jobber barna med ulike hemmeligheter, og hver dag har avdelingene samling med sang hvor de tenner lys.
I år har vi også felles samling for hele barnehagen hver mandag i desember. Vi ønsker oss utesamling med gange rundt det fine juletreet vårt, men i dag var det 20 kalde grader og vi møttes hos Revungene.
Maren ledet samlingen, og kunne faktisk lese opp et ekte brev fra julenissen. Han ønsket å høre "På låven sitter nissen", så barna sang så høyt at han hørte det helt på Nordpolen!]]>
<![CDATA[Å se muligheter...]]>Fri, 01 Dec 2023 12:15:33 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/a-se-muligheterPicture
Det startet egentlig med en liten tragedie...Uværet Hans druknet både gulrøtter, poteter og deler av grisebingen. Men så kom kulda, og en Marius på vakt som ser mulighetene! Vips - så var det skøytebane der grisene hadde tråkket sine siste dager. Full aktivitet, lek og læring! 
Hanne G så også mulighetene; muligheten for barna til å se hvordan de nevnte grisene så ut ferdig slaktet. Hvordan kverner og vakumpakker vi kjøttet, så vi kan bruke det i god mat i barnehagen? 

Picture
Så var det Ann-Kristin. Hun så muligheten for å overføre sin egen kunnskap om lefsebakst til barna i Livensveen. Søndagen ble brukt til forberedelse, og hele mandag fikk barn fra alle avdelinger komme å bake sine egne lefser. 
Til sist har vi to som har sett muligheten i mange år; muligheten til å lyse opp desember med tradisjonsrikt juletre på tunet i barnehagen. Kjell, bestefaren til Stian, har vokst opp på småbruket, og setter pris på at det er liv og røre på plassen. Sammen med Bjørn, har de i mange år, forberedt, jaktet, satt opp og lyssatt det en treet finere enn det andre. Det kaller vi engasjement! 

Tusen takk for at dere alle ser mulighetene.

]]>
<![CDATA[En liten grisehistorie]]>Mon, 13 Nov 2023 14:09:11 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/en-liten-grisehistorieTidlig i september fikk vi endelig to "ikkesåsmå"griser til Livensveen. Barna fikk bestemme navn, og årets griser fikk hete Fru Cafè og Herr Gulrot. Fru Cafè og Herr Gulrot fant seg fort til rette på småbruket, og gjennom høsten fikk de godt stell og god mat av barna i Livensveen. De sørget for halm og varmelampe i bua, og nok mat, vann og kos. ​
Grisene hadde behov for besøk og mat i helgene også, og noen foreldre reiste hit med barna og fikk en gårdsopplevelse i ro og fred. Resten av foringshelgene fordelte vi på ansatte og eiere. 
I november ble det brått kaldt, og Fru Cafè og Herr Gulrot var store nok til å forlate oss på en stor lastebil fra Nortura. Tilbake kom det store bakker med masse godt kjøtt til bruk under varmmåltidet i barnehagen.
Hanne S brukte en kveld på å sortere, dele og forberede for en fin økt med pakking og kverning med barna dagen etter.
I prosessen har vi lært at det er lurt å ta godt vare på dyra våre. De trenger mat og stell. I tillegg har vi lært hvor vi får kjøtt fra, og hvordan vi skal behandle kjøttet før vi spiser det. 
Det er et litt kostbart og krevende prosjekt å ha gris - det krever at personalet, foreldre og eiere stiller opp - men når alle gjør det, er det et prosjekt vel verdt pengene.  
]]>
<![CDATA[Vi søker barnehagelærer!]]>Mon, 23 Oct 2023 08:52:33 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-sker-barnehagelaerer8228919Vi søker en dyktig barnehagelærer som evner å bruke naturen som lek- og læringsarena.
Vi utlyser et vikariat i perioden 01.02.24 til og med 01.10.24.
Vi kan tilby en spennende og aktiv hverdag på et idyllisk småbruk.
​Se: www.livensveen.no eller ring eier på: 41 42 91 76 for mer informasjon. Søknad sendes pr e-post til anececilie@livensveen.no Søknadsfrist: 12.november 2023
 

]]>