<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Wed, 20 May 2020 22:39:02 +0200Weebly<![CDATA[Barnehagelærer med brennende engasjement! Vi ønsker deg på laget vårt til høsten!]]>Wed, 13 May 2020 21:25:46 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/barnehagelaerer-med-brennende-engasjement-vi-nsker-deg-pa-laget-vart-til-hstenVi lyser nå ut et vikariat som barnehagelærer i Livensveen gårdsbarnehage. Stillingen er et vikariat knyttet til sykefravær og er en 100 % stilling fra 10. august 2020. Vi ønsker deg som brenner for å drive pedagogikk i nært samspill med naturen. Du har gode samarbeidsevner og ser muligheter. Du er faglig dyktig og har initiativ og engasjement. Søk per epost til ane.cecilie@livensveen.no innen 05.06.2020. 
]]>
<![CDATA[May 08th, 2020]]>Fri, 08 May 2020 16:28:48 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/may-08th-2020Vi takker for nok en fin uke i Livensveen gårdsbarnehage. Denne uka har det vært mye sykling, både opp og ned gutua og lenger turer innover Mosjøen på stolpejakt. Det har også vært en del formingsaktiviteter på gang, og flere grupper har malt og laget pynt til 17.mai. Det har vært sang og dans i skogen og mye god lek.
Vi har fått noen spørsmål knyttet til bytting av grupper og voksne på de såkalte kohortene. Det har hele tiden vært rom for bytter både av barn og voksne etter helg, da det utgjør liten smittefare. Nå har det kommet en oppdatert versjon av veilederen for smittevern, som lemper på noen av kravene. Det gir rom for litt større grupper og litt mer samarbeid på tvers av kohortene. Den er ikke så fri at det lar seg gjøre med normale avdelinger og åpningstid riktig ennå, men det går riktig veien.
Den nye veilederen gir rom for at ulike grupper kan bruke samme uteområde, og lemper litt på kravene om vask av leker. De som ønsker å lese finner veilederen her:
https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/barnehage/
Sårbare ved sykdom hos personalet: Vi må være ærlige på at det krever mye personalressurser å drive barnehage som vi gjør nå. Neste uke har vi ingen kjente vikarer å sette inn ved sykdom. Vi har litt mer rom for samarbeid på tvers av grupper, men er likevel sårbare ved fravær. I verste tilfelle må vi dessverre stenge for enkelte grupper. Vi strekker oss langt for å unngå dette, men ønsker at dere foreldre kjenner til situasjonen.  
Foreldres håndvask: Vi ønsker å endre på at dere foreldre vasker hendene før dere henter barna. Vi opplever at dette skaper ekstra kontaktflater for smitte og er i mot sin hensikt. Vi oppfordrer dere til å vaske hender før dere reiser til barnehagen og ha gjerne på antibakk i bilen.
17. mai: Feiringen av nasjonaldagen utgår, men vi markerer den som vanlig i barnehagen. I år er vi så heldige at vi blir sponset med pølser og is av 17.mai komiteen i Løten kommune, som ønsker å nå barna med det som var tiltenkt de. Vi har tenkt at de som har lyst, kan ha med flagg på fredag. Skolegruppa vil gå i tog nedover vegen og de andre gruppene vil heie rundt. Alle gruppene får is og pølser og vil har tradisjonelle 17.mai leker. Barna er, som vanlig, ute hele dagen, så vi ønsker ikke at de skal pynte seg.
Sykling for ekornbarna: mandag og tirsdag tenker vi det er Ekornbarna sin tur til å finne frem sykkel og hjelm. Det er greit med trehjulsykkel, støttehjul eller sparkesykkel – bruk det som passer best. Det blir mer sykling senere for alle.
Nye oppmøteplasser: Noen grupper har nå hatt samme uteplass i flere uker. Vi bytter derfor oppmøteplass for noen av gruppene. Se oversikt. Vi har også to små grupper som spiser frokost i Sommerhuset fra 07.00 – 07.30. Dette står også på oversikten og er iht. veileder.
Tusen takk for tilbakemeldinger og gode innspill – kom gjerne med mer! Det setter vi pris på.
Nå ønsker jeg dere alle en riktig god helg!
Med vennlig hilsen Ane Cecilie og resten av personalet i Livensveen gårdsbarnehage.

]]>
<![CDATA[Rom for trivsel]]>Tue, 05 May 2020 17:29:01 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/rom-for-trivselDet diskuteres mye i faglige kretser om konsekvensene av åpne barnehager. Er det for tidlig å åpne? Hva slags tilbud kan barnehagene gi barna under føring av en streng smittevernsveileder? Er barnehagen bare et oppbevaringssted nå? Hva med omsorg, lek, læring og danning? Er det fremdeles en pedagogisk virksomhet?
Ja - i aller høyeste grad. Vi er heldige i Livensveen gårdsbarnehage som har store, flotte uteområder og mange fine turplasser. Vi har foreldre og ansatte som sammen finner gode løsninger for å få hverdagen til å gå opp og vi har ansvarlige voksne med barna, som ikke bare ser behovet for omsorg, men også for aktivitet, lek og læring. 
I små grupper ser vi det enkelte barnet bedre, og selv om det er en intens og arbeidskrevende hverdag for personalet, er det også verdifullt.
Vi vet ikke hvor lenge disse tiltakene skal opprettholdes, og vi er ydmyke ovenfor en sårbar situasjon hvor terskelen for å være hjemme, enten du er barn eller voksen, skal og må være lav. Vi strekker oss langt for å gi barna det de trenger og gleder oss til en hverdag med normale rammer - hvor vi vil ta med oss det beste av erfaringene vi har gjort oss - i disse koronatider.
]]>
<![CDATA[En annerledes hverdag, men endelig i gang!]]>Tue, 21 Apr 2020 10:16:17 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/en-annerledes-hverdag-men-endelig-i-gangEn barnehage skal være fylt med barn. Det skal være yrende liv, lek og aktivitet på gårdstunet i en gårdsbarnehage. Nå er vi endelig i gang igjen, etter mange uker uten barna. 
Vi er heldige i Livensveen gårdsbarnehage, som har de turmulighetene vi har. Vi har også voksne som vet hvordan vi skal bruke naturen i hverdagen. Det er ikke første gang små barn sover i hengekøye. Det er ikke første gang dype samtaler foregår med dinglende ben på et tre som har falt over ende. Det er ikke første gang vi balanserer på stokker, teller maur og rumpetroll, spikker en liten pinnemann eller spiller tre på rad på bakken i skogen med kongler og stein. 
Det er godt å være i gang igjen, både for store og små, selv om vi gjerne skulle hatt vanlig barnehagedag for alle. 
Takk til foreldre for godt samarbeid i denne perioden. Vi minner om at dere henter og bringer innenfor oppsatt tid, og at barna ikke har med egne leker hjemmenfra. Snakk med deres barneveileder dersom det er endringer. Ha en fin dag i solen!

]]>
<![CDATA[Stengt barnehage - en absurd situasjon]]>Sun, 15 Mar 2020 21:23:20 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/stengt-barnehage-en-absurd-situasjonLivensveen gårdsbarnehage, som alle andre barnehager og skoler i landet, er stengt. Det er en helt absurd situasjon, og antagelig utfordrende for mange hjem. Vi respekterer at foreldre nå får logistikkproblemer, men understreker også hvor viktig der at vi alle nå følger retningslinjene fra myndighetene.
Det er ikke enkelt å plutselig være hjemme hele uker med små barn, uten mulighet til å møte venner eller dra på aktiviteter. Kanskje er det også storesøsken som skal følge undervisning fra skolen og foreldre som har hjemmekontor. 
Her er ingen eksperter og hvert hjem må finne sine måter å løse utfordringene på. Har dere tid og mulighet, kan vi anbefale en tur ut, uten å møte andre. Lesestund, spill, film, lekeaktiviteter og kanskje matlaging, kan også være noen tips. Vi gleder oss veldig til å få barna tilbake - det er kjedelig å drive barnehage uten barn!
Ped.lederne takker for hyggelige samtaler med hjemmet og har lagt noen tips og ideer, sanger og leker som kan være aktuelt å aktivisere med hjemme.
Lykke til og takk for godt samarbeid!
Med vennlig hilsen
​Ane Cecilie]]>
<![CDATA[Angående smittevern i barnehagen]]>Tue, 10 Mar 2020 14:41:43 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/angaende-smittevern-i-barnehagenKjære foreldre i Livensveen gårdsbarnehage.

Som dere sikkert er informert om, er det nå påvist coronasmitte i Løten kommune. Som barnehage følger vi råd fra kommunelegen og myndighetene. Løten kommune har god informasjon på sine hjemmesider om hvordan kommunens innbyggere skal forholde seg og hvor vi kan få informasjon.
Informasjon finner du på disse lenkene:

https://www.loten.kommune.no/krise/koronavirus-oppdatert-info-10-mars
https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/
https://www.loten.kommune.no/krise/article-48073


Vi i barnehagen er ikke helsepersonell. Vi anmoder alle å være ekstra påpasselig med hygiene, da spesielt håndvask.  Hjelp barna med håndvask når dere ankommer barnehagen om morgenen.
Hold syke barn hjemme, uansett hva slags sykdom det er.

Hjelp oss å ta vare på de mest utsatte i samfunnet og begrense smitte.

Ha dialog med barnehagen og overhold karantene  og eventuell hjemmetid med syke barn.

Vi krysser fingrene for en best mulig utvikling av situasjonen, men må også ta høyde for at vi som barnehage kan være utsatt.

Med vennlig hilsen

Ane Cecilie]]>
<![CDATA[Vinteraktivitetsdag!]]>Tue, 03 Mar 2020 18:44:04 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/march-03rd-2020Det snør og det snør! Vi er glade for å kunne arrangere vinteraktivitetsdagen vår her i Livensveen likevel! Her blir det ski med start og målgang, hoppbakke, akebakke og skiskyting. Vi spiller musikk og heier på hverandre - skikkelig Livensveenstemning! Ute griller vi hamburgere og hver avdeling avslutter dagen med premieutdeling.
Takk til alle som hadde tilbudt seg å kjøre til Budor. Dere må gjerne ta med norske flagg og bjeller, ski og uteklær, og bli med på moroa!
]]>
<![CDATA[Frist for å søke plass i Livensveen er 1. mars]]>Mon, 10 Feb 2020 11:23:37 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/frist-for-a-ske-plass-i-livensveen-er-1-marsDersom du ønsker plass for ditt barn i Livensveen gårdsbarnehage fra august, er tiden inne for å søke nå. Barn som allerede går i barnehagen har plass fram til skolestart. Det søkes på felles portal for alle barnehagene i Løten. Du kan søke her: https://www.loten.kommune.no/oppvekst-og-laering/barnehager/soek-barnehageplass/]]><![CDATA[Minner om planleggingsdag den 31.januar]]>Tue, 21 Jan 2020 14:18:34 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/minner-om-planleggingsdag-den-31januarFredag den 31. januar skal hele personalgruppa på kurs om språkutvikling i regi av PPT sammen med de andre barnehagene i kommunen. Denne dagen er barnehagen stengt. ]]><![CDATA[Nå kan du søke plass!]]>Tue, 07 Jan 2020 09:51:54 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/na-kan-du-ske-plassFristen for å søke barnehageplass fra august er 1.mars. Livensveen gårdsbarnehage er med i felles opptak med de andre barnehagene i Løten kommune. 
Onsdag den 29. januar holder alle barnehagene åpent mellom klokka 17.00 og 19.00 slik at nye kunder kan få se de ulike barnehagen og snakke med personalet. Velkommen til gards!

Du kan søke her: SØK BARNEHAGEPLASS.]]>