<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Nyheter fra Livensveen]]>Sat, 08 May 2021 07:06:47 +0200Weebly<![CDATA[Foreldremøte igjen...]]>Thu, 06 May 2021 11:07:18 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/foreldremte-igjenVi har, i samråd med foreldrerepresentantene i SU, bestemt at vi avlyser vårens foreldremøte og dugnad. I stedet vil vi sende ut en brukerundersøkelse hvor vi også ønsker innspill til neste års årsplan. Takk for godt samarbeid gjennom året - nå håper vi at vi kan arrangere en hyggelig avslutning i juni.]]><![CDATA[Foreldremøte]]>Thu, 15 Apr 2021 13:35:19 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/foreldremteI følge opprinnelig plan, skulle vi hatt foreldremøte før påske. Vi valgte å avvente til myndighetene lemper litt på smittevernstiltakene. Mer informasjon om når møtet blir, kommer så snart vi har det klart. Dersom dere har saker dere ønsker å ta opp, kan dere sende epost til anececilie@livensveen.no. Tirsdag 20.04 har vi personalmøte og kan ta opp saker felles. 
I mellomtiden håper vi dere får en fin vår.
Med vennlig hilsen

Ane Cecilie
]]>
<![CDATA[Vår i luften]]>Wed, 07 Apr 2021 12:53:38 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/var-i-luftenVår med kald vind, snøfnugg, strålende sol og hestehov. Nå var det godt å komme i gang igjen etter en lang påskeferie.
I barnehagen er vi i gang med våraktiviteter. Nye fuglekasser er på plass, førplanting er gjennomført innendørs, og nede hos tiura står rugekassa med nytt liv. Turplassene i skogen dukker opp fra snøen og nye steder oppdages. Livet er godt på våren.

På våren planlegger vi også fremover. Nå har dere fått ferielister i hyllene, hvor dere må fylle inn når barnet skal ha fri i sommer. 
Det er også utlyst ny stilling i barnehagen - vi trenger en knakandes god barnehagelærer, så kjenner dere en: bare å tipse!
​https://rubrikk.h-a.no/vis/stillingledig/3795219
]]>
<![CDATA[Vårtegn og snart påske]]>Thu, 25 Mar 2021 12:19:39 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vartegn-og-snart-paskeI år har vinteren gitt oss det vi ønsker; skiløyper på jordet, akebakke på låvebrua, skøyteis og sparkføre. Til tross for en litt lang kuldeperiode på nyåret, har vi kjent på vinteraktivitetene, både i og utenfor barnehagen. 
Nå er det våren sin tur, og med våren kommer sterk sol for øyne og hud. Husk solkrem og solbriller.
Med våren kommer også søle og møkk. Husk godt med skift og vanntette klær.
Og med våren kommer fine dager i skogen, fuglekvitring og vårtegn i jorda. 
Og først kommer påsken. Vi ønsker store og små noen velfortjente fridager og krysser fingrene for godvær og god stemning. 
​God påske! ]]>
<![CDATA[Søk barnehageplass]]>Tue, 19 Jan 2021 08:12:45 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/sk-barnehageplassØnsker du plass for ditt barn i Livensveen gårdsbarnehage? 
Vi har felles opptak med de andre barnehagene i kommunen og fristen for å søke plass er 1. mars. 
Alle som ikke har barnehageplass i dag, må søke for neste barnehageår (plass fra 15.8.2021) innen fristen 1. mars. Det gjelder også de som leverte søknad i 2020, med ønsket oppstart i løpet av 2021 og som ikke har fått tilbud. Løten kommune benytter opptaksprogrammet og søknadsportalen, Visma Flyt Barnehage. I søkeportalen kan du både søke om ny plass, endre type plass og si opp barnehageplassen til ditt barn.
Du søker her: 
https://barnehage.visma.no/loten
Mer informasjon om hovedopptaket finner dere her:
https://www.loten.kommune.no/oppvekst-og-laering/barnehager/soek-barnehageplass/
Dersom dere har spørsmål om barnehagen, kan dere sende epost til anececilie@livensveen.no Be gjerne om å bli ringt opp.
Nedenfor finner du en kort oppsummering "kjekt å vite" om Livensveen som er enkel å lese.

Velkommen til gards!
kjekt_vite_hjemmeside.pdf
File Size: 158 kb
File Type: pdf
Download File

]]>
<![CDATA[VI SØKER BARNEHAGELÆRER!]]>Wed, 16 Dec 2020 10:27:58 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/vi-sker-barnehagelaererVi søker deg som er utdannet barnehagelærer og brenner for å bruke naturen som lek - og læringsarena. Vi har et vikariat med mulighet for fast ansettelse og ønsker snarlig tiltredelse. 
Vi kan tilby en aktiv og artig hverdag på et idyllisk småbruk med gode arbeidskolleger. Vi følger tariff.
Send din søknad til anececilie@livensveen.no senest 28. desember, så inviterer vi aktuelle kandidater til samtale etter dette. 
Spørsmål om stillingen kan rettes til samme epost eller på telefon:
41 42 91 76 (Ane Cecilie). 
Tips gjerne aktuelle søkere! 

]]>
<![CDATA[En fredlig jul..]]>Tue, 15 Dec 2020 16:50:25 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/en-fredlig-jul]]><![CDATA[Julegave fra regjeringen]]>Thu, 03 Dec 2020 09:44:52 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/julegave-fra-regjeringenJeg viser til mitt hjertesukk i forrige innlegg; nå ser det ut til at tilskuddene beholdes slik de er. Det har utrolig mye å si for hva slags tilbud vi kan gi barna i Livensveen, og nå ser det ut til at vi har rammer til å fortsette den gode jobben i møte med barna. Denne kampen er nok ikke over, men med flere private barnehager enn offentlige i Norge, må vi bare krysse fingrene for at barn er like mye verdt uavhengig av hvilken barnehage de går i.
God jul! 

]]>
<![CDATA[Julegleder]]>Thu, 19 Nov 2020 10:02:12 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/juleglederKjære foreldre i Livensveen.
 Det nærmer seg jul i dette annerledesåret. Vi er fremdeles på gult smittenivå, og følger retningslinjene for smittevern strengt. Barna merker nok ikke mye til det i sin hverdag, foruten ekstra håndvask og at de ikke kan være sammen på lekeplassen. For de er det gode dager i varierende høstvær med ulike artige og spennende aktiviteter.
 
Vi har, som forventet dessverre, hatt noe sykefravær blant de ansatte denne høsten. Det er flere årsaker til det, både lav terskel for å holde seg hjemme ved forkjølelse og høy belastning over tid merkes. Heldigvis har vi fått inn gode vikarer som har vært positive tilskudd til barnehagen. I den forbindelse vil jeg gjerne skryte av personalet, som strekker seg langt for å se hvert enkelt barn og gi de gode dager med lek og læring.
 
Vi hadde i utgangspunktet ønsket å ha en foreldrekveld per avdeling før jul. Nå ser vi at det er økning i smitte over hele landet, og vi velger, i samråd med SU, og ikke arrangere foreldreaktivitet på nåværende tidspunkt. Desto viktigere blir det å ha hyggelige, stressfrie dager med barna i barnehagen før jul. Vi lager noen julehemmeligheter, har adventsstund, hører på musikk og koser oss. Før jul vil vi ha nissefest med grøt og nissebesøk og en julelunsj. Det blir trist å ikke se Luciatoget komme ut fra hamninga i år, men vi har det til gode.
 
Ellers takker vi igjen for samarbeidet dette året og ønsker dere alle en fin førjulstid.
 
Med vennlig hilsen
 
Ane Cecilie
 
PS: Jeg snakker sjelden om barnehageøkonomi med dere som er kunder, men jeg ønsker å gjøre dere oppmerksom på regjeringens forslag om å kutte i tilskudd til de private barnehagene. Vi får tilskudd basert på hva kommunen brukte på egne barnehager to år tidligere. Det betyr at det blir et etterslep i finansiering dersom det skjer endringer, som for eksempel økt bemanningsnorm. Tilskuddet er gitt som et driftstilskudd per barn over og under tre år, samt pensjonstillegg. Det er det sistnevnte regjeringen kutter i, da de hevder private barnehager brukte mindre penger på pensjon enn tildelt i 2016. I ettertid har de fleste barnehager fått bedre pensjonsavtaler for sine ansatte og et kutt i inntektene vil gjøre det økonomisk vanskelig å drive privat barnehage. Dette oppleves som et hån mot viktige aktører som gir gode tilbud til barn og foreldre over hele landet, spesielt i et år hvor vi har brukt mye ekstra midler på å bemanne opp kohorter, betalt pauser ansatte ikke har fått og hatt økt fravær. Konsekvensene er i første omgang at det ikke er mulig å bemanne opp ved fravær, noe som vil slite på de som er i barnehagen og gi et dårligere tilbud. I ytterste konsekvens er det ikke mulig å drive privat barnehagen dersom finansieringen ikke er lik som i de kommunale barnehagene. Dette til informasjon med et lite hjertesukk.
]]>
<![CDATA[Der for grisene!]]>Wed, 11 Nov 2020 15:08:10 GMThttp://livensveen.no/nyheter-fra-livensveen/der-for-griseneDet nærmer seg slutten av november og den tiden da grisene i Livensveen forlater oss. Vi snakker mye med barna om at nå har vi gitt god mat til Peppa og Georg gjennom høsten, og nå kommer de til å gi oss god mat tilbake. 

Det er en prosess å få grisene til å gå ombord i lastebilen fra Nortura, og det skaper mye artig lek for barna resten av dagen. Da er noen barn bonde som går og lokker med mat, mens noen er grisene, som gjerne rømmer både hit og dit. 
Vi fikk begge av gårde og ser fram til mye god mat i Livensveen gårdsbarnehage fremover. 


]]>