<![CDATA[Livensveen Gårdsbarnehage - Hva står på menyen?]]>Tue, 31 Mar 2020 18:08:35 +0200Weebly<![CDATA[Uke 12 og 13]]>Fri, 20 Mar 2020 20:26:02 GMThttp://livensveen.no/hva-staringr-paring-menyen/uke-12-og-13I disse dager opplever vi, som de fleste andre, unntakstilstander og barnehagen er per nå er stengt for å forhindre spredning av coronavirus.

I mellomtiden jobbes det med planlegging av et spennende, variert og sunt kosthold i barnehagen, og vi gleder oss til å komme tilbake til hverdagen med nye menyer og glimt av matglede fra Livensveen.


]]>
<![CDATA[Ukesmeny for uke 11]]>Fri, 06 Mar 2020 11:39:53 GMThttp://livensveen.no/hva-staringr-paring-menyen/ukesmeny-for-uke-11]]><![CDATA[Kremet fiskesuppe med torsk og reker]]>Wed, 04 Mar 2020 10:54:46 GMThttp://livensveen.no/hva-staringr-paring-menyen/kremet-fiskesuppe-med-torsk-og-rekerEn skikkelig god fiskesuppe er en perfekt kilde for inntak av sunn fisk for både store og små.

Denne fiskesuppen er mild på smak, og proppfull av alt som er sunt og godt for små, aktive kropper i vekst.

Til 4-5 personer trenger du:

 • 4-5 renskårede torskefileter uten skinn og ben
 • Ca. 200 gr. ferdig pillede reker
 • 4 store gulrøtter
 • 2-3 stenger fra en selleristang
 • 1 eple
 • 3 dl matfløte
 • 3 dl lett kokosmelk
 • Fiskebuljong eller kokekraft av fisk
 • Salt, pepper, og dill.
Kok opp ca. 1 liter vann sammen med fiskebuljong, eller en 1 liter kokekraft av fisk. (Dette kan du lage selv av rester etter oppgjort fisk, rekerskall o.l)

Riv gulrøtter, selleristang og eple med et råkost jern og tilsett dette i det kokende vannet. Kok mørt. Dette tar bare noen få minutter.

Tilsett fløte, kokosmelk og enten noen klypper fersk, hakket dilll eller en teskje tørket dill. Kok/reduser på svak varme i ca. 20 minutter. (Om suppen fortsatt er tynn, kan du jevne med litt maizenna blandet med vann, eller potetmospulver.) Smak til med salt og pepper.
Skjær torsk i terninger, og tilsett denne sammen med reker mot slutten av koketiden. Sett platen på svak varme, å la fisken trekke (ikke koke) i suppen i ca. 15 minutter før servering.
Servèr sammen med godt, grovt brød eller rundtstykker.
]]>
<![CDATA[Ukesmeny for uke 10]]>Fri, 28 Feb 2020 11:56:52 GMThttp://livensveen.no/hva-staringr-paring-menyen/ukesmeny-for-uke-10]]><![CDATA[Gulrot- og søtpotetmos ala Livensveen]]>Wed, 26 Feb 2020 10:18:32 GMThttp://livensveen.no/hva-staringr-paring-menyen/gulrot-og-stpotetmos-ala-livensveenPotetmos er ofte en slager hos barna, men for å gjøre en standard potetmos litt mer spennende og næringsrik, er en skikkelig god gulrot- og søtpotetmos et godt alternativ.

Slik fikser du den:

Til 4-5 personer trenger du:

 • 1 pose gulrøtter
 • 2 store søtpoteter
 • 50 gram smør eller margarin
 • En melke- eller fløteskvett (kan fint sløyfes)
 • Salt, pepper og revet muskatnøtt.

Skrell søtpoteter, og del dem og gulrøttene opp i grove biter. Det holder å vaske gulrøttene godt, skallet innholder nemlig massevis av næring. Kok dem møre i rikelig med vann.

Hell av en god del av vannet, men la en 2-3 dl være igjen. Mos sammen med stavmikser eller potetmoser til foretrukket konsistens, noen liker mosen helt glatt, men det er også godt når den er litt grovere. Tilsett smør, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Om mosen er for tynn, kan du tykne med et par kokte poteter (fint å bruke rester fra f.eks gårsdagens middag) eller litt potetmospulver.
Denne gangen koste vi oss med fiskekaker og sprøstekt løk sammen med mosen, men den passer ypperlig til f.eks koteletter, fiskepinner, torsk med sprøstekt bacon, røkte kjøttpølser eller en god gryterett.
]]>
<![CDATA[Kremet pastasalat med kylling og pesto]]>Wed, 26 Feb 2020 09:35:37 GMThttp://livensveen.no/hva-staringr-paring-menyen/kremet-pastasalat-med-kylling-og-pestoI tillegg til masse annet godt, har vi denne uken kost oss med kremet pastasalat med kylling og pesto. En mild og god pastarett litt utenom "det vanlige" med masse næring og energi for aktive kropper.

Lyst på å prøve å lage dette hjemme?

Her kommer oppskriften:

Til 4-5 personer trenger du:

 • 3-4 middels store kyllingfileter
 • 1 stor brokkoli
 • 1 pose ferdig vasket spinat
 • Ca. 300 gram fullkornspasta
 • 1/2 boks creme fraische
 • 1 glass grønn pesto
 • Litt salt, pepper og hvitløkspulver

Slik går du frem:

Del kyllingfiletene i biter, og stek på middels varme. Krydre med litt salt, pepper og hvitløk. Tilsett spinaten sammen med kyllingen helt mot slutten steketiden.
Del opp brokkoli, både topp og stilk, i biter og kok for seg. Kok fullkornspasta i en annen kjel med god størrelse. Tøm vannet av ferdig kokt pasta, og tilsett kylling, spinat og brokkoli.

Bland sammen creme fraische og pesto i en bolle. (Ønsker du en sterkere smak, kan du droppe creme fraische.)
                   Vend alt godt sammen, og servèr. Vel bekomme!
]]>
<![CDATA[Meny uke 9]]>Mon, 24 Feb 2020 08:06:54 GMThttp://livensveen.no/hva-staringr-paring-menyen/meny-uke-9Nå har vi endelig fått egen fane for kjøkken og meny her på hjemmesiden.

Her vil dere finne ukesmenyen, som så langt det lar seg gjør blir lagt ut på fredager, samt litt oppdateringer, bilder av hva vi driver med kjøkkenet og kanskje litt "typiske" Livensveen-oppskrifter slik at dere får litt innsikt hva slags mat vi satser på i barnehagen.

Her kommer ukesmenyen for uke 9:


]]>