Livensveen Gårdsbarnehage
  • Hjem
  • om oss
  • Avdelinger
  • Personalet
  • Kontakt
  • Nyheter fra Livensveen
  • Brukerinformasjon
    • Søk plass
    • Revunger
    • Ekornbarn
    • Tiur- og Bjørnunger
    • Udir - Barnehage
    • Barnehageloven
    • Hva står på menyen?

Bjørnunge- og Tiurgruppa. 

12. februar 2020:

19/6/2019

1 Comment

 
Uke 9 Tiur
File Size: 193 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 8 Tiur
File Size: 160 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 7 Tiur
File Size: 253 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 6 Tiur
File Size: 219 kb
File Type: pdf
Download File

Februarplan Tiur 2020
File Size: 192 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 5 Tiur
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 4 Tiur
File Size: 214 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 3 Tiur
File Size: 148 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 2 Tiur
File Size: 415 kb
File Type: pdf
Download File

Månedsplan januar 2020
File Size: 436 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 51 Tiur
File Size: 420 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 50 Tiur
File Size: 157 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 49 Tiur
File Size: 151 kb
File Type: pdf
Download File

Desember 2019
File Size: 289 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 48 Tiur
File Size: 160 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 47 Tiur
File Size: 321 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 46 Tiur
File Size: 291 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 45 Tiur
File Size: 153 kb
File Type: pdf
Download File

November Tiurgruppa
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 44 Tiur
File Size: 138 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 43 Tiur
File Size: 150 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 42 Tiur
File Size: 201 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 41 Tiur
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

Oktober 2019
File Size: 207 kb
File Type: pdf
Download File

12. februar 2020:
Vi gleder oss til karneval på fredag og er veldig spent på hvor mange prinsesse-superhelt-brannmann-figurer vi møter fredag morgen :-) Bruk gjerne noe dere har hjemme fra før når dere kler dere ut. Det er også veldig fint å komme på karneval som seg selv. Vi ønsker at alle skumle masker og våpen ligger hjemme denne dagen, slik at vi ikke skremmer de små og hverandre unødig. Vi skal danse, feste, spise pølser og ha det gøy! Det er fint å "late som" og leke at man er noen annen eller noe annet for en dag - og heldigvis er vi de samme inni selv om vi har kledd oss ut!
Snø og vinter har vi ikke hatt så mye av i det siste, så vi prøver å komme oss opp i høyden til ski- og akeføre så ofte vi kan. Vi har besøkt Budor og Savalsætra og jammen ble det ikke en fin tur på beina til Sletthellkoia også. Turer blir det mer av, så overhold kjernetida, 09.30-14.00 og kom aller helst ferdig påkledd etter kl.09.00. 
Uke 8 er vinterferieuke for skolene i Løten og vi samarbeider mye med Ekornbarna både på turer og aktiviteter denne uka. Spontanitet er viktig i tillegg til ukeplanen. Husk at den er  veiledende og at vær og føre og muligheter den aktuelle dagen styrer dagsrytmen vår på Tiurgruppa.

22. januar 2020:
Vi er midt i fiskesprell-uka og "Kropp, bevegelse, mat og helse" står i aller høyeste grad i fokus hos Tiurgruppa. Vi smaker på og spiser fisk og lager fisk som skal få bo i et akvarie på avdelingen. Vi går på ski og aker på Budor, leker på isen på jordet og i skogen og utfolder oss i Løtenhallen. Kroppen får både god mat og masse aktivitet, samtidig som vi får være både kreative og undersøkende. 
Skolestarterne har lært masse om blant annet hummer da vi besøkte Knutstad og Holen i Hamar. Og tenk at kaviar kommer fra fisk! Men under isen på jordet vårt er det ikke fisk, altså ;-) 

15. januar 2020:
Vi er midt i januar og turene til Løtenhallen er i gang. Selv om det ikke er så kaldt ute så er det fint å kunne utfolde seg fysisk i hallen nå når det er så glatt ute. Ellers leker vi i hamninga og skogen.
I uke 4 arrangerer vi "Fiskesprell"-uke. Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram der barnehage og skole jobber for å spre sjømatglede, og gjøre sjømat til et naturlig valg for barn og unge. Vi serverer mer fiskepålegg til brødmaten og vi har fiskekoldtbord og fiskeretter hele uka. Vi snakker om fisk og lærer navnet på noen også. 
Skolegruppa lurte i uke 3 på om fisken kunne lage spor. Kanskje vi finner ut mer om det. Tordag den 16. reiser skolegruppa til Knutstad&Holen på Hamar og henter en stor fisk vi har bestilt. Kanksje de har noe spennende i fiskedisken den dagen også!
De som vil kan lese mer om fiskesprell på  https://fiskesprell.no/

Fiskesprell er en del av barnehagens arbeid med rammeplanen i barnehagen og fokuset er spesielt på fagområdet "kropp, bevegelse, mat og helse".

Dersom noen har eller kjenner til ei wokpanne eller to som Tiurgruppa kan ta over så blir vi glad. Vi skal bruke den på tur. Transportpulk og sykkeltralle er også interessant dersom noen vet om noe slikt.


8.januar 2020:
Denne perioden jobber vi mye med disse fagområdene fra rammeplanen:
Spor og sportegn = Antall, rom og form, kropp,bevegelse, mat og helse og natur, miljø og teknologi.
Snø og is: kunst, kultur og kreativitet, natur, miljø og teknologi og antall, rom og form.
Løtenhallen: kropp, bevegelse, mat og helse og nærmiljø og samfunn.
I tillegg jobber vi med kommunikasjon, språk og tekst når vi leser om SVK, tegner og lekeskriver og leker med bokstavklossene våre. Vi filosoferer og er innom fagområdet etikk, religion og filosofi hver dag når vi leker sammen og forholder oss til dyra og hverandre.


2.januar 2020:

Godt nytt år til alle sammen! 
Januar starter med mildvær og lek i snøen. Etterhvert skal vi gå på sporjakt i skogen og rundt barnehagen. Vi skal finne spor og lage spor. Is og snø tas i bruk til lek og læring og vi skal se hva vi kan lage sammen. Været bestemmer om vi får is, vann eller snø å boltre oss i.
Uke 4 er fiskeuke. Da snakker vi om fisk, ser på fisk og smaker på fisk. 
Fra og med uke 3 blir det turer til Løtenhallen. Vi samarbeider med Ekornbarna og alle får tilbud om 5 turer i hallen.
​Vi minner om planleggingsdag 31.januar. 


17. desember:
Det nærmer seg! Det nærmer seg julaften, julemarked og nissefest. Og Nils Nisse nærmer seg å finne rødfargen sin. Rekker han det før den store dagen?


11. desember:
Vinteren byr på kulde, snøvær, mildvær og ikke minst ski-og akelek! Hurra for det! Dagene blir brukt på jordet og i skogen og vi hører at med  hjelp fra gode venner så kommer Nils Nisse stadig nærmere rødfargen sin! Juletreet vårt blir pyntet med en ting fra adventskalenderen hver dag. Det er stas å bli trukket ut.
Årets Lucia og hjelpere/reserver er bestemt ved hjelp av loddtrekning. Alle skolestarterne har fått viktige jobber i forbindelse med Lucia-toget 13.desember og 19.desember på julemarkedet.
​Vi gleder oss!



20. november:
Endelig skinner sola etter flere bløte dager med sludd og regn. Regntøyet har fått luftet seg igjen og alle snømenn, snøborger og skiløyper er smeltet. Vi finner på andre ting både ute og inne. Vi tegner og maler både på små og store ark. I tillegg utfolder vi oss med lim og glitter. Dette er julehemmeligheter som dere får se på julaften :-) 
Mandag 25.november er siste morgenen vi spiser frokost i lavvoen i 2019. Nå tar vi frokosten inne til ei god stund ut i 2020. I desember blir det lysfrokost og så håper vi å kose oss ute i fint vintervær når frokosten er spist. 
I desember skal vi lese om Nils Nisse og rødfargen som forsvant. Vi har noen planer til julegaver og tradisjonen tro lager vi blant annet tomatsild til julemarkedet vårt.
Torsdag 21.november reiser Stian og noen flere Tiurer til slakteriet og henter svinekjøtt etter Laila og Knut. Torsdag 5.desember skal skolestarterne se forestillingen "Lussi" på Hedmarksmuseet på Hamar. Følg med på månedsplan, ukeplan og oppslag på avdelingen, for i desember har vi mange planer ;-)
"Kunst, kultur og kreativitet" er fagområdet for denne perioden. Juletradisjon er sentralt, sammen med farger og former. I tillegg snakker vi naturlig om det å "være snill" med hverandre, spesielt i forhold til advent og jul. Nils Nisse har også dette som tema. Han får hjelp av gode venner i hele desember. Slik kommer vi også inn på etikktemaet i fagområdet som heter "Etikk, religion og filosofi".De andre fagområdene fra rammeplanen er med oss hele tiden også i november og desember: vi øver språk og tekst når vi synger og leser, vi er motorisk aktive hver dag, vi smaker julesmaker, både sild og kaker, vi teller og ser på former  når vi tegner og dekorerer. Vi reiser ut og besøker miljøer rundt barnehagen og vi tar i bruk naturen når vi lager julegaver og forbereder julemarked.  På denne måten er vi innom alle fagområdene fra rammeplanen.      


​6. november:
Takk for konstruktive foreldresamtaler. Si i fra til oss dersom dere lurer på noe annet eller noe mer.
Torsdag 7.november vil vi gjennomføre kartlegging i barnehagen i forbindelse med Kultur for læring. Noen av barna vil også gjennomføre kartleggingen dagen etter og i dagene omkring. Barna får spørsmål om trivsel og lek i barnehagen og svarer med smilefjes. Smilefjesene er presentert for dem på forhånd.
Kulda har kommet til Livensveen og ungene trenger vinterklær i barnehagen. Regntøy, regnvotter og støvler kan tas med hjem slik at det blir plass til varmere utstyr. Send barna i ullundertøy, så er de mer selvstendige i påkledningsprosessen.




23. oktober:
Høsten har blitt mørkere og mørkere for hver uke og nå gleder vi oss til å se om det blir litt lysere i lavvoen når vi skal ha frokost der første mandagen etter at vi har "flyttet klokka". Vi fortsetter i utgangspunktet med lavvofrokost på mandager ut november. Kom ferdig påkledd!
November er for oss tid for å starte forberedelser til advent, jul og julemarked. Vi har lært noe om farger de siste ukene som vi vil ta med oss inn i juleforberedelsene. Det blir jo en del hemmeligheter men tradisjonen tro så blir det også produksjon av tomatsild til julemarked. Vi ønsker oss små, rene og etikettfrie glass. Som dere skjønner så blir "kunst, kultur og kreativitet" et viktig fagområde fra rammeplanen denne perioden. Jul og adventstid har mange tradisjoner også i Livensveen. Alt fra adventssamlinger, produksjon av julegaver og julegodt, slakting av julegris og pynting av juletre vil stå på planen i desember. Og fram til da så bruker vi høsten til turer, lek, forberedelser, lesing, bygging og morro.
God november!

16. oktober:
Nettsida ville ikke la meg legge til ny ukeplan denne uka, så derfor ble uke 40 slettet og erstattet med uke 43.


9.oktober:
Tider for foreldresamtaler henger på døra i gangen fra og med torsdag. Der opplyses det om hvem som skal ha samtale med Markus og hvem som skal ha med Heidi. Skriv dere på så fort som mulig!
Lista for Heidi sine tider ligger øverst her for de som vil ta en titt hjemme.
​
Takk for godt oppmøte og en hyggelig høstfest! 


2.oktober:
Dere kan nå finne bilder fra blant annet brannvernuka på nettsida her til venstre.
Fredag blir det en varslet brannøvelse der vi prøver røykvarsleren og vi håper på besøk av Stian med brannbilen.
På foreldremøtet 23.september informerte vi litt om mattilbudet vi har når vi er på tur på mandager. Vi ønsker å tilby barna variert bålmat med høyt innslag av grønnsaker og  fisk. Det betyr at det kan være lurt å ta med litt ekstra brødskive eller annet som "nødmat" i barnas turmatpakke denne dagen. Vi setter ikke noe krav til at barna skal spise opp det vi lager, men vi vil at alle smaker på. Og da kan det hende vi må ha noe reservemat for å bli mette.
For å begrense tiden vi bruker til opprydding og oppvask så diskuterte vi på foreldremøte muligheten for at barna selv hadde med seg turasjett/bolle og bestikk i sekken. Vi ønsker å prøve dette og ber derfor om at tursekken i tillegg til matpakke, sitteunderlag, drikke til hele dagen og ekstra votter nå inneholder turasjett og bestikk! Påminnelse kommer på ukeplan. 
Foreldresamtaletider kommer som nevnt under.

29.september:
Datoer og tider for foreldresamtaler kommer så fort vi har tilgang på turnus for de aktuelle ukene. 4 barn skal ha samtale med Markus. 14 barn med Heidi. På grunn av personvernlov i forhold til hva som publiseres på nett vil fordelingen kun vises på liste i gangen.


25.september: 
Endelig litt bilder på nettsida!
​
Vi har nå høst både i og rundt barnehagen. På foreldremøtet fikk dere et innblikk i alt ungene har vært med på å lage i skogen. Det er der vi bruker det meste av tida vår. 

Skolegruppa er i gang med lesing av SVK-boka og ellers lekende tilmærming til alle begrepene som er viktig å ha litt kjennskap til før skolestart. De vil få et ark med seg hjem der dere ser hva vi jobber med.

Ellers vil vi jobbe med vennskap gjennom hele året. Vi har snakket mye om at det er fint å være venner, men ikke alltid like fint for alle å kalle noen for bestevenn! Vi prater også mye om hva som er fint å si til andre og vi har laget en plakat på kjøkkendøra vår der ungene har sagt fine ting de kan gjøre sammen med vennen sin!

3. oktober blir det høstfest i barnehagen. Sett av litt ekstra tid denne ettermiddagen. 
Månedsplan for oktober kommer nå og der ser dere litt av hva vi skal gjøre utover høsten. Vi starter med brannvernuke neste uke. Det blir spennende.
Picture
Tiur uke 39
File Size: 154 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 38 Tiur
File Size: 274 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 37 Tiur
File Size: 213 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 36 2019 Tiur
File Size: 182 kb
File Type: pdf
Download File

September Tiur 2019
File Size: 183 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 35 Tiur
File Size: 247 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 34 Tiur
File Size: 238 kb
File Type: pdf
Download File

Månedsplan august Tiur
File Size: 202 kb
File Type: pdf
Download File

Uke 33 Tiur
File Size: 228 kb
File Type: pdf
Download File

19 september 2019:
Skolestarterne er i gang med "skole-forberedende" aktiviteter. Dette foregår både ute på tur og inne. I dag har vi vært på skattejakt i skogen og sammenliknet og øvd på romfølelse og gjenkjenning. Vi har drevet med matte - eller antall, rom og form som Rammeplan for barnehagen kaller det. Vi har lest de første 2 kapitlene i boka "SVK" av Roald Dahl. Skolestarterne insisterte på å få lekse: så da ble de bedt om å ta med seg ei tom 1 1/2 liters brusflaske fra hjemme. Den skal vi bruke i brannvernuka som er uke 40.

28. august 2019:
Frokost i lavvoen mandager!


Fra og med 9. september vil vi fortsette med frokost i lavvoen hver mandag kl 07.30. Kom ferdig påkledd til en dag i skogen. Støvler er ofte det beste. Kommer du før 07. 15 kan du ta av deg det ytterste kleslaget da vi er inne på Nystua før vi går til skogs.  Vi går direkte fra lavvoen på tur, så ta gjerne med tursekken med en gang. 

Fra og med uke 36 vil Markus være sammen med Tiurgruppa hver onsdag når Heidi har ped. tid. Han vil også være sammen med oss torsdager i Stian sin vaktuke. Han vil ha det pedagogiske ansvaret for enkeltbarn i tillegg til ansvar for avdeling og pedagogiske planer når han er tilstede.


14. august 2019:
Månedsbrev for august og september.
​
Tema høst:
Sensommeren og høsten har kommet til Tiurgruppa. Vi etablerer den nye barnegruppa med å bli kjent med hverandre og hvem vi er. Hvordan vil vi at en god venn skal være? Hva er fint å si til hverandre og hvordan viser vi respekt for hverandre og for dyra på småbruket og i skogen omkring oss? Vi steller godt med grisen, hønene og de andre dyra på småbruket og vi setter opp viltkamera i skogen. Kanskje får vi se både rev og rådyr på bilde? Etter hvert er det tid for jakt. Vi snakker om jakt og hvilke dyr det jaktes på og hvorfor. Kanskje får vi ta en titt på Stian sin fangst av fugl. (Fagområde fra Rammeplan for barnehager: Etikk, religion og filosofi, Natur, miljø og teknologi, Nærmiljø og samfunn)

Vi høster fra både kjøkkenhagen og skogen og lager god mat og godsaker av det vi finner. Vi arrangerer høstfest og tilbyr lokale smaksprøver. I barnehagen hesjer vi høy som både gris og kanin kan nyte godt av gjennom høsten og vinteren. I nabolaget rundt barnehagen er det åkrer, skog, hamning og hus. Hva skjer rundt oss nå når det blir høst? Hva driver traktoren på jordet med? Og hva skal vi gjøre for å forberede hus, dyr og folk til vinteren? Hva gjør dyra i skogen? (Fagområde fra rammeplan for barnehagen: Kropp,bevegelse, mat og helse, Nærmiljø og samfunn)

I skogen og i hamninga skal vi klatre, hoppe, krype og bygge. Vi får trent kroppen vår på alle måter mens vi leker i terrenget. Å bli trygg på egen mestring og bli kroppslig kompetent gir et godt grunnlag for all læring. (Fagområde fra rammeplan for barnehagen: Kropp, bevegelse, mat og helse)

Det er mange ord og begreper vi skal stifte bekjentskap med gjennom turer i skogen og arbeid på småbruket. Skogsturene vil også lære oss å bli glad i naturen slik at vi ser verdien i å ta vare på den både nå og når vi blir voksne. Vi plukker alltid med oss vår egen søppel og finner vi noe som andre har kastet fra seg, så tar vi med det også. Slik er vi med på å holde naturen rundt oss ren og trygg for dyr, fugler og planter. (Fagområde fra rammeplan for barnehagen: Nærmiljø og samfunn, Språk, tekst og kommunikasjon, Natur, miljø og teknologi)

Vi skal telle alt vi finner og vi teller hverandre når vi er på tur. I skogen rundt oss fins det etter hvert mange farger og former og vi lager mønster og sorterer. Kanskje kan vi ta bilder som vi bruker når vi er tilbake i barnehagen. Da kan vi lage fine ting av naturmateriale og vi husker lettere det vi har opplevd slik at vi kan snakke om det sammen. (Fagområde fra rammeplan for barnehagen: Kommunikasjon, språk og tekst, Antall, rom og form, Kunst, kultur og kreativitet)

Denne perioden kommer vi ikke til å prioritere sykling i barnehagen, så syklene kan dere ta med hjem.

Vi skal være mye sammen på gruppa, både her i barnehagen og på tur, slik at vi blir godt kjent og lander i gode rutiner. Sensommeren og høsten er ei travel tid på småbruket, så vi har nok å gjøre av praktiske ting. Dyra skal stelles, kjøkkenhage og potetåker skal høstes og høyet skal inn. I skogen og på buskene finner vi bær som vi bruker i matlagingen og vi skal lese, synge og øve oss på tall og telling.


12. august:
​Velkommen til nytt barnehageår på Tiurgruppa. Vi ønsker nye og "gamle" Tiurer hjertelig velkommen og gleder oss til mye morro sammen både i barnehagen, hamninga og i skogen! Disse første dagene bruker vi til å få gruppa til å "sette​" seg. Vi jobber med gruppetilhørighet og leker og har samlinger og aktiviteter sammen slik at alle blir godt kjent med oss voksne og trygge på oss og gruppa. Månedsplan for august vil komme i løpet av uka.
mvh
Heidi og resten av de voksne Tiura
​
1 Comment

    Arkiv

    February 2025
    January 2025
    December 2024
    October 2024
    September 2024
    August 2024
    June 2024
    May 2024
    April 2024
    February 2024
    January 2024
    November 2023
    October 2023
    September 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    November 2020
    September 2020
    August 2020
    June 2020
    March 2020
    June 2019

    Hvem er vi?

    Vi er  9 Bjørnunger ('20) og 8 Tiurer ('19) i Gamlestua. De voksne er Lars K (barnehagelærer), Ida (fagarbeider), Hanne S (fagarbeider), Rikke (barneveileder), Stian (barneveileder) og Iren (pedagogisk leder)
    Til tider har vi også med oss Lars M som vikar hos oss.​

    Kategorier

    All

    RSS Feed

Picture
Åpninsgtid: 06:45-16:45

Adresse:
​
Livensveen gårdsbarnehage
Mosjøveien 52
2340 Løten
​Eier/styrer:
Ane Cecilie Myklevik 
Mob: 41 42 91 76
E-post: [email protected]
Nyheter fra Livensveen
​DIREKTE NUMMER BARNEHAGEN:
62 59 41 10
Tast 1 Revunger eller ring: 46 95 84 05
Tast 2 for Bjørnunger/Tiur
eller ring 94 13 98 65
Tast 3 for Ekornbarn eller ring 94 14 02 85
Tast 4 for kontor eller ring 41 42 91 76
Laget av Barn-Nett
​-trygge IT-løsninger for barnehager

  • Hjem
  • om oss
  • Avdelinger
  • Personalet
  • Kontakt
  • Nyheter fra Livensveen
  • Brukerinformasjon
    • Søk plass
    • Revunger
    • Ekornbarn
    • Tiur- og Bjørnunger
    • Udir - Barnehage
    • Barnehageloven
    • Hva står på menyen?