Livensveen Gårdsbarnehage
  • Hjem
  • om oss
  • Avdelinger
  • Personalet
  • Kontakt
  • Nyheter fra Livensveen
  • Brukerinformasjon
    • Søk plass
    • Revunger
    • Ekornbarn
    • Tiur- og Bjørnunger
    • Udir - Barnehage
    • Barnehageloven
    • Hva står på menyen?

Hva står på menyen?

Ukesmeny for uke 51

10/12/2021

0 Comments

 
Picture
0 Comments

Ukesmeny for uke 50

10/12/2021

0 Comments

 
Picture
0 Comments

Livensveens grønnsakspzizza med fullkornsbunn

9/12/2021

0 Comments

 
Picture
                                                          INGREDIENSER

 Fyll:
(Obs! Stor porsjon. Nok til ca 10 - 12 pizzaer. Vi fryser ned det vi ikke bruker i første omgang.)

  • 1 pose (ca. 1kg) gulrøtter
  • 2 store søtpoteter
  • 1 bunt stangselleri
  • 2-3 løk
  • 4 bokser knuste tomater
  • 3 squash
  • 1 purreløk
  • 2 glass tomatpurè
  • 5 buljongterninger
  • 5 spiseskjeer basilikum
  • 1 spisesje hvitløk

Bunn:  (Til ca. 6 pizzaer i langpanne)
  • 2 kg grovt finmalt mel
  • 1 kg  fint hvetemel
  • 1 spiseskje salt
  • 5 dl nøytral olje eller smeltet margarin
  • 1 pose tørrgjær
  • Lunket vann

Topping:
  • 1 boks cherrytomater
  • 3 små bokser mais
  • Ca. 2kg gulost














                                                
                                                   FREMGANGSMÅTE:


Bland sammen alle de tørre ingrediense til pizzadeigen. Bland og spe ut med lunket vann (ca. 37 grader) til en klumpefri og rimelig klissete og ufast deig. Tilsett olje/smør og bland godt. Deigen skal være ganske "bløt" slik at den kan tømmes ut av bollen. Sett til heving på et lunt sted i ca. 45-60 minutter.

Ha ca. 2 liter vann i stor kjele og tilsett buljongterningene.

Vask og grovkutt grønnsakene. Det er kun søtpotetene som trenger å skrelles, det sitter nemlig mye næring i skallet på de fleste grønnsaker så vi prøver å beholde dette så langt vi kan.

Ha alle grønnsaker i buljongvannet fortløpende og kok til alt er mørt. Tilsett tomatpurè. Bruk en stavmikser og mos alt sammen til en fin, klumpefri saus mens det fortsatt er gryta. La det småkoke og smake til med krydderet. Ha gjerne i mer om ønskelig.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Fordel den ferdighevede pizzadeigen på bakepapir på 6 stekebrett. Drypp litt olje over, og form dem ut på brette med hendene. Prikk bunnene med en gaffel. Sett dem i ovnen og forstek i ca. 10 minutter. (Bruker du varmluft, kan du steke flere brett samtidig, men pass på da dette går fort). På denne måte slipper man at pizzaen blir råstekt der fyll møter bunn.

Fordel pizzafyll utover de forstekte pizzabunnene, og topp med ost, mais og cherrytomater. Du kan selvsagt bruke den toppingen du vil, både grønnsaker og kjøtt.



Stek i ca. 20 minutter til pizzaen er gylden. Server med hjemmelaget rømmedressing,



(Rømmedressing: 1 boks lettrømme, 1 klype salt, 1 klype pepper, 1 ss hvitløk, 1 ss oregano)





Picture
0 Comments

Ukesemeny for uke 49

9/12/2021

0 Comments

 
Picture
0 Comments

    Kosthold 

    På denne siden vil du finne informasjon om hva vi serverer i Livensveen.

    Archives

    March 2025
    February 2025
    January 2025
    December 2024
    November 2024
    October 2024
    September 2024
    August 2024
    June 2024
    May 2024
    April 2024
    March 2024
    February 2024
    January 2024
    December 2023
    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    February 2023
    January 2023
    December 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    September 2020
    August 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020

    Categories

    All

    RSS Feed

Picture
Åpninsgtid: 06:45-16:45

Adresse:
​
Livensveen gårdsbarnehage
Mosjøveien 52
2340 Løten
​Eier/styrer:
Ane Cecilie Myklevik 
Mob: 41 42 91 76
E-post: [email protected]
Nyheter fra Livensveen
​DIREKTE NUMMER BARNEHAGEN:
62 59 41 10
Tast 1 Revunger eller ring: 46 95 84 05
Tast 2 for Bjørnunger/Tiur
eller ring 94 13 98 65
Tast 3 for Ekornbarn eller ring 94 14 02 85
Tast 4 for kontor eller ring 41 42 91 76
Laget av Barn-Nett
​-trygge IT-løsninger for barnehager

  • Hjem
  • om oss
  • Avdelinger
  • Personalet
  • Kontakt
  • Nyheter fra Livensveen
  • Brukerinformasjon
    • Søk plass
    • Revunger
    • Ekornbarn
    • Tiur- og Bjørnunger
    • Udir - Barnehage
    • Barnehageloven
    • Hva står på menyen?