INGREDIENSER Fyll: (Obs! Stor porsjon. Nok til ca 10 - 12 pizzaer. Vi fryser ned det vi ikke bruker i første omgang.)
Bunn: (Til ca. 6 pizzaer i langpanne)
Topping:
FREMGANGSMÅTE: Bland sammen alle de tørre ingrediense til pizzadeigen. Bland og spe ut med lunket vann (ca. 37 grader) til en klumpefri og rimelig klissete og ufast deig. Tilsett olje/smør og bland godt. Deigen skal være ganske "bløt" slik at den kan tømmes ut av bollen. Sett til heving på et lunt sted i ca. 45-60 minutter. Ha ca. 2 liter vann i stor kjele og tilsett buljongterningene. Vask og grovkutt grønnsakene. Det er kun søtpotetene som trenger å skrelles, det sitter nemlig mye næring i skallet på de fleste grønnsaker så vi prøver å beholde dette så langt vi kan. Ha alle grønnsaker i buljongvannet fortløpende og kok til alt er mørt. Tilsett tomatpurè. Bruk en stavmikser og mos alt sammen til en fin, klumpefri saus mens det fortsatt er gryta. La det småkoke og smake til med krydderet. Ha gjerne i mer om ønskelig. Sett stekeovnen på 200 grader. Fordel den ferdighevede pizzadeigen på bakepapir på 6 stekebrett. Drypp litt olje over, og form dem ut på brette med hendene. Prikk bunnene med en gaffel. Sett dem i ovnen og forstek i ca. 10 minutter. (Bruker du varmluft, kan du steke flere brett samtidig, men pass på da dette går fort). På denne måte slipper man at pizzaen blir råstekt der fyll møter bunn. Fordel pizzafyll utover de forstekte pizzabunnene, og topp med ost, mais og cherrytomater. Du kan selvsagt bruke den toppingen du vil, både grønnsaker og kjøtt. Stek i ca. 20 minutter til pizzaen er gylden. Server med hjemmelaget rømmedressing, (Rømmedressing: 1 boks lettrømme, 1 klype salt, 1 klype pepper, 1 ss hvitløk, 1 ss oregano) |
KostholdPå denne siden vil du finne informasjon om hva vi serverer i Livensveen. Archives
December 2024
Categories |
Åpninsgtid: 06:45-16:45
Adresse:
Livensveen gårdsbarnehage Mosjøveien 52 2340 Løten |
DIREKTE NUMMER BARNEHAGEN:
62 59 41 10 Tast 1 Revunger eller ring: 46 95 84 05 Tast 2 for Bjørnunger/Tiur eller ring 94 13 98 65 Tast 3 for Ekornbarn eller ring 94 14 02 85 Tast 4 for kontor eller ring 41 42 91 76 |