I disse dager opplever vi, som de fleste andre, unntakstilstander og barnehagen er per nå er stengt for å forhindre spredning av coronavirus.
I mellomtiden jobbes det med planlegging av et spennende, variert og sunt kosthold i barnehagen, og vi gleder oss til å komme tilbake til hverdagen med nye menyer og glimt av matglede fra Livensveen. En skikkelig god fiskesuppe er en perfekt kilde for inntak av sunn fisk for både store og små. Denne fiskesuppen er mild på smak, og proppfull av alt som er sunt og godt for små, aktive kropper i vekst. Til 4-5 personer trenger du:
Riv gulrøtter, selleristang og eple med et råkost jern og tilsett dette i det kokende vannet. Kok mørt. Dette tar bare noen få minutter. Tilsett fløte, kokosmelk og enten noen klypper fersk, hakket dilll eller en teskje tørket dill. Kok/reduser på svak varme i ca. 20 minutter. (Om suppen fortsatt er tynn, kan du jevne med litt maizenna blandet med vann, eller potetmospulver.) Smak til med salt og pepper. Skjær torsk i terninger, og tilsett denne sammen med reker mot slutten av koketiden. Sett platen på svak varme, å la fisken trekke (ikke koke) i suppen i ca. 15 minutter før servering. Servèr sammen med godt, grovt brød eller rundtstykker.
Potetmos er ofte en slager hos barna, men for å gjøre en standard potetmos litt mer spennende og næringsrik, er en skikkelig god gulrot- og søtpotetmos et godt alternativ. Slik fikser du den: Til 4-5 personer trenger du:
Skrell søtpoteter, og del dem og gulrøttene opp i grove biter. Det holder å vaske gulrøttene godt, skallet innholder nemlig massevis av næring. Kok dem møre i rikelig med vann. Hell av en god del av vannet, men la en 2-3 dl være igjen. Mos sammen med stavmikser eller potetmoser til foretrukket konsistens, noen liker mosen helt glatt, men det er også godt når den er litt grovere. Tilsett smør, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Om mosen er for tynn, kan du tykne med et par kokte poteter (fint å bruke rester fra f.eks gårsdagens middag) eller litt potetmospulver. Denne gangen koste vi oss med fiskekaker og sprøstekt løk sammen med mosen, men den passer ypperlig til f.eks koteletter, fiskepinner, torsk med sprøstekt bacon, røkte kjøttpølser eller en god gryterett.
I tillegg til masse annet godt, har vi denne uken kost oss med kremet pastasalat med kylling og pesto. En mild og god pastarett litt utenom "det vanlige" med masse næring og energi for aktive kropper. Lyst på å prøve å lage dette hjemme? Her kommer oppskriften: Til 4-5 personer trenger du:
Slik går du frem: Del kyllingfiletene i biter, og stek på middels varme. Krydre med litt salt, pepper og hvitløk. Tilsett spinaten sammen med kyllingen helt mot slutten steketiden. Del opp brokkoli, både topp og stilk, i biter og kok for seg. Kok fullkornspasta i en annen kjel med god størrelse. Tøm vannet av ferdig kokt pasta, og tilsett kylling, spinat og brokkoli. Bland sammen creme fraische og pesto i en bolle. (Ønsker du en sterkere smak, kan du droppe creme fraische.) Vend alt godt sammen, og servèr. Vel bekomme!
Nå har vi endelig fått egen fane for kjøkken og meny her på hjemmesiden.
Her vil dere finne ukesmenyen, som så langt det lar seg gjør blir lagt ut på fredager, samt litt oppdateringer, bilder av hva vi driver med kjøkkenet og kanskje litt "typiske" Livensveen-oppskrifter slik at dere får litt innsikt hva slags mat vi satser på i barnehagen. Her kommer ukesmenyen for uke 9: |
KostholdPå denne siden vil du finne informasjon om hva vi serverer i Livensveen. Archives
January 2025
Categories |
Åpninsgtid: 06:45-16:45
Adresse:
Livensveen gårdsbarnehage Mosjøveien 52 2340 Løten |
DIREKTE NUMMER BARNEHAGEN:
62 59 41 10 Tast 1 Revunger eller ring: 46 95 84 05 Tast 2 for Bjørnunger/Tiur eller ring 94 13 98 65 Tast 3 for Ekornbarn eller ring 94 14 02 85 Tast 4 for kontor eller ring 41 42 91 76 |